Maria Bîrnaure
726 vizualizări 4 aug 2017

Cu toţii ne-am dori să aflăm adevărul despre vampiri sau să-i întâlnim pe blânzii şi magicii unicorni. Totuşi, nimeni nu i-a văzut vreodată în realitate sau, cel puţin, nimeni dintre oamenii care trăiesc în zilele noastre. Cu toate acestea, locurile de baştină a legendarelor creaturi atrag atenţia turiştilor an de an. 

Cei de la Expedia au construit o hartă a locurilor în care „s-au născut” şi „au trăit” creaturile fantastice. România este şi ea inclusă pe această hartă, alături de alte şase ţări. 

1. Unicornii, China - Dacă nu ştiaţi, unicornii îşi au originea în mitologia chineză, prima lor atestare datând din secolul V după Hristos. Unicornul a fost o creatură extrem de apreciată în China în trecut şi îşi păstrează o importanţă deosebită şi în prezent. Chinezii consideră că unicornii au o înţelepciune deosebită pe care o arată doar în momente extrem de importante. Se spune că unicornul îşi făce apariţia în momentul în care se naşte sau moare un mare lider. 

2. Bigfoot, America de Nord - Mulţi oameni susţin că l-au văzut pe enigmaticul om-maimuţă de multe ori în ultimii 200 de ani, deşi cea mai veche atestare a existenţei acestei creaturi datează din anul 986 înainte de Hristos. Oamenii de ştiinţă resping posibilitatea existenţei lui Bigfoot, în ciuda diverselor fotografii care au apărut de-a lungul timpului şi care arată silueta acestei creaturi surprinsă în diverse regiuni ale Americii de Nord. 

3. Yeti, Munţii Himalaya - În folclorul local poveştile despre Yeti sunt spuse cu atât de mult patos, încât, de-a lungul timpului, au fost comandate diverse proiecte de cercetare ştiinţifică prin intermediul cărora să se afle adevărul despre existenţa omului-urs. În ciuda acestui fapt, nu există un răspuns clar în această privinţă. 

Turiştii şi localnicii din zonele montane din diverse colţuri ale lumii, cum ar fi Spania, Mongolia sau India, au susţinut de-a lungul timpului că au văzut urmele uriaşe ale tălpilor lui Yeti în zăpadă. 

Oamenii de ştiinţă consideră că este foarte posibil ca această creatură să fie un hibrid de urs polar încrucişat cu urs brun, fapt care ar explica de ce Yeti merge în două picioare. 

4. Vampiri, România - Foarte mulţi oameni cred că Transilvania este un loc fictiv, însă acest ţinut este cât se poate de real şi este situat în centrul României, iar turiştii care ajung aici, se îndrăgostesc de peisajele pitoreşti şi de legendele din zonă. 

Castelul Bran este atracţia turistică de top, fiind considerată casa lui Dracula, personaj făcut celebru de scriitorul Bram Stocker, care, deşi nu a vizitat niciodată ţara noastră, a scris romanul „Dracula” care a cucerit cititorii din întreaga lume. 

5. Monstrul din Loch Ness, Scoţia - Una dintre cele mai de succes poveşti din folclorul britanic este, cu siguranţă, monstrul din Loch Ness, cunoscut şi sub numele de Nessie. Acesta a apărut în urma unei fotografii surprinse în 1933 şi publicate într-un oraş local în care apărea o creatură uriaşă şi ciudată. Vestea a făcut repede înconjurul lumii şi interesul pentru acest personaj din apele Loch Ness-ului a crescut simţitor, crescând, totodată, şi interesul turiştilor pentru această zonă. 

6. Dragonul roşu, Ţara Galilor - Toţi fanii serialului Game of Thrones au auzit despre incredibilii dragoni roşii britanici. În folclorul galez, dragonul roşu a jucat un rol important în ceea ce priveşte mândria locală, această creatură găsindu-şi locul şi pe steagul Ţării Galilor. Legenda spune că dragonul roşu a salvat această ţară de furia dragonului alb, astfel că este considerat un salvator şi un protector al acestui ţinut. 

7. Ningen, Antarctica - Ningen nu este atât de cunoscut precum celelalte creaturi fantastice faimoase în întreaga lume. Acesta a apărut prima dată în rapoartele cercetătorilor japonezi referitoare la viaţa balenelor, care spuneau, în anii 90 că este pobibilă existenţa unei creaturi umanoide imense, complet albă, în apele Antarcticii. Se spune că măsoară între 20 şi 30 de metri şi că are cinci degete, la fel ca oamenii. Totuşi, în alte rapoarte ale cercetătorilor marini, Ningen este descris ca având tentacule şi chiar coadă de sirenă. 

Cu toate că, de-a lungul timpului au apărut şi diverse filmuleţe care-l înfăţişează pe Ningen în apele Antarcticii, mulţi rămân sceptici cu privire la existenţa acestei creaturi. 

Harta interactivă poate fi consultată AICI

Citește și: