Diana MARCU
6293 vizualizări 25 apr 2011

UPDATE 00:25 Marele câştigător al finalei "Românii au talent" este Adrian Ţuţu, orfanul care cântă rap. "Sper ca versurile mele să fie de acum înainte un mesaj pentru voi", le-a spus Adrian Ţuţu telespectatorilor.

UPDATE 00:21 Se anunţă ocupanţii primelor trei poziţii, în ordine aleatorie. Aceştia sunt Valentin Dinu, Narcis Iustin Ianău şi Adrian Ţuţu

UPDATE 00:20 În septembrie, anunţă Smiley şi Pavel Bartoş, vor începe preselecţiile pentru cea de-a doua ediţie a concursului.

UPDATE 00:19 Sunt invitaţi în scenă finaliştii. Prima, Rebeca Neacşu. Urmează Akikai, Valentin Dinu, soţii Luca, Ştefan Florescu, Medea, Cristina şi Alina, Valentin Luca, Cosmin Agache, Narcis Iustin Ianău, trupa Ballance şi Adrian Ţuţu

UPDATE 00:14 Se anunţă STOP VOT.

UPDATE 00:10 Înainte ca cei doi prezentatori să strige STOP VOT, pe ecranul uriaş din spatele scenei de la "Românii au talent" se derulează imagini cu momentele amuzante strânse de producătorii show-ului de-a lungul preselecţiilor. Ca să demonstree că "îi chinuie talentul", Smiley şi Pavel Bartoş au prezentat şi un videoclip ai cărui protagonişti au fost.

UPDATE 23.56 Intră în scenă cel de-al doilea invitat special al serii, Damian Drăghici, însoţit de o parte dintre muzicienii săi din formaţia Damian Brothers.

UPDATE 23.42 Baletul Edi Stancu încinge atmosfera.

UPDATE 23.37 În timp ce Pro Tv difuzează imagini din culise cu concurenţii, pe scena de la Buftea stau, aşteptându-şi rândul să performeze, dansatorii din baletul Edi Stancu. Repetă câteva mişcări în timp ce trag cu ochiul spre ecranele care transmit imagini din culise. Se strigă "Mai tare", semn că fiecare vrea să ştie exact ce se întâmplă în spatele cortinei.

UPDATE 23.24 E rândul Loredanei să facă show la "Românii au talent". Auzind-o, Smiley şi Pavel Bartoş nu s-au putut abţine să nu danseze.

UPDATE 23.20 Toţi cei 12 finalişti sunt trecuţi în revistă înainte ca în scenă să intre primul invitat special al serii, Loredana. La revederea secvenţelor, publicul din sală îşi aplaudă favoriţii. Smiley anunţă START VOT.

UPDATE 23:00 Pe scenă se aud primele versuri sociale. "Acolo sus există cineva care mă va ajuta/ Arată-ne că poţi", este îndemnul lui Adrian Ţuţu pentru români, în timp ce pe scenă flutură drapelele tricolore. Refrenul lui Adrian, "Arată-ne că poţi", ridică publicul în picioare.

UPDATE 22:54. Un singur finalist mai trebuie să concureze - Adrian Ţuţu.

UPDATE 22:48 A venit momentul echilibrului. Băieţii din trupa Ballance şi-au făcut intrarea în scenă, arătând ce înseamnă perfecţiunea şi încrederea în celălalt. Publicul de la Buftea îi aplaudă în picioare. La fel şi juraţii. Ca să fie la înălţime, Smiley şi Pavel Bartoş urcă pe masa pe care cei doi sportivi din Ballance au evoluat.

UPDATE 22:36 E momentul lui Narcis Iustin Ianău, puştiul de 16 ani care i-a făcut pe români să înţeleagă ce înseamnă un contratenor. La 22.39, în aplauzele publicului se aud primele acorduri din Fantoma de la Operă. Soprana Sarah Brightman ar fi geloasă pe copilul de pe scenă, pe care sala îl aplaudă în picioare.

UPDATE 22:22 Copilul-orchestră, Cosmin Agache, intră în scenă. SURPRIZĂ. Cosmin nu evoluează singur ci alături de DFC. Robo şi băieţii lui, cei care au ajuns până în semifinale îi sunt alături lui Cosmin, împărţind scena cu puştiul în vârstă de 12 ani. Pe beat-urile lui Cosmin Agache, dansatorii cu oase de cauciuc din trupa lui Robo fac show la "Românii au talent". Sala e în picioare, deja apar primele zvonuri. "Avem un potenţial câştigător", spun oamenii de la tehnic. În jurul scenei sunt strânşi inclusiv o parte din membrii baletului de la "Dansez pentru tine", care au venit sa-l susţină pe Cosmin Agache. "Eşti foarte foarte talentat", îi spune Andra băiatului. "Pentru tine aş plăti bilet să te văd oriunde în ţară", continuă aceasta. La rândul său, Andi Moisescu, copleşit de prestaţia orchestrei în miniatură, îi spune lui Agache: "Eşti THE MAN".

UPDATE 22:10 Se pregăteşte să intre în scenă barmanul vrăjitor, Valentin Luca, cel care a făcut show în semifinala competiţiei. Are drept recuzită o bancă, o masă şi un felinar, dar armele sale sunt altele. Publicul şi juraţii se aşteaptă să vadă spectacol. Shaker-ul dispare rapid în mâinile barmanului, odată cu sticla de băutură. E doar începutul, promite Luca. El face în continuare acrobaţii cu sticle înflăcărate. "Nici la preselecţii, nici la semifinale nu ne-ai omenit şi pe noi cu ceva", îi spun cei doi prezentatori ai show-ului concurentului spre amuzamentul sălii. "Eşti expresiv", îi spune Mihai Petre barmanului vrăjitor. "Faci spectacol de fiecare dată", îi zice şi Andra încântată. "Eşti spectaculos şi charismatic. Fe-li-ci-tări", silabiseşte jurata în aplauzele sălii.

UPDATE 21.59 În rochii de seară de culoare neagră, intră în scenă Alina şi Cristina, care vrăjesc publicul cu vocea lor. "Sunteţi foarte bune", le-a spus juratul Mihai Petre celor două. "Aveţi respect din partea mea", a continuat juratul, în vreme ce Andra a adăugat că de acum se ştie că Mariah Carey trăieşte în România.

UPDATE 21.50 Ştefan Florescu a fost urmat de Mădălina Felea, Medea, care a efectuat un număr de gimnastică la bară. Forţa, graţia şi dăruirea sunt atuurile fetei care-şi doreşte să transforme prestaţia ei într-un sport olimpic.

UPDATE 21.30 Cu un trandafir în mână şi cu o minge a intrat pe ritmurile piesei Shakirei Ştefan Florescu, băiatul din Botoşani care jonglează cu mingea. N-au lipsit din numărul lui efectele fierbinţi, puştiul demonstrând şi de data asta că nu se teme de o minge în flăcări.

UPDATE 21.18 Soţii Luca intră în scenă cu strigături, dar şi cu fiica lor alături. Strigăturile şi chiuiturile ale celor doi soţi se aud pe fundal în timp ce ei îşi ţin promisiunea de a face o mie de piruete cum altfel decât învârtindu-se. După 5 minute, atât Viorica cât şi Emil Luca se ţin pe picioarele lor. Publicul le numără piruetele. Se strigă 500, dar cei doi soţi nu dau semn că vor să se oprească. Sala îi încurajează aplaudându-i. Au ajuns la 600, iar socoteala a fost certificată de Nea Marin, specialistul în dansuri populare al emisiunii Dansez pentru tine.

UPDATE 21.04 E rândul lui Valentin Dinu să intre în scenă. Îmbrăcat cu o cămaşă albă, cu bretele din mătase belu şi cu o eşarfă, tânărul urcă pe scenă. Este încurajat de staff, de la operatori şi cameramani la regizorii de montaj, fiecare are o vorbă bună pentru el. Fără emoţii, i se spune. La 21.06 se aud primele acorduri ale piesei, iar la refren publicul cântă cu el. La fel şi jurata Andra. Sala e în extaz şi-l aplaudă în picioare pe spălătorul de maşini din Ploieşti. "De astăzi sunt fana ta", i-a spus Andra concurentului. "Indiferent de ce se întâmplă în seara asta, mi-ar plăcea să facem un duet". "Îţi prevăd un viitor mult mai mare decât îţi poţi închipui", i-a spus şi Andi Moisescu ploieşteanului de 21 de ani, în timp ce Mihai Petre i-a certificat lui Valentin că va fi un star.

UPDATE 20.57 Intră în scenă grupul Akikai în aplauzele publicului. O demonstraţie de forţă, acrobaţie şi arte marţiale, punctată cu efecte pirotehnice.

UPDATE 20.47 Primul concurent în finală este Rebeca Neacşu. "Un înger printre noi", spune Smiley despre fetiţa îmbrăcată într-o rochie de mătase bleu. "Mă simt foarte bine", declară fetiţa emoţionată. Juraţii sunt încântaţi de prestaţia copilei, iar Andi Moisescu este cel care îi spune Rebecăi că, indiferent de rezultatul show-ului din această seară, ea este câştigătoarea concursului pentru el.

Vedete Pro TV, prinţi şi prinţese, printre spectatori

Cu o oră înainte de începerea show-ului sala era plină ochi. De la vedete la necunoscuţi, toţi au ţinut să vadă live finala celui mai fascinant show de divertisment difuzat vreodată de o televiziune. Mircea Solcanu, Olivia Steer, Cătălin Măruţă şi Laura Cosoi s-au aflat în public. La fel şi Prinţul Paul, însoţit de Prinţesa Lia, care au ajuns în studioul de la Buftea la ora 20.08.

Favoriţii caselor de pariuri

Până la ora 20.30 când Pro TV va transmite în direct finala show-ului "Românii au talent", casele de pariuri îi arată drept favoriţi la câştigarea premiului de 120.000 de euro pe contratenorul Narcis Iustin Ianău şi pe orfanul Adrian Ţuţu. Pe poziţia a treia e Valentin Dinu, spălătorul de maşini din Ploieşti.

Potrivit cotelor a două case de pariuri, podiumul este împărţit între Narcis Ianău şi Adrian Ţuţu, în vreme ce ploieşteanul Valentin Dinu este indicat drept câştigător al bronzului. Dacă Stanley Bet îl consideră favorit pe contratenorul Narcis, la Bet cafe Arena în topul preferinţelor pariurilor se află Adrian Ţuţu, orfanul care cântă rap.

La Stanley Bet, adolescentul din Bacău cu voce divină, Narcis Iustin Ianău, are o cotă de 2.10, fiind urmat de Adrian Ţuţu cu 2.20 şi de Valentin Dinu, cu 2.90. La ceva diferenţă de primii trei se află, la egalitate, Cosmin Agache şi Rebeca Neacşu. Puştiul care face beatbox şi fetiţa cu voce de soprană au o cotă de 7.50. Pe ultimele poziţii sunt soţii Luca, specializaţi în piruete, cu o cotă de 17, şi grupul sportiv Akikai, cu o cotă de 28.00.

La Bet Arena, Adrian Ţuţu domină clasamentul cu o cotă de 2.05, fiind urmat la mică distanţă de Narcis Iustin Ianău cu 2.10. Valentin Dinu, cel care luptă pentru o casă şi un alt viitor pentru el şi familia lui, îşi păstrează poziţia a treia, cu o cotă de 4.00, în vreme ce Cosmin Agache şi Rebeca Neacşu se află şi aici la egalitate, cei doi având o cotă de 6.00. La mare distanţă se află soţii Luca şi membrii Akikai care ocupă ultima poziţie a clasamentului cu o cotă de 34.

Creditaţi cu şanse mari la câştigarea potului, Narcis Ianău, Adrian Ţuţu şi Valentin Dinu vor performa alături de ceilalţi nouă concurenţi în această seară, la Pro TV, în faţa juriului şi a milioanelor de români care vor urmări live competiţia transmisă de la Buftea.

Fiecare finalist va prezenta un număr diferit de cele cu care au concurat în etapele preliminare finalei. Premiul de 120.000 de euro va ajunge la concurentul care va strânge cele mai multe voturi primite din partea publicului, prin SMS, atât pe parcursul celor două săptămâni de votare, cât şi în timpul emisiunii, după ce se strigă START VOT.

gândul îţi prezintă lista finaliştilor şi momentele artistice cu care fiecare a impresionat juraţii

1. Narcis Iustin Ianău, băiatul de 16 ani din Bacău, cu voce de contratenor

Vezi mai multe pe Romanii au talent

2. Trupa Ballance. Cei doi artişti, foşti sportivi de performanţă, sunt specializaţi în acrobaţiile mână la mână

Vezi mai multe pe Romanii au talent

3. Viorica şi Emil Luca, specializaţi în piruete. Cei doi soţi promit că în finală se vor învârti de 1000 de ori

Vezi mai multe pe Romanii au talent

4. Adrian Ţuţu, orfanul care a cântat în semifinale Iubiţi-vă părinţii

Vezi mai multe pe Romanii au talent

5. Cristina şi Alina sunt cele două prietene care vor să devină Whitney Houston şi Mariah Carey ale României

Vezi mai multe pe Romanii au talent

6. Grupul sportiv Akikai

Vezi mai multe pe Romanii au talent

7. Ştefan Florescu, puştiul din Botoşani care jonglează cu mingea. Referindu-se la el, antrenorul Stelei, Sorin Cârţu, a spus că pentru "un fotbalist e important să ştie să şi alerge, nu doar să oprească mingea". De altfel, Cârţu şi-a desemnat favoritul - Narcis Ianău.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

8. Cosmin Agache, băiatul care face beatbox

Vezi mai multe pe Romanii au talent

9. Rebeca Neacşu a ridicat sala în picioare când a interpretat Ave Maria

Vezi mai multe pe Romanii au talent

10. Valentin Dinu, spălătorul de maşini din Ploieşti

Vezi mai multe pe Romanii au talent

11. Barmanul Valentin Luca a făcut show în semifinala competiţiei

Vezi mai multe pe Romanii au talent

12. Gimnasta la bară Mădălina Felea

Vezi mai multe pe Romanii au talent

Citește și: