Diana MARCU
16974 vizualizări 27 apr 2012

Radu Ionescu, Oana Lianu şi Lil Motion sunt cele trei numere care vor concura pe 11 mai, alături de alţi 12 concurenţi, pentru marele premiu de 120.000 de euro şi pentru câştigarea titlului de cel mai talentat român.

UPDATE 23.46. Ciprian Cordoş şi Slow luptă pentru un loc în finală cu Lil Motion. Clujeanul autodidact care dresează câini şi copiii dansatori sunt la mâna juraţilor.

Primul care îşi exprimă votul este Mihai Petre. "Sunt două numere dragi mie, însă votul are legătură cu potenţialul de spectacol, cu ce cred eu că poate să umple o sală. Votul meu merge către Lil Motion". Nici pe Andra nu este o decizie uşoară, dar şi ea pronunţă numele trupei de dansatori, spre fericirea celor mici. Cu două voturi pentru, Lil Motion merge direct în finala competiţiei transmise în direct de Pro TV.

UPDATE 23.44. Primul nume care va merge în finala din 11 mai este  Radu Ionescu. Câteva minute mai târziu este anunţată Oana Lianu, ca fiind a doua finalistă.

UPDATE 23.41. Penultima semifinală îşi anunţă câştigătorii. Înainte de a anunţa rezultatele votului, cei 12 sunt chemaţi pe scenă.

La 23.37 se anunţă STOP VOT! Potrivit regulamentului, primii doi concurenţi care strâng cele mai multe voturi transmise prin SMS sau apel telefonic, se califică direct în finala din 11 mai a show-ului de talente. Pentru candidaţii clasaţi pe locurile 3 şi 4, juriul este cel care decide cine va merge în Marea Finală. 

Un moment special i-a fost dedicat în semifinala 4 lui Pavel Bartoş. De altfel, prezentatorul a şi dansat alături de baletul Edi Stancu, în pauza de vot. Şi tot acum au evoluat şi finalistul de la Vocea României, Ştefan Stan, dar şi câţiva dintre dansatorii finalişti ai primului sezon de la "Românii au talent", precum Robo.

La 23.04, cei doi prezentatori anunţă START VOT!

UPDATE 22.58. E rândul lui Alexandru Chitic să vină pe scena de la Buftea. Micul Prometeu, aşa cum a fost numit concurentul de Smiley şi de Pavel Bartoş, şi-a executat numărul de jonglerii cu focul pe o piesă extrem de ritmată. "Ai evoluat foarte mult faţă de preselecţii", i-a apreciat numărul concurentului Andra, spre deosebire de Mihai Petre care i-a reproşat acestuia că ar fi greşit execuţia la final.

La 22.50, a intrat în scenă "prinţesa naiului", Oana Lianu. Naista spune că, din păcate, este mai cunoscută în străinătate decât în România, dar că "Românii au talent" îi va permite să schimbe acest lucru. Ea a interpretat cu o repeziciune incredibilă o piesă la nai, acompaniată de un chitarist şi un toboşar.

Spre finalul melodiei, Oana Lianu s-a lansat în mai multe triluri specifice muzicii jazz, ridicându-i pe juraţi în picioare, mai ales când s-a acompaniat cu vocea . "Ne-ai făcut să ne simţim ca la Vocea României", i-au spus aceştia concurentei, care impresionată, a primit laudele cu lacrimi în ochi.

În semn de respect pentru Oana, Andra a comentat stând în picioare prestaţia ei, spunându-i că trebuie să se califice în finală. "Tu şi chitaristul meritaţi să fiţi în finală", a spus şi Mihai Petre, în vreme ce Andi Moisescu a spus că vrea să rezume totul într-un singur cuvânt: "Finală".

La 22.25 au intrat în scenă trupa Lil Motion, iar cei mai mici dintre dansatori i-au cucerit pe juraţi. "Dansaţi cu multă plăcere şi cu multă energie", le-a spus dansatorilor Mihai Petre. "Sunteţi exemplul perfect pentru toţi copiii din România". La replica aceasta, copiii şi-au spus of-ul, spre amuzamentul tuturor celor prezenţi. "Vrem să mergem în finală!"

Un clujean de 29 de ani, Ciprian Cordoş face echipă perfectă cu un ciobănesc, Slow, pe care l-a primit cadou, în urmă cu 4 ani, la aniversare. Împreună au oferit un număr de dresaj, din care nu au lipsit cercurile în flăcări prin care patrupedul a sărit, ba chiar şi un coş cu un iepure, pe care căţelul l-a adus pe scenă, în dinţi. 

Florea Marian, bucureşteanul de 29 de ani, care traduce manele în engleză, spune că ştie limba, dar recunoaşte că e una grea "de care se mai lasă câteodată", deşi i-a deprins "toate şmenurile şi şmecheriile". Bărbatul, care este îngrijitor, a reuşit - din primele secunde ale prestaţiei sale - să strângă trei X-uri de la juraţi, nereuşind să convingă că şi-a meritat locul în semifinală.

La 21.55 e rândul magiei să-şi intre în drepturi. Verdini, de 22 de ani, aduce pe scenă o asistentă, o raţă, un căţel, un iepure şi, bineînţeles, porumbei. Mai mult, el a avut câte un dar atât pentru prezentatori, cât şi pentru juraţi. Andra a primit un trandafir, Andi Moisescu - un ziar, Pavel Bartoş - o raţă, iar Mihai Petre, o căţeluşă, Iza.

"Ai o tehnică bună", i-a replicat Mihai Petre concurentului, în vreme ce Andra a mărturisit că a făcut-o să spună "Wow" după fiecare scamatorie pe care Verdini a executat-o.

Cu emoţii mari au urcat pe scenă dansatorii din trupa Dadi+, o trupă deloc convenţională. De profesie stomatologi, profesori sau operatori calculatoare, orădenii au făcut-o pe Andra să danseze în scaunul de jurat, iar pe Mihai Petre să-i aprecieze pentru atuul lor: naturaleţea.

"Aveţi atitudine şi energie", i-a caracterizat pe cei şase Andra, în vreme ce Andi Moisescu i-a felicitat pentru relaţia pe care au reuşit să o construiască între ei.

"Un chitarist foarte bun, expresiv, dar la chitară competiţia e foarte strânsă. Aşa că trebuie să vină cu ceva special", a spus Mihai Petre înainte ca Radu Ionescu, concurentul din Craiova să urce pe scenă în semifinala a patra de la "Românii au talent". Adolescentul de 16 ani vine dintr-o familie de talentaţi, fratele lui fiind unul dintre cei mai promiţători fotbalişti. De altfel şi el cochetează cu balonul rotund.

La 21.35, când Radu şi-a încheiat prestaţia, juraţii l-au aplaudat pe chitarist în picioare. "Te faci una cu chitara ta, eşti un mare talent. Îmi place că reuşeşti să evadezi de aici tu cu chitara ta şi asta te face genial. Eşti primul moment din seara asta care merită să ajungă în finală", i-a spus Mihai Petre adolescentului.

"Ai votul meu, am să te votez", i-a promis Andra concurentului, în vreme ce Andi Moisescu a declarat că este pentru prima dată când a ascultat Carmina Burana la chitară. "Şi a fost extraordinar". Mai mult, juratul l-a rugat pe băiat să-i promită că nu va renunţa niciodată la chitară.

UPDATE 21.20. Răzvan Rotaru, omul-orchestră sau omul din spatele mascotelor pe care cei mici le întâlnesc în parcuri vine în semifinala 4 cu un gând - să fie pe placul lui Mihai Petre. De altfel, asta a şi afirmat în interviul de prezentare : "Vreau să-l satisfac pe Mihai Petre".

Aşa că, însoţit de mopurile sale, Răzvan Rotaru a dansat şi a cântat renunţând pe parcursul prestaţiei sale şi la haine. "Se strâmbă, încearcă să cânte şi să danseze, dar e haios", a spus despre concurent Mihai Petre. "Numărul ăsta însă nu mi s-a părut nicicum. Ai dansat slăbuţ, ai cântat slăbuţ, faţa te ajută, dar într-o semifinală trebuie să vii cu ceva peste preselecţii", a continuat în aceeaşi notă juratul.

"Mie nu mi-a plăcut cântatul, dar ai o faţă haioasă", i-a replicat Andra, în timp ce Andi Moisescu a vrut doar să concluzioneze: "Tu ai umor".

UPDATE 21.08. Ialcin Regep, tânărul cu voce de contratenor urcă pe scena de la Buftea şi, de la primele note, câştigă aplauzele publicului. "Ştiu că ai fost răcit şi uşor răguşit", i-a spus Andra concurentului, în timp ce Mihai Petre a precizat că Ialcin nu a strălucit în această seară. "Cred că îţi va fi greu să ajungi în finală", a spus juratul, "dar vom vedea". 

UPDATE 20.57. Florian Cârpaci, contorsionistul de 82 de ani, urcă pe scenă cu cercul său câştigând aplauzele publicului. Mai mult, el oferă o probă de echilibristică, fixându-şi o candelă aprinsă pe frunte.

"M-aţi emoţionat din nou", a replicat Andi Moisescu la finalul numărului celui despre care prezentatorii show-ului au spus că este "un ciobănel tras ca prin inel".

UPDATE 20.41. Primii care sparg gheaţa la semifinala 4 de la "Românii au talent" sunt căluşarii de la Plaiurile Olteţului. Cel mai mic dansator al ansamblului este Bănel, un băieţel de 6 ani care-şi doreşte să devină fotbalist la Steaua, ca tizul lui Bănel Nicoliţă. Provocat de prezentatorul emisiunii, copilul îşi mai dezvăluie un talent - nu doar că ştie să danseze Căluşul, ci îşi poate mişca şi muşchii abdomenului.

"Sunteţi super energici", le-au spus Andra şi Mihai Petre dansatorilor." Aţi dansat mai bine ca Real în meciul cu Bayer", a replicat şi Andi Moisescu spre deliciul publicului.

Trei dintre cei 12 concurenţi care vor evolua în această seară pe scena de la "Românii au talent" vor ajunge, votaţi de public şi de juraţi, în finala competiţiei din 11 mai, dotată cu un premiu de 120.000 de euro.

Pe scena de la Buftea vor urca, începând cu ora 20.30, un contorsionist 82 de ani, Florin Cârpaci, care a reuşit să-i uimească pe juraţi cu mobilitatea sa, căluşarii de la “Plaiurile Olteţului”, dresorul Ciprian Cordoş şi prietenul său canin Slow, dar şi  Alexandru Chiţic,  băiatul care jonglează cu flăcări.

Tot în această seară, în semifinala 4 transmisăă în direct de ProTV, românii vor revedea o trupă de dansatori mai puţin obişnuiţi - Dadi Plus, dar şi pe Ialcin Regep, un alt adolescent cu voce de contratenor. Dansul va fi reprezentat şi de copii  - trupa Lil Motion luptând pentru un loc în finala competiţiei din 11 mai.

Pentru voturile publicului luptă şi Marian Florea - cel care traduce în elgleză orice melodie românească, magicianul Marius Paraschiv - care a transformat la preselecţii tot ce atingea în iepuri sau în porumbei, Oana Lianu - naista din Cluj, Răzvan Rotaru - actorul-dansator care a stârnit hohote de râs cu numărul său cu mopul şi Radu Ionescu, un alt chitarist din Craiova.

 
LISTA CELOR 12 CONCURENŢI DIN SEMIFINALA 4

1. Florin Cârpaci - contorsionistul în vârstă de 82 de ani care a reuşit să reducă la tăcere o ţară întreagă cu mobilitatea sa. A reuşit să o impresioneze pe Andra, dar i-a lasat mască şi pe cei doi prezentatori, Smiley şi Pavel Bartos, care s+au minunat la preselecţii de abilităţile bunicului. Deşi are probelem de sănătate, nu aude şi nu vede foarte bine, Cârpaci a fost cel care l-a lăsat pe Mihai Petre fără cuvinte. "Este primul număr la care rămân mut, nimeni nu s-ar fi aşteptat la asta de la un om de 82 de ani!", a spus juratul la preselecţii.

VEZI AICI numărul lui Florin Cârpaci, care te lasă fără răsuflare

2.  Căluşarii de la “Plaiurile Olteţului” – cei 60 de dansatori care vor zgudui şi la propriu şi la figurat scena de la “Românii au talent”.

3. Ciprian Cordoş şi prietenul său canin Slow.

4. Alexandru Chiţic - băiatul care jonglează cu flăcări.

5. Dadi+ - trupa care a demonstrat că nu trebuie să ai măsurile perfecte pentru a dansa şi a face show. Orădenii au fost consideraţi “o surpriză plăcută” de către Andra. Iar Mihai Petre a punctat: “Aţi fost atât de expresivi şi atât de haioşi. Oricine poate dansa şi se poate simţi bine în ţara asta. Important este să ai talent, cum aveţi voi".

6. Ialcin Regep - contratenorul care a impresionat pe toată lumea cu vocea sa. De origine turcă, adolescentul de 18 ani a cucerit juriul şi spectatorii de la “Românii au talent” cu vocea sa specială. Regep Ialcin este din Bucureşti şi spune că a crescut într-un centru de plasament: “nu ştiu motivele...”, a explicat el. Băiatul şi- descoperit talentul de la 13 ani şi, de aproape un an, ia lecţii de canto clasic.

Cum a cântat acest tânăr o arie din Carmen, de Georges Bizet

7. Trupa de dans Lil Motion - copiii care au demosntrat că profesionalismul nu ţine de vârstă.

8. Marian Florea - cel care traduce în elgleză orice melodie românească.

9. Magicianul Marius Paraschiv - cel care a reuşit la preselecţii să transforme totul în porumbei şi iepuri. Magicianul este din Bucuresti şi a reuşit să primească votul favorabil din partea celor trei juraţi care au vrut să-l vadă în semifinală.

VEZI AICI super numărul de magie prezentat la preselecţii de Marius Paraschiv

10. Oana Lianu - naista care l-a impresionat pe Andi Moisescu pe scena din Cluj.

11. Răzvan Rotaru - actorul-dansator care a stârnit hohote de râs cu numărul său cu mopul

12 .Radu Ionescu - chitaristul din Craiova care a demonstrat că fotbalul şi chitara merg mână în mână. Adolescentul  de 16 ani a uluit atât publicul, cât şi juraţii. “Fratele meu e fotbalist, a jucat la Steaua, iar acum e în tratative cu un mare club din Olanda”, a spus el la preselecţiile de la “Romanii au talent”. Pavel Bartoş a făcut însă imediat legătura: “Cum, fratele tau este Andrei Ionescu?”. Tataă adolescentului a vorbit despre cei doi fii ai săi, povestind că nu i-a scăpat din mână: “Nu i-am lăsat să se abată de la drum, mi-am dat seama că au talent amândoi”, a povestit acesta.

El este chitaristul care a uimit o sală întreagă cu talentul său

Citește și: