Diana MARCU
Mădălina CHIŢU
40139 vizualizări 13 apr 2012

În finala show-ului de talente din 11 mai vor merge aşadar şi Răzvan Krem Alexe, ceteraşul Vasile Godja şi Gigel Frone.

TE-AI UITAT LA ROMÂNII AU TALENT? LIKE AICI

UPDATE 23.59. Mihai Petre este primul jurat care trebuie să decidă între Tudorel şi Gigel, pe care dintre ei îl va trimite în finală. "Amândoi sunteţi foarte interesaţi, mi-aţi plăcut la nebunie. dar alegerea mea merge către diversitate: Tudorel Popa", afirmă Petre, iar decizia lui îl face pe concurent să plângă. Andra pronunţă însă numele lui Gigel Frone, impresarul din Oneşti.

Înainte de a anunţa numele unuia dintre concurenţi, Andi Moisescu spune că Tudorel Popa va juca în "Las Fierbinţi": "Confirmarea vine de la producătorul serialului tv", a declarat Moisescu înainte de a pronunţa numele lui Gigel Frone.

UPDATE 23.51. Pe scena de la Buftea urcă cei 12 semifinalişti, în ordinea prestaţiilor. Primul câtigător al voturilor publicului, prin SMS sau apel telefonic, este Răzvan Krem Alexe. Al doilea câştigător este Vasile Godja, ceteraşul din Maramureş. Într-o tensiune maximă, prezentatorii anunţă numele următorilor concurenţi clasaţi. Ordinea este aleatorie. Gigel Frone este primul nume rostit, iar al patrulea - Tudorel Popa. În vreme ce ultimii doi sunt cumva surprinşi de votul publicului, concurenţi precum Hypnosis, Vlad Jucan sau dansatorii Adrian şi Sorin sunt înmărmuriţi.

UPDATE 23.44. S-a anunţat STOP VOT. În câteva minute vom afla cine sunt primii patru concurenţi care au adunat cele mai multe voturi din partea publicului. Primii doi clasaţi vor merge automat în finala competiţiei, din 11 mai. Juraţii vor decide între cei aflaţi pe poziţia a treia şi a patra.

Valentin Dinu, fostul finalist al primului sezon "Românii au talent" şi trupa Mandinga, care va reprezenta România la Eurovision, au oferit momente muzicale în timpul acordat votului.

UPDATE 23.10. Pavel Bartoş anunţă START VOT. Începând din acest moment, românii îşi pot vota concurentul favorit trimiţând un SMS la 1276 cu numele acestuia.

UPDATE 23.04. Ultimul număr din cea de-a doua semifinală este cel oferit de Vlad Jucan, dansatorul de belly-dance. "Actul tău artistic e unul bun", a replicat Mihai Petre. "Te mişti foarte bine şi ai curaj", a continuat acesta, în vreme ce Andra i-a spus acestuia că ar face cursuri de dans cu el.

"Nu pot să nu văd că eşti un dansator desăvârşit", a conchis şi cel de-al treilea jurat, Andi Moisescu.

UPDATE 22.54. Trupa Hypnosis din Braşov îşi prezintă numărul pe o piesă a trupei Rammstein, care merge ca focul pentru prestaţia lor cu torţe. "E foarte vizual spectacolul vostru. Scuipaţi flăcări, sunteţi murdari", a replicat la finalul prestaţiei încântat Mihai Petre, în timp ce Andi Moisescu a spus despre braşoveni că "nu s-au jucat cu focul", ci au oferit un spectacol cu adevărat incendiar.

UPDATE 22.39. Pe scena de la "Românii au talent" vine Claudiu Toader, care face o demonstraţie de pizze rotitoare, dar şi de vestimentaţii realizate din aluat. "Eşti foarte bun", au punctat prestaţia pizzarului Andra şi Andi Moisescu.

UPDATE 22.29. E momentul lui Răzvan Alexe alias Krem, "actoraşul repăraş" din Bacău care a oferit un show a la creme. La finalul prestaţiei sale, juraţii l-au aplaudat în picioare. E o demonstraţie perfectă de carismă şi de talent au spus aceştia despre "Krem". Tânărul actor, a cântat la "Românii au talent" o piesă compusă chiar de el şi a ridicat toata sala.

VEZI SHOW-UL COMPLET OFERIT DE RĂZVAN "KREM" ALEXE

Tudorel Popa, plăcerea vinovată a lui MIhai Petre

UPDATE 22.08 E momentul lui Tudorel Popa, imitatorul de sunete. Concurentul a jucat mai multe roluri făcându-i pe juraţi să râdă cu lacrimi. Asta pentru că şi-a prezentat singur fiecare sunet pe care îl reproducea într-o manieră personală. Rugat de cei doi prezentatori, Tudorel Popa a oferit şi un bonus - sunetul scos de vaporul Titatnic, dar şi cel al unei drujbe. "Eşti plăcerea mea vinovată. Eşti total greşit, nu ştiu dacă te-aş băga în finală, dar mi-ai plăcut", a replicat Mihai Petre.

MOMENTUL LUI TUDOREL POPA, "OMUL-DRUJBĂ"

"Am slăbit un kilogram pentru cât am râs", a continuat Andi Moisescu, care l-a descrispe Tudorel drept o basculantă de talent. Eşti magnific, am mai multe proiecte cu tine, a încheiat juratul.

Adrian şi Sorin din Arad sunt dansatorii care i-au plăcut lui Mihai Petre, care a remarcat la ei evoluţie faţă de preselecţii. "Felicitări, aţi fost foarte buni", a replicat juratul. În şansa celor doi cred şi Andra şi Andi Moisescu.

DANSUL CARE A IMPRESIONAT PUBLICUL

Cel mai amuzant concurent din a doua semifinală: Gigel Frone

Ascuns sub un sombrero, la 21.40 a venit pe scenă Gigel Frone, concurentul decis cu orice preţ să devină celebru, aşa cum s-a descris în interviul de prezentare. La finalul numărului său, care a făcut deliciul juraţilor, Frone i-a dedicat Andrei două piese, în aplauzele sălii. Provat ca Pavel Bartoş, cântăreţul cu chitară a recidivat şi i-a cântat şi lui Smiley un refren în greacă.

"Cred că este peste orice tonomat din lumea asta", a spus Andi Moisescu despre Frone. "Tot ce-i mai lipseşte este o apariţie în Las Fierbinţi", a replicat juratul Andi Moisescu, în vreme ce Mihai Petre i-a lăudat vocea şi prezenţa scenică.

DE CE I-A CERUT IERTARE MIHAI PETRE LUI GIGEL FRONE

De pe scenă, Gigel Frone, managerul unei agenţii de impresariat din Oneşti, a mai interpretat o piesă - tot pentru Smiley, în viaţa căruia urmează să aibă loc un eveniment - Paştele, după cum a comentat Pavel Bartoş.

UPDATE 21.31. Scena este a acrobatului de 35 de ani, Florin Limbovici, care a făcut o demonstraţie de slackline. S-a dezechilibrat de două ori, spre final, dar asta nu a diminuat laudele juraţilor. Concurentul a demonstrat că poţi demonstra ce înseamnă talentul cu o chingă şi a explicat tuturor că numerele de slackline durează, chiar şi la Campionatul Mondial, doar 2 minute, spre deosebire de "Românii au talent", unde prestaţia durează 3 minute.

UPDATE 21.17. Tată şi fiu, Radu şi Gabriel Ştefănescu îşi prezintă numărul în faţa publicului care empatizează cu povestea socială a acestui duet - o familie extrem de numeroasă. "Dacă ar fi să votez pentru emoţia pe care o transmiteţi v-aş vota, dacă ar fi să votez raţional, am îndoieli că v-aş da votul pentru finală", le-a spus concurenţilor Mihai Petre, în timp ce Andra a punctat că votul aparţine publicului, care va decide ce primează: emoţia sau talentul.

UPDATE 21.09. Pe scenă ajunge adolescenta din Cluj care le-a spus juraţilor la preselecţii că improvizează atunci când dansează, Dalma Szatan. "Mi-ai dat energie în audiţii, dar acum ai fost moale", i-a apreciat fetei dansul Mihai Petre. "Talentată, dar neinspirată în alegerea numărului", asta a spus despre concurentă şi Andi Moisescu, în timp ce Andra a vorbit despre emoţiile inerente care i-ar fi influenţat prestaţia dansatoarei.

Ceteraşul care trebuie să ajungă în finală

UPDATE 20.55. "Exemplu total de talent", asta a spus Andi Moisescu despre concurentul Vasile Godja, ceteraş din Maramureş. Concurentul a demonstrat că poate cânta chiar şi atunci când îşi odihneşte vioara pe umărul unei dansatoare din trupa de balet a lui Edi Stancu. Practic, Godja a cântat pe scena de la "Românii au talent" până când i s-au rupt corzile arcuşului. Mai mult, provocat de prezentatorii show-ului, concurentul a făcut şi câteva strigături.

CUM CÂNTĂ CETERAŞUL VASILICĂ

"Ai reuşit să vezi România aşa cum e ea din când în când. Poţi să ridici omul din boală, eşti mai bun decât orice medicament. Ne-ai avut la degetul mic. Tu trebuie să ajungi în finală", i-a spus Andi Moisescu concurentului holtei.

"Eşti carismatic, în curând ai să cânţi cu ochii", a fost şi replica Andrei, care i-a urat ceteraşului să ajungă în finală. "E obligatoriu să fii votat", a continuat şi Mihai Petre. "Eşti talentul autentic românesc".

Primii care au spart gheaţa sunt cei patru băieţi din trupa Gold Mask, dansatori. "În spatele lor am văzut sincronizarea", a spus despre ei Andi Moisescu atunci când a decis că merită să ajungă în această semifinală. De etnii diferite, unguri, români şi ţigani, aşa cum s-au caracterizat, cei patru l-au făcut pe Petre să spună că sunt "ca unul pe scenă". "Sunteţi o trupă adevărată. Sunteţi tehnici şi nu lăsaţi nimic la voia întâmplării. Înseamnă că puteţi face spectacol mai departe", i-a lăudat juratul. "Vă doresc să dansaţi pe lângă mari staruri", le-a urat Andra dansatorilor.

UPDATE 20.41 "Mi-e teamă, vom avea o semifinală controversată. M-am uitat pe listă şi am văzut trei super talente", a spus Mihai Petre în debutul emisiunii.

Trei dintre cei 12 concurenţi care vor evolua în această seară, în cea de-a doua semifinală "Românii au talent" vor ajunge pe 11 mai în finala competiţiei dotate cu un premiu de 120.000 de euro. În Vinerea Mare, ei luptă pentru a câştiga voturile publicului şi ai convinge pe juraţi că merită să ajungă în finala show-ului talente, aşa că îşi vor pune la bătaie abilităţile, vocea şi condiţia fizică.

Semifinaliştii din editia de vineri, 13 aprilie, promit un show complet, cu ingrediente diverse. Muzica va fi reprezentată de Ştefănescu Radu şi Gabriel, tată şi fiu, care au reuşit să impresioneze prin prestaţia lor la chitară şi fluier în prima ediţie a emisiunii.

CUM CÂNTĂ RADU ŞI GABRIEL ŞTEFĂNESCU

Tot acum concurează şi Alexe Krem Răzvan, "rapperasul actoraş" din Bacău care a ridicat publicul în picioare la Bucureşti, Gigel Frone, cel care a încercat la Iaşi o prezentare de modă, dar în final a ajuns să le cânte juraţilor.

Alexe Krem Răzvan, "rapperasul actoraş" din Bacău care a ridicat publicul în picioare la Bucureşti

Gigel Frone, cel care a încercat la Iaşi o prezentare de modă, dar în final a ajuns să le cânte juraţilor

Pe scenă urcă şi ceteraşul Vasile Godja care a arătat la preselcţii ce poate face cu arcuşul său.

CE POATE FACE UN CETERAŞ CU VIOARA ŞI ARCUŞUL

În semifinala cu numărul 2 sunt şi dansatori: Adrian Pintilie şi Sorin, cei doi baieţi din Timişoara care au demonstrat că prin perseverenţă poţi ajunge acolo unde îţi doreşti, adolescenta Dalma Szatan din Cluj, care a impresionat juriul nu doar cu dansul, ci şi cu coregrafia pe care a improvizat-o, trupa Gold Mask şi Vlad Jucan, belly-dancer-ul din Cluj.

Adrian Pintilie şi Sorin, cei doi baieţi din Timişoara care au demonstrat că prin perseverenţă poţi ajunge acolo unde îţi doreşti

Tot vineri seară pe scena de la Bucureşti vin Claudiu Toader, care aruncă cu blaturile de pizza în aer, Florin Limbovici - cu o demonstraţie de slackline, cei de la Hypnosis - care îmblânzesc focul, la propriu, dar şi omul-orchestră, Tudorel Popa, care imită noi sunete.

Florin Limbovici va face o demonstraţie de slackline

La fel ca şi în primul sezon, regulile concursului sunt aceleaşi: dintre cei 12 concurenţi prezenţi în această semifinală, doar trei vor ajunge în marea finală de pe 11 mai.

Cei care vor decide cine părăseşte şi cine rămâne în concurs sunt atât publicul cât şi juriul. În urma voturilor telespectatorilor, se va face un top 4 al primilor clasaţi. Doi dintre ei vor merge direct în etapa următoare, iar juriul va alege încă un finalist dintre cei clasaţi pe locurile 3 şi 4. Aşadar, în marea finală, 15 concurenţi se vor lupta pentru premiul de 120.000 de euro şi titlul de cel mai talentat român al ţării.

Citește și: