Raluca ION
13108 vizualizări 4 mai 2012

Vineri seară, telespectatorii i-au ales, împreună cu juriul, pe ultimii finalişti la Românii au talent. Aceştia sunt trupa No Limit, Mihai Petrache şi Cristian Leana, care vor intra în cursa pentru marele premiu de 120.000 de euro, pe 11 mai. Începând din acest moment, telespectatorii îşi vor putea vota favoriţii pentru marea finală de săptămâna viitoare.

UPDATE 00:31 Ultimul finalist este Cristian Leana.

UPDATE 00:30 ”O să încep eu, pentru că este o situaţie mai fericită în care mă aflu. Între cei trei favoriţi de-ai mei, unul se află pe scenă. Mi-au plăcut amândoi, dar cel care m-a năucit este Cristian Leana”. Votul Andrei merge către Cosmin Mihalache, numele finalistului este în mâinile lui Mihai Petre, iar el votează cu Cristian Leana.

UPDATE 00:26 Juraţii vor alege ultimul finalist dintre ocupanţii locurilor 3 şi 4 în urma voturilor telefonice. În ordine aleatorie aceştia sunt Cristian Leana şi Cosmin Mihalache.

UPDATE 00:24 Cel de-al doilea finalist este Mihai Petraiche.

UPDATE 00:23 Primul finalist al ultimei semifinale este trupa No LImit.

UPDATE 00:12 STOP VOT. În curând vom afla numele finaliştilor.

UPDATE 00:12 Barmanul Valentin Luca, invitat special la ”Românii au talent”. El a reuşit să facă 200 de cocktailuri în timp record, apelând la sistemul domino.

UPDATE 23:57 Pe scenă evoluează trupa Ballance, care a ajuns în finala ”Românii au talent” de anul trecut. Cei doi membri ai trupei Ballance au povestit că după ediţia de anul trecut a show-ului s-a terminat au avut mai multe contracte în străinătate, care au culminat cu un contract cu prestigiosul Cirque du Soleil.

UPDATE 23:39 După momentul special în care soţia lui Edi  Stancu, Silvia Stancu, însărcinată în 9 luni a dansat la ”Românii au talent”, urmează un altul. Smiley urcă şi el pe scenă nu doar în calitate de prezentator, ci şi ca artist, pentru a le prezenta telespectatorilor ProTV cel mai recent single al său, “Dead man walking”.

UPDATE 23:21 START VOT! Începând din acest moment vă puteţi vota favoriţii.

UPDATE 23:18 Una dintre cele mai emoţionante prezenţe la ”Românii au talent”, trupa No Limit, formată din tineri cu deficienţe de auz, dansează fără cusur în această seară. Nici măcar nu-ţi poţi da seama că ei nu aud muzica şi că au învăţat mişcările după numărătoare. La finalul prestaţiei lor, juraţii s-au ridicat în picioare, cu mâinile în aer, aplauze, în limbajul celor care nu aud. ”Sincer vă spun, deşi fizic nu auziţi, simţiţi muzica mai bine decât noi. Lipsa unui simţ nu împiedică talentul să iasă la iveală. Dansaţi superb şi vreau să vă văd în finală”, a spus Andra abţinându-se cu greu să nu plângă.

UPDATE 23:09 ”În viaţa mea n-am văzut moon walk-ul, celebrul pas inventat de Michael Jackson, făcut aşa (în genunchi -n.r.)”, i-a spus Smiley. ”M-aş bucura să câştige un număr de dans ”Românii au talent” şi numai tu poţi face asta. Eşti numărul 1 în seara asta”, i-a spus Mihai Petre care a adăugat că Mihai Petraiche trebuie să fie în finală. La fel crede şi Andra, care speră să-l vadă atât de apreciat în ţară precum a fost şi românul Razy Gogonea la Britains's Got Talent. La rândul său, Pavel Bartoş a spus că Razy Gogonea va fi invitat săptămâna viitoare, la finala ”Românii au talent”.

UPDATE 23:05 Deşi a suferit o accidentare gravă la coloană, Mihai Petraiche a impresionat la preselecţii cu mişcările sale de dans robotic. Iar mişcările sale de cyborg cu ureche muzicală sunt pe cale să impresioneze şi în această semifinală.

UPDATE 22:50 Bacio a venit la ”Românii au talent” pentru a demonstrat că Elvis n-a murit.Nu l-a uimit pe Mihai Petre cu felul în care a cântat piesele Regelui Rock'n'Roll, ci cu felul în care i-a imitat mişcările.

UPDATE 22:44 ”Ai fost ezitant”, i-a spus Mihai Petre, iar Andra a fost de acord cu el. Andi Moisescu le-a adus aminte celor prezenţi care e adevărata meserie a lui Flavius, cea de IT-ist. ”E un om care face ce face din pasiune şi pentru asta merită aplauzele noastre”.

UPDATE 22:39 Flavius Cernescu a venit la Românii au talent să facă acrobaţie pe monociclu, iar Andra speră să-l vadă în finală. A urcat scările pe o singură roată, şi-a ţinut echilibrul pe o bară la înălţime, însă a avut unele ezitări la început şi o scăpare la sfârşit, când a alunecat de pe o roată. Această greşeală l-a făcut pe Mihai Petre să apese pe butonul ”X”

UPDATE 22:24 Mydas a făcut-o pe Andra să exclame ”Nu pot să cred”, când i-a luat verigheta şi a pus-o într-un săculeţ roşu, pe care l-a zdrobit cu un ciocan. Săculeţul conţinea însă miez de nucă, iar apoi magicianul s-a îndreptat înspre o cutie. În cutie se afla o lămâie, în care se afla un nou, în care se afla o nucă, în care se afla verigheta Andrei. ”Îţi doresc să ajungi în finală, pentru că ai reuşit să mă uimeşti aşa cum a reuşit Cristian Gog”, a spus jurata.

UPDATE 22:18 Alexandru Diaconu sau ”neomagicianul Mydas” a venit cu un număr de iluzionism, îmbrăcat sub forma poveştii unui băiat de clasa a treia pasionat de magie.

UPDATE 22:15 ”Pe mine m-a uimit momentul de final. Nu-mi vine să cred că l-ai făcut fără să vezi nimic. La început nu puteam să înţeleg cum vin toate fetele la tine, le dai cubul şi le laşi să plece. Dar cu ultimul moment m-ai spart, a fost cireşa de pe tort”, a spus Mihai Petre. ”După pererea mea eşti un fenomen, iar eu, dacă aş fi avut mintea ta, aş fi consus lumea fără ca ea să simtă”, l-a lăudat Andi Moisescu.

UPDATE 22:09 Cristian Leana rezolvă cu dexteritate, rând pe rând, şase cuburi Rubik care îi sunt aduse de domnişoare îmbrăcate în rochii de epocă. Pe primele le rezolă cu două mâini, pe următoarele cu o singură mână, iar pe ultimul adus de un tânăr venit parcă din alte timpuri, îl rezolvă egat la ochi.

UPDATE 22:05 Cristian Leana este puştiul care a reuşit să rezolve cubul Rubik în numai 15 secunde. El este pasionat de matematică, studiază la liceul Tudor Vianu şi deţine mai multe recorduri naţionale la rezolvarea cubului Rubik.

UPDATE 21:57 ”Asta pentru că se apropie ziua bărbatului”, a comentat Smiley după dansul la bară al Larisei, transformată într-un fel de femeie bionică. ”E atât de puternică, nu-mi pot lua ochii de la mâinile ei, sunt foarte puternice”, a spus Mihai Petre. ”Eu văd foarte multă putere când mă uit la ea”, a spus Andra. ”Nu cred că e un moment de finală, dar ca divertisment nu pot să spun că nu mi-a plăcut spectacolul oferit de forţa braţelor tale”, a adăugat Mihai Petre. ”Eu cred că dacă dansul la bară ar deveni sport olimpic, ar fi primul sport olimpic care ar trebui să se ţină pe stadioane care ar fi pline”, crede Andi Moisescu.

UPDATE 21:54 ”Am venit la Românii au talent să demonstrez că dansul la bară nu este ceea ce crede lumea. Este un dans obişnuit. Dar mai greu”, îşi pledează următoarea concurentă, Larisa Bercea, cauza.

UPDATE 21:41 Mihai Petre, care nu i-a dat nicio şansă Luizei la preselecţii, este ”pedepsit” de prezentatori să jurizeze cu îmbrăcat cu vestă populară şi cu o suliţă africană în mână. ”Arăţi ca un nea Marin african”, l-a ironizat Smiley. ”Eu sunt în stare să pun pariu că tu o să ajungi o foarte, foarte mare cântăreţă”, a încurajat-o Andra pe fetiţă. ”Eu cred că tu cânţi foarte, foarte bine, dar cred că eşti la început, trebuie să mai studiezi”, spune Mihai Petre, întristând-o. Andra a vorbit ultima, pentru a îndulci criticile lui Mihai Petre. ”Ai un talent extraordinar. Fata asta cântă foarte bine, a demonstrat că are talent o să aibă timp să facă spectacol”.

UPDATE 21:35 Micuţa Luiza Ciudin este următoarea concurentă a serii. Speră să-i poarte noroc în această seară costumul popular moştenit de la bunica ei. ”Vocea ei îmi aduce aminte de Maria Tănase şi Ileană Sărăroiu”, spune Andra.

UPDATE 21:30 ”Momentul vostru a fost, de fapt, momentul lui. Al lui Ricky”, i-a transmis lui Flaviu Mihai Petre. ”Eu cred că s-au descurcat foarte bine. Şi lăsaţi „s”-ul, la Flaviu, că e de la succes”, le spune Andra.

UPDATE 21:27 Flaviu, fără s, şi Ricky, ”un ţigan şi un român, băieţi cu sufletul bun”, îşi fac numărul de dans electro ţigănesc. ”NU ştii care-i românul şi care-i minoritarul”, glumeşte Andi Moisescu.

UPDATE 21:15 ”Eu mă gândeam că numărul din seara asta nu o să se ridice la nivelul celui din preselecţii pentru că asta mică a crescut şi cred că ţi-e mai greu. V-aţi descurcat foarte bine. Am o singură întrebare: Te-a supărat vreodată, ai aruncat-o şi nu ai mai prins-o?”, a întrebat Mihai Petre. ”Din vina ei a căzut”. a glumit Laurenţiu. Andi Moisescu a spus că nu a ştiut niciodată că Spiderman are o soră la fel de talentată ca el. ”Aţi fost foarte buni. Bravo!”, i-a felicitat el.

UPDATE 21:08 Fraţii Laurenţiu şi Beatrice Ion intră în concurs cu un număr de acrobaţie. Laurenţiu a învăţat acrobaţie la o fundaţie care sse ocupa de copiii străzii şi a învăţat-o apoi şi pe sora lui mai mică. Laurenţiu este în această seară Spiderman. Intră apoi in scenă sora lui cu care face şi de această dată echipă bună.

UPDATE 21:06 Cosmin Mihalache primeşte laude la scenă deschisă din partea juriului.

UPDATE 20:57 Cel de-al doilea concurent al serii este pianistul Cosmin Mihalache. ”Face un spectacol adevărat. Sper să ajungă departe”, îl încurajează” Mihai Petre. Pentru a-i putea cumpăra pianul, bunica lui a făcut credit la bancă. În această seară, pianul este împodobit cu flori, iar Pavel o întreabă pe bunica dacă se supără că nepotul i l-a împodobit altfel. ”Nu”, face semne emoţionată bunica.

UPDATE 20:50 Bayley amuză pe toată lumea şi după terminarea numărului, când Pavel o întreabă cum reacţionează atunci când îi vede pe fiecare dintre juraţi şi prezentatori în parte. Când e întrebată cum reacţionează când îl vede pe Mihai Petre îşi pune lăbuţa la ochi. ”Sunteţi o echipă perfectă. E un câine superb, eu v-am susţinut şi în preselecţii şi acum aţi adăugat ceva numărului vostru”, a spus juratul. ”Cui nu i-a plăcut?”, s-a întrebat Andra, care a felicitat-o pe Iulia pentru felul în care a dresat-o pe Bayley. ”E primul Beagle pe care îl văd că-şi ascultă stăpânul”, a remarcat Andi.

UPDATE 20:43 Primii concurenţi ai seri sunt Iulia şi căţeluşa ei rasa Beagle, Bayley, care i-a fost donată de primii ei stăpâni pentru că era extrem de neastâmpărată şi rodea totul prin casă. Iulia lucrează la o pensiune de câini, ca medic veterinar, dresor şi om bun la toate. ”Întotdeauna mi-am dorit să văd la finala Românii au talent un număr foarte bun de dresură”, a spus Mihai Petre.

UPDATE 20:40 Şi-au făcut intrarea, rând pe rând, şi juraţii: Andi, Andra şi Mihai Petre. Andra poartă o provocatoare rochie roşie.

UPDATE 20:33 Cea de-a cincea şi ultima semifinală Românii au talent a început. În scenă intră prezentatorii Pavel Bartoş şi Smiley. ”Noi nu am avut nicio legătură cu căderea guvernului care s-a suprapus cu semifinala a patra”, a precizat glumeţ Pavel Bartoş din capul locului.

Pe scena show-ului de la ProTV vor urca vineri seara următorii concurenţi: 

Bacio sau Mihai Vulpe, de 33 de ani, i-a convins pe cei trei membri ai juriului cu vocea sa, care poate fi uşor confundată cu cea a lui Elvis Presley. El a cântat piesa "I Can't Help falling in Love with You" şi a impresionat-o pe Andra care a plâns de emoţie când l-a auzit.


 

Cosmin Mihalache, din Timişoara, a reuşit să-şi învingă emoţiile la preselecţii şi să cucerească publicul cu talentul său. El a interpretat melodia "I Love The Way You Lie" a lui Eminem, la pianul dăruit de bunica sa, care i-a ţinut pumnii în culise. 

Cristian Leana este puştiul care a reuşit să rezolve cubul Rubik în numai 15 secunde. "Mihai Petre a vrut să apese pe X dar n-a mai avut timp", a glumit Smiley la preselecţii, aflând că tânărul face în medie 200 de rezolvări pe zi. 

Alexandru Diaconu sau neomagicianul Mydas este pregătit să surprindă publicul şi juriul cu un nou număr, după ce la preselecţii a reuşit să facă să dispară o eşarfă, să îi schimbe culoarea, iar apoi să o transforme în baghetă magică. Flaviu fără “s” şi Ricky, băieţii care au demonstrat că în dans totul e posibil. Ei au prezentat în preselecţii un moment special: cei doi adolescenţi, unul român, iar celălalt de etnie rromă, au oferit o sesiune de dans electric şi ţigănesc. Fiecare a dansat, spre surprinderea juriului şi a sălii, dansul specific celeilalte etnii.


 

Iulia şi căţeluşa ei Bayley. Numărul de dresaj prezentat în preselecţii este unul dintre preferatele lui Mihai Petre. Iulia a mărturisit că nu a fost foarte uşor să o dreseze pe căţeluşa sa rasa Beagle, dar a reuşit să convingă publicul cu relaţia specială dintre ele.Fraţii Laurenţiu şi Beatrice Ion au reuşit să cucerească publicul şi juriul cu mişcările lor acrobatice spectaculoase.


 

Luiza Ciudin este fetiţa despre care Andra spune că este o mică Maria Tănase. Mihai Petre nu a fost însă de aceeaşi părere, spunând că talentul său este unul obişnuit. Pentru micuţa Luiza, ziua în care a trecut în etapa următoare a concursului Românii au talent a fost cea mai fericită, după cum a mărturisit plângând.


 

Mihai Petraiche a prezentat unul dintre cele mai emoţionante momente din concurs. Fost sportiv, la preselecţii, el a executat un impresionant dans robotic.


 

Flaviu Cernescu, tânărul din Timişoara care se mişcă incredibil pe monociclu. El a reuşit să-şi menţină echilibru timp de câteva zeci de secunde, timp în care a dat câteva ture se scenă şi chiar a făcut câteva jonglerii.Larisa Bercea a convins membrii juriului, dar şi publicul cu un dans la bară. Tânăra are 21 de ani şi este animatoare într-un club din Bucureşti.Trupa de dans No Limit, ai cărei membri au deficienţe de auz, a reuşit să ridice în picioare atât sala, cât şi juriul. ”Surzii au talent şi surzi sunt cei care nu vor să audă. Ei aud cu sufletul”, a spus coordonatoarea lor, care a explicat că, deşi nu aud muzica, dansatorii învaţă mişcarea după numărătoare. ”Îmi place să cred că eu sunt muzica lor”, a spus instructoarea. La sfârşit membrii trupei au ridicat mâinile în aer: aplauze, în limbajul celor care nu pot să audă.


 

Citește și: