Diana MARCU
Raluca ION
32843 vizualizări 6 apr 2012

Primii finalişti ai ROMÂNII AU TALENT 2012 au fost decişi, vineri seară, în urma voturilor publicului, dar şi a votului juraţilor. Câştigătorii primei semifinale sunt cei trei acrobaţi din trupa X-treme Brothers, urmaţi de Loredana, care seamănă izbitor cu Andra, şi tatăl său, Cristian Fieraru. Telespectatorii se vor întâlni în finală şi cu trupa de dans Aset Crew, preferată de Andi Moisescu şi Mihai Petre. Finaliştii se vor bate pentru marele premiu de 120.000 de euro şi pentru titlul de cel mai talentat român.

Vă prezentăm mai jos principalele momente ale show-ului:

LIKE AICI: CINE AI VREA SĂ CÂŞTIGE LA "ROMÂNII AU TALENT"?

UPDATE 24:00 Decizia este acum la Mihai Petre. ”Pentru mine, în finală trebuie să meargă Asset Crew”. Aset Crew este cea de-a treia echipă care merge în finală.

UPDATE 23:59 ”Oricare dintre aceste două acte artistice eliminat reprezintă o pierdere. Actul meu artistic favorit este însă Aset Crew”, a votat ANdi Moisescu. ”Este foarte, foarte greu, pentru că aţi evoluat foarte mult de la preselecţii. Decizia mea este doamna Constanţa Cobzariu”, a spus Andra.

UPDATE 23:55 Publicul i-a votat pe locurile 3 şi 4 pe Aset Crew şi Constanţa Cobzariu. Juriul va alege dintre ei al treilea finalist.

UPDATE 23:53 Loredana şi Cristian Fieraru sunt finalişti

UPDATE 23:51 Primul câştigător al primei semifinale este trupa X-TREME BROTHERS

UPDATE 23:41 STOP VOT. În curînd vom afla numele primilor finalişti

UPDATE 23:34 Adrian Ţuţu, primul câştigător din istoria concursului ”Românii au talent”, cântă acum.

UPDATE 23:13 Narcis Iustin Ianău, contratenorul din primul sezon al show-ului, este unul dintre invitaţii speciali ai serii. Narcis Iustin Ianău a spus că în anul în care a trecut a avut o serie de concerte în România şi în străinătate. ”Dacă nu veneam la Românii au talent nu aş fi fost niciodată colo unde sunt”, a spus tânărul, iar Mihai Petre l-a lăudat pentru felul în care a evoluat.

UPDATE 23:05 Baletul Edi Stancu dansează pe scena de la ”Românii au talent”.

UPDATE 22:55 START VOT. Telespectatorii îşi pot vota acum favoriţii.

UPDATE 22:52 Ultimii semifinaşişti ai serii, trupa de dans Aset Crew. ”Aţi fost foarte buni, v-aţi comportat ca o trupă adevărată”, le-a spus Mihai Petre.

UPDATE 22:49 ”Aţi răsturnat clasamentul. Sunteţi numărul 1 în semifinala asta. Mai avem un singur moment şi nu ştiu dacă vă va întrece cineva. Trebuie să fiţi în finală”, le-a spus Mihai Petre, iar Andra a fost perfect de acord.

UPDATE 22:45 X-treme Brothers prezintă un număr impresionant de acrobaţie mâini în mâini şi, când îi vezi, ai senzaţia că fiecare dintre ei e suficient de puternic încât să ţină Pământul pe umeri. ”Asta e doar semifinala, gândiţi-vă când vor fi în finală cum va fi”, a remarcat Pavel Bartoş.

UPDATE 22:30 Alexandru Munteanu a reuşit cu chitara lui să aducă Spania pe scena de la Românii au talent. ”Eşti foarte bun, dar trebuie să faci spectacol. Cânţi superb şi, dacă treci mai departe, ai mare grijă, să faci mai mult spectacol”, i-a recomandat Andra. ”Omul e un mare, mare vrăjitor al chitarei”, a spus şi Andi Moisescu.

UPDATE 22:26 ”Vreau să vă felicit! O superevoluţie faţă de preselecţie, şi în felul în care aţi cântat, şi în felul în care v-aţi prezentat. Aţi venit cu o atitudine mai fresh şi ne-aţi cucerit”, i-a spus Andra.

UPDATE 22:19 Constanţa Cobzariu, medicul ginecolog care a uimit cu vocea ei la preselecţie, a cucerit publicul de îndată ce a început să cânte. Înainte să urce pe scenă, a povestit cât de mult i-a schimbat viaţa show-ul de la Pro Tv. Pare că e momentul vieţii ei şi îl trăieşte în totalitate.

UPDATE 22:13 Cei trei membri ai trupei Aven Amentza au dansat ţigăneşte  demonstrat că au ritmul în sânge. ”Foarte talentaţi băieţii. Creaţi ritmul”, le-a spus Mihai Petre care i-ar vedea în finală. ”Îmi scot şi cravata în faţa voastră”, le-a spus Andi Moisescu.

UPDATE 22:05 Omul-elastic, Mihai Toderică, intră în scenă şi pare desprins din filmele cu spărgători de bănci versaţi printre lasere. Show-ul lui de contorsionism, în care parcă a vrut să demonstreze că nu are oase, a impresionat şi de această dată.

UPDATE 21:49 Vocea Loredanei seamănă izbitor cu vocea Andrei, care după glas parcă îi e soră mai mică. Andi Moisescu a remarcat emoţia tatălui, iar Mihai Petre i-a lăudat. ”Mi-a plăcut foarte mult, iar tatăl nu s-a ţinut după ea, a avut grijă să-i fie bine, ca un adevărat tată”. Impresionată de vocea fetei, Andra a spus că vrea să-i vadă în finală.

UPDATE 21:46 Loredana şi tatăl său, Cristian Fieraru, au cucerit la preselecţii şi publicul cu interpretarea unică a piesa trupei Cargo, Ploaia. Adolescenta din Vulcan a cântat şi de această dată acompaniată la ţambal de tatăl ei, Cristian, 38 de ani, agent de pază, care a spus că pentru a veni din Vulcan la preslecţiile de la Timişoara a făcut credit la bancă.

UPDATE 21:31 Iulian Tănase (IceArt) a îngheţat atmosfera cu sculpturile sale. La finalul numărului său, mai multe asistente polare au adus pe scenă literele din gheaţă care formează cuvintele ”Românii au talent”.

UPDATE 21:23 Chiar dacă sala a râs când i-a văzut, Mihai Petre le-a tăiat avântul celor de la OZN. ”Momentul vostru nu are şanse în finală, este mai potrivit pentru o pauză”. Andra a îndulcit tonul, lăudându-i pentru felul în care au făcut publicul să râdă. ”Ei ar putea să creeze momente de genul ăsta la nesfârşit”, le-a spus şi Andi Moisescu.

UPDATE 21:18 Grupul de umor OZN cu Masterred a venit la o întâlnire de gradul 0 la Românii au talent.

UPDATE 21:12 ”Aţi evoluat foarte mult din punct de vedere vocal. Eu n-am văzut un începător pe scenă, am văzut un profesionist”, l-a felicitat Andra pe Carol Aflat. Până şi Mihai Petre i-a lăudat prezenţa scenică şi l-a sfătuit să rămână la fel. Deşi o apariţie veselă, Carol Aflat a spus pe scenă o poveste tristă. Anul trecut a vrut să participe la Românii au talent, dar nu a putut din cauză că i-a murit tatăl. Anul acesta a cântat pe scenă, chiar dacă este în doliu: cu puţin timp în urmă i-au murit o nepoată şi o mătuşă.

UPDATE 21:07 ”Ridicaţi cortina, să vină artistul! Să intre în scenă prim solistul”, îl introduc Smiley şi Pavel Bartoş pe Carol Aflat, a cărui voce e făcută parcă pentru ariile de operă.

UPDATE 21:00 ”La voi, nu mi s-a părut o preslecţie, ba dimpotrivă. În seara asta nu v-aţi ridicat la nivelul pe care îl aveţi”, le-a spus Mihai Petre celor de la Trio Magic. ”Ştiţi ce am văzut eu, am văzut cel mai spectaculos număr de magie de la Românii au talent”, i-a lăudat Andra. De partea ei a fost şi Andi Moisescu.

UPDATE 20:57 Următorii în concurs sunt magicienii  de la Trio Magic, care promit că, dacă vor ajunge în finală vor face cel mai bun număr de iluzionism din România.

UPDATE 20:49 ”Astăzi aţi arătat bine, aţi arătat mai bine decât aţi dansat. În ciuda machiajului, care vă masca expresia, aţi fost mai expresivi cu faţa decât cu trupul”, le-a spus Mihai Petre care şi-ar fi dorit un dans mai tehnic. Andra s-a declarat încântată de dansul lor şi a spus speră ca publicul să îi voteze. Iar Andi Moisescu a declarat şi el că de-abia aşteaptă să vadă rezultatul votului.

UPDATE 20:43 Primii care intră în concurs sunt cei trei membri trupei de dans Keep the vibe alive, creată în 2008, care apar pictaţi pe faţă şi îmbrăcaţi în pantaloni roşu electric.

UPDATE 20:40 În scenă intră juriul. Mihai Petre spune că are aşteptări mari. ”Sper ca cei pe care i-am ales pentru semifinală să confirme”, continuă juratul.

UPDATE 20:30 Prima semifinală din 2012 a început.

Cine au fost concurenţii de vineri seară

Constanţa Dorina Cobzariu, de profesie medic ginecolog, de 56 de ani, a concurat în cel de-al doilea show de la Pro TV. Femeia a reuşit să facă juriul să treacă parcă în altă lume cu vocea ei şi a obţinut 3 DA uriaşi. Pentru pasiunea sa, muzica, s-a lasat după 30 de ani de fumat, iar prestaţia sa a cucerit de la primul sunet.

A interpetat într-un fel plin de emoţie "Ave Maria". Andra s-a ridicat în picioare şi a aplaudat-o frenetic, iar Mihai Petre a recunoscut că la început a privit-o cu neîncredere din cauză că părea să aibă foarte mari emoţii. "În sala de operaţie sunt mai calmă", i-a replicat concurenta. "Acesta a fost visul vieţii mele. Simt că zbor", a mărturisit Constanţa Dorina Cobzariu după ce a trecut de preselecţii.

Loredana şi Cristian Fieraru, fiică şi tată. Ei sunt cei care la preselecţii au cucerit juraţii şi publicul cu interpretarea unică a piesa trupei Cargo, Ploaia. Adolescenta din Vulcan a cântat acompaniată la ţambal de tatăl ei, Cristian, 38 de ani, agent de pază la o bancă.

Atunci Loredana a obţinut trei de DA. Tot la preselecţii, Andi Moisescu le-a spus celor doi concurenţi: "Am avut sentimentul că o văd pe Andra la 15 ani. Aveţi o comoară acasă, iar tu ai un tată care ştie bine de tot cu ce se mănâncă muzica".

VOCEA INCREDIBILĂ A LOREDANEI, CONCURENTA COMPARATĂ CU ANDRA

Carol Aflat, concurentul de 42 de ani din Haţeg, Hunedoara, a evoluat în prima emisiune din sezonul 2 al show-ului difuzat de Pro Tv. Bărbatul a reuşit cu momentul sau artistic să-i amuze la preselecţii pe toţi cei prezenţi, de la juraţi la sală.Chiar dacă talentul său a fost unul muzical, Mihai Petre a fost impresionat de mişcările de şolduri şi umeri ale concurentului, precum şi de umorul acestuia. Andra i-a apreciat vocea ca fiind foarte bună, la fel şi dicţia.În prezent liber profesionist, a lucrat ca pompier înainte de Revoluţie şi ulterior în construcţii, în Irlanda. Spune despre sine că iubeşte curăţenia şi natura.

Alexandru Munteanu a devenit cunoscut românilor după ce aceştia i-au văzut prestaţia în ultima emisiune înregistrată de Pro Tv de la preselecţiile pentru "Românii au talent", sezonul 2. Tânărul de 22 de ani este student şi a cucerit inimile fetelor cu accentul spaniol, părul lung prins în coadă şi cu rapiditatea cu care poate cânta la chitară.

CUM CÂNTĂ ALEXANDRU MUNTEANU LA CHITARĂ

Andra a rămas şi ea uimită de aptitudinile băiatului care studiază în Spania, la Conservatorul din Malaga, muzica clasică şi flamenco. Astă seară el luptă pentru a-şi câştiga locul în finala din 11 mai.

Şi ei vor lupta pentru un loc în Marea Finală

La preselecţiile din sezonul 2 de la "Românii au talent", numărul prezentat de acest trio a fost unul dintre cele mai gustate de public, dar şi de juraţi. Master Red & OZN, cunoscuţi românilor încă din primul sezon al emisiunii, au revenit pe scena competiţiei ca să facă show, "ca o continuare a celui de anul trecut". Ca şi în primul sezon al emisiunii, când au fost prezenţi cu un număr de pantonimă - Foc încrucişat - , cei trei actori au respectat personajele: hoţul, piţipoanca şi poliţistul.

Au continuat şi povestea, dar au dezvoltat personajele parodiind piese celebre. "Ne-au plăcut personajele, aşa că ne-am gândit să facem o continuare. Vrem să facem show şi am lăsat o treabă neterminată", şi-au motivat ei prezenţa pe scenă. "Am fost cucerit încă de anul trecut", le-a replicat Andi Moisescu, acordându-le la finalul numărului concurenţilor un DA. Răspunsuri afirmative au primit şi de la Andra, dar şi de la Mihai Petre care le-a spus comicilor ca au fost mai buni decât în primul sezon al emisiunii. Vineri seară vor afla dacă merg sau nu în Marea Finală.

NUMĂRUL DE COMEDIE LA CARE SALA ŞI JURAŢII AU RÂS CU LACRIMI

Extreme Brothers a fost trioul de acrobaţi care l-au făcut pe Mihai Petre, când i-a văzut la preselecţii, să exclame: "Până acum, pentru mine sunteţi numărul 1", şi asta pentru că cei trei băieţi - Lari, Piciu şi Vali - au oferit o demonstraţie de forţă, de echilibru şi de încredere.

Acrobaţii, care provin din Câmpina şi din Băicoi - au spus că sunt diferiţi de trupa Balance, finalistă în primul sezon al emisiunii "Românii au talent". "Figurile lor sunt mobile, ale noastre sunt statice. Plus că noi lucrăm în trei", şi-au punctat Extreme Brothers atu-urile în faţa juraţilor. La preselecţii, cei trei şi-au prezentat numărul pe o masă specială, iar publicul i-a aplaudat în picioare.

NUMĂRUL DE ACROBAŢIE CARE L-A UIMIT PE MIHAI PETRE

Mihai Toderică este concurentul care, la preselecţiile din sezonul 2 al emisiunii Românii au talent, a promis că numărul lui îl va suprinde chiar şi pe Mihai Petre. Şi chiar aşa a fost. În vârstă de 25 de ani, Mihai lucrează ca agent comercial, însă şi-a dorit să vină la "Românii au talent" pentru a face spectacol cu oasele şi articulaţiile sale extreme de elastice.

Talentul său de contorsionist şi l-a descoperit în urmă cu 3-4 ani, dar părinţii lui nu ştiu încă nimic despre abilităţile lui neobişnuite. "Eşti un talent ciudat, dar aş vrea să te văd mai departe!", i-a spus atunci Mihai Petre tânărului neobişnuit de mobil.

Citește și: