Diana MARCU
14116 vizualizări 17 mar 2012

Show-ul cu numărul 5 din ediţia a doua a concursului difuzat de Pro TV a debutat cu un moment incredibil susţinut de Cristian Gog, un concurent din Cluj, care s-a prezentat drept mentalist. El a adus cu sine şi recuzita: un plic, un articol de ziar, un cartonaş şi nişte linguri. Bărbatul citeşte gândurile şi îndoaie lingurile.

ŢI-A PLĂCUT EDIŢIA DIN ACEASTĂ SEARĂ? LIKE AICI!

Mai mult, le-a cerut celor trei juraţi să-l ajute. Le-a vorbit despre Matrix şi efecte şi sub ochii miraţi ai acestora a îndoit lingurile din dotare. "E incredibil", spunea Mihai Petre.

"Am capacitatea să modific consistenţa acestui metal. Că lingura asta nu e de metal, ci de plastic", spunea Gog în aplauzele sălii, în timp ce una dintre lingurile pe care le ţinea în mână s-a îndoit până s-a rupt. "Actul tău e fantastic", i-a spus Mihai Petre concurentului, în timp ce Andi Moisescu i-a replicat: "Eşti actul meu artistic favorit".

"E minunat ce ai făcut, i-a spus Andra concurentului", afirmând că îi este frică de el. Cu trei de DA obţinuţi de la cei trei juraţi, Gog merge în faza următoare a show-ului.

Cum taie un practicant de arte marţiale un măr în jumătate

În ediţia de vineri, 16 martie, a show-ului "Românii au talent", pe scenă a urcat şi un grup de practicanţi de acte marţiale din Cluj, al căror număr a crescut tensiunea celor din sală.

Ba chiar şi a Andrei, care să stea cu mâinile la ochi în cea mai mare parte reprezentaţiei. Grupul Condor  nu a făcut doar o simplă demonstraţie de forţă, ci a dat şi o lecţie de concentrare. Punctul culminant a fost reprezentat de momentul în care un măr aflat pe abdomenul unuia dintre concurenţi a fost tăiat cu sabia. Tensiunea a fost la fel de mare şi atunci când unul dintre concurenţi a tăiat un castravete pe care un altul îl sprijinea cu barbia de piept.

Cu trei de DA, aceştia merg în faza următoare a show-ului. La fel şi o dansatoare, care improvizează, o cântăreaţă de country şi doi biciclişti care au făcut acrobaţii pe roţi.

"Un român şi un ţigan" fac show la Românii au talent

Un moment special l-a reprezentat cel oferit de Flaviu fără S, după cum s-a prezentat, şi de prietenul lui, Riky. Cei doi adolescenţi, unul român, iar celălalt de etnie rromă, au oferit o sesiune de dans electric şi ţigănesc.

Fiecare a dansat, spre surprinderea juriului şi a sălii, dansul specific ceilalte etnii. Aşa că Riky a ofierit o probă de electric dance, iar Flaviu - de dans ţigănesc. "Băieţi, sunteţi al naibii de buni", le-a spus Petre tinerilor, ]n timp ce Andi Moisescu s-a declarat cucerit. "Nu ştiu care e ţigan şi care e român. Sunteţi doi oameni extrem de talentaţi, care m-aţi cucerit".

Cu trei de DA din partea juraţilor, duetul merge în faza următoare a emisiunii concurs.

Mihai Petre: "Sunteţi fantastici. Aţi fost mai buni decât prima dată"

Un alt moment gustat de public, dar şi de juraţi a fost cel oferit de un trio care a promis să facă show - "ca o continuare a celui de anul trecut", după cum au afirmat cei trei actori, care înseamnă Master Red & OZN.

Ca şi în primul sezon al emisiunii, când au fost prezenţi cu un număr de pantonimă - Foc încrucişat - , cei trei au respectat personajele: hoţul, piţipoanca şi poliţistul. Au continuat şi povestea, dar au dezvoltat personajele parodiind piese celebre spre deliciul privitorilor."Ne-au plăcut personajele aşa că ne-am gândit să facem o continuare. Vrem să facem show şi am lăsat o treabă neterminată", şi-au motivat ei prezenţa pe scenă.

"Am fost cucerit încă de anul trecut", a replicat Andi Moisescu, acordându-le la finalul numărului concurenţilor un DA. Răspunsuri afirmative au primit şi de la Andra, dar şi de la Mihai Petre care le-a spus comicilor ca au fost mai buni decât în primul sezon al emisiunii.

VEZI AICI NUMĂRUL CU CARE MASTER RED S-A PREZENTAT ÎN PRIMUL SEZON AL EMISIUNII "ROMÂNII AU TALENT"

Aplauzele juraţilor şi ale sălii au mers şi spre o adolescentă de 15 ani, Loredana Fieraru care, deşi peltică, a cântat piesa trupei Cargo, Ploaia, acompaniată la ţambal de tatăl ei, Cristian Fieraru, 38 de ani. Cu trei de DA, adolescenta care i-a făcut Andrei pielea de găină şi a ridicat-o de pe scaun, merge în faza următoare a show-ului.

"Am avut sentimentul că o văd pe Andra la 15 ani", a fost replica lui Andi Moisescu. "Aveţi o comoară acasă, iar tu ai un tată care ştie bine de tot cu ce se mănâncă muzica", le-a mai spus juratul concurenţilor, nu înainte de a rosti cel de-al treilea răspuns afirmativ.

Sculpturi în pepene realizate de un paramedic SMURD

Pe scena de la "Românii au talent" au urcat şi două cântăreţe la ţiteră, surori, dar şi un paramedic de la SMURD Braşov, Băncilă Adrian. Bărbatul şi-a prezentat un talent pe care cu greu l-ai ghici având în vedere meseria pe care o practică. El sculptează în fructe şi legume. Pentru că face "lucruri extraordinare atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală", Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu l-au trimis pe paramedic în faza următoare a competiţiei.

Show-ul a continuat şi în culise unde Pavel Bartoş şi Smiley au testat operele de artă create de Adrian Băncilă. Ei au ales câteva bucăţi de ananas, în vreme ce Andra, pofticioasă, a cerut pepene.

Spectacol au oferit şi trei fraţi din Craiova, care au urcat pe scenă cu chitarile lor. Ionuţ, Georgeta şi Stan Zamfirescu au oferit celor prezenţi bucurie, iar asta s-a văzut în aprecierea juraţilor şi în aplauzele sălii. "Aţi fost fantastici, m-aţi lăsat mut şi aveţi un viitor minunat", le-a spus Mihai Petre, în vreme ce Andra le-a vorbit celor trei despre plăcerea de a-i asculta.

"Fraţilor, pe voi vă paşte un cantonament", a replicat Andi Moisescu. "Vă văd în finală la Românii au talent. A fost o victorie pentru voi, dar şi pentru noi, că ne-am ales cu un moment special." Cu trei de DA, fraţii Zamfirescu merg în etapa următoare a spectacolului de divertisment.

O olteancă de 11 ani, considerată de Andra noua Marie Tănase

Din cea de-a cincea ediţie a show-ului nu au lipsit nici divergenţele între juraţi. Andra şi Mihai Petre au avut o discuţie aprinsă în privinţa unei concurente de numai 11 ani.

Deşi Mihai este de părere că numărul fetiţei nu are nimic special, Andra a susţinut că aceasta are o voce nemaipomenită pentru vârsta ei, mai mult a numit-o o nouă Maria Tănase a României. Cel de-al doilea susţinător al copilei a fost Andi Moisescu, care cu al doilea DA acordat a trimis-o pe copilă în etapa următoare. "Eşti o olteancă frumoasă, aprigă şi foarte talentată", şi-a motivat decizia juratul.

Extreme Brothers a fost trioul de acrobaţi care l-au făcut pe Mihai Petre să exclame: "Până acum, pentru mine sunteţi numărul 1", şi asta pentru că cei trei băieţi - Lari, Piciu şi Vali - au oferit o demonstraţie de forţă, de echilibru şi de încredere.

Băieţii, care provin din Câmpina şi din Băicoi - au spus că sunt diferiţi de trupa Balance, finalistă în primul sezon. "Figurile lor sunt mobile, ale noastre sunt statice. Plus că noi lucrăm în trei", şi-au punctat Extreme Brothers atu-urile.

Ei şi-au prezentat numărul pe o masă specială. Sala i-a aplaudat în picioare pe acrobaţi, iar juraţii le-au acordat trei de DA.

Un cântăreţ de hip hop, lecţie de viaţă pentru români

Un alt moment emoţionant a venit de la Daniel Mirică, un tânăr constănţean care cântă hip-hop într-un scaun cu rotile. El a făcut-o pe Andra să plângă.

Miriţă a ridicat sala în picioare cu melodia lui. Băiatul pasionat de hip-hop a rămas paralizat în urma unui accident, ]n timp ce se ducea la un concert ]n care urma s[ perfomreze, dar cu toate acestea nu a renunţat la pasiunile sale - sportul (baschet ) şi muzica. A scos chiar şi un album - Am fost plecat, la doi ani de la accidentul pe care acesta l-a suferit. "Poveştile autentice sunt poveştile puternice", i-a spus Moisescu tânărului. "Nu o să-ţi iei publicul înapoi pentru că nu l-ai pierdut niciodată".

"Ar trebui să schimbi versurile", i-a spus emoţionat tânărului şi Mihai Petre. "Nu La mine în cartier lumea ştie cine sunt, ci La mine în România lumea ştie cine sunt. "Ne-ai dat tuturor o lecţie de viaţă. Ar trebui să fii un model", i-a replicat Petre concurentului de 25 de ani, în timp ce Andi Moisescu i-a zis că-l aşteaptă în etapa următoare, în care acesta a trecut cu trei de DA.

Tot trei de DA au luat şi un grup de dansatori, LilMotion, un sculptor în gheaţă, Iulian Tănase, 32 ani, dar şi un bucătar de 22 de ani stabilit în Braşov, Alexandru Chitic, care face jonglerii cu focul. Răspunsurile afirmative îi trimit pe toţi aceşti concurenţi în faza următoare a emisiunii concurs.

 

 

 

 

 

Citește și: