Diana MARCU
21013 vizualizări 30 mar 2012

Ultima ediţie înregistrată a emisiunii "Românii au talent"a fost difuzată vineri seară, de la ora 20.30, urmând ca dintre participanţii care au trecut de aceasă etapă să fie aleşi 60 de semifinalişti, care se vor lupta pentru premiul de 120.000 de euro.

ROMÂNII AU TALENT. LIKE AICI!

După ce ultimul val de români din acest sezon şi-a etalat talentele, juriul a făcut o nouă selecţie. Dintre toţi cei care, de-a lungul preselecţiilor, au primit minimum doi de "Da", cei trei membri ai juriului - Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu - i-au ales pe cei 60 de semifinalişti, care se vor lupta pe parcursul a cinci emisiuni live pentru marele premiu de 120.000 de euro.

Nici această ultimă ediţie nu a fost lipsită de surprize ori de bucate tradiţionale, chiar de la debutul show-ului când masa juriului va fi umplută cu plăcinte şi pâinici aduse de un ansamblu din Bistriţa-Năsăud. Aceştia au venit să prezinte obiceiuri de nuntă din zona lor şi nu au omis niciun detaliu: palinca, bucatele şi câte un mic cadou tradiţional pentru juriu şi prezentatori.

Una dintre membrele ansamblului şi-a serbat ziua pe scena de la "Românii au talent", unde juriul, prezentatorii şi întreaga sală i-au cântat "La Mulţi Ani!".

Smiley şi Pavel Bartoş şi-au demonstrat talentul de dansatori atunci când au fost invitaţi la joc de doamnele din Dumitra, o comună din Bistriţa-Năsăud, care le-au arătat celor doi prezentatori ce înseamna folclorul bistriţean.

Fostul finalist de la "Românii au talent" a revenit pe scenă

Pe scena de la Cluj a urcat şi un invitat surpriză: Emil Luca, românul care şi-a învârtit soţia de sute de ori în primul sezon al emisiunii "Românii au talent". Acesta a venit pentru a-şi susţine un prieten în care are mare încredere, pe Mancingo Alexandru, de 48 de ani.

"Cântă la vioară, cântă vocal şi joacă ca focul", şi-a descris Luca tovarăşul "de ansamblu şi de nunţi". "Cât de bine le face stabileşte juriul", a mai spus fostul concurent, care a surpins juraţii intrând în scenă cu o cârjă metalică.

"Luca are coxartroză", a explicat fostul finalist din primul sezon al show-ului "Românii au talent".

Prietenul său, care a interpretat o doină acompaniindu-se la vioară şi ulterior dansând, a trecut în faza următoare a competiţiei, cu doi de Da, obţinuţi de la Andra şi de la Andi, care l-au considerat pe Alexandru Macingo talentat la doinit.

"Aveţi o tehnică vocală foarte bună", i-a spus Andra concurentului. "Nu oricine poate să cânte o doină cum aţi cântat-o dumneavoastră", a continuat jurata. De altfel, ea s-a contrazis cu Mihai Petre. În timp ce juratul a considerat că bărbatul de 48 de ani "are talent, dar nu are nicio şansă să meargă mai departe", Andra a replicat: " Are mega talent, nu talent", fiind susţinută de Andi Moisescu.

Juraţii au fost cuceriţi şi de Alexandru Munteanu, de 22 de ani. Tânărul este student şi a cucerit inimile fetelor cu accentul spaniol, părul lung prins în coadă şi cu rapiditatea cu care poate cânta la chitară.
Andra a rămas şi ea uimită de aptitudinile băiatului care studiază în Spania muzica clasică şi flamenco.

Momentul de dresaj savurat de Mihai Petre

La preselecţiile de la "Românii au talent", organizate la Cluj, s-a prezentat şi o tânără medic veterinar, însoţită de Bailey, un căţel din rasa Beagle, care a convins juraţii să-i acorde trei de DA. Tânăra a povestit că Bailey i-a fost donată în urmă cu trei ani şi că era o căţeluşă care rodea tot: de la canapea, la haine. În timp, între cele două s-a stabilit o relaţie de prietenie.

"La început era un căţel de companie, apoi a devenit un prieten, iar acum e aproape totul", a explicat tânăra relaţia dintre ea şi simpaticul Beagle.

URMĂREŞTE NUMĂRUL DE DRESAJ EXECUTAT DE BAILEY

Împreună au oferit un număr senzaţional de dresaj, care i-a încântat pe juraţi. "Mi-a plăcut momentul tău. A fost fantastic, îl aşteptam", i-a spus concurentei Mihai Petre.

El a vrut să dea noroc cu căţelul şi ajutat de stăpâna Beagle-ului a reuşit să primească o lăbuţă de la acesta. "Ai putea să fii la fel de tandru şi cu oamenii, Mihai?" , l-a întrebat pe acesta Andi Moisescu, spre deliciul publicului. Cu trei de DA, căţeluşul care a mâncat crenvurşti, şi-a acoperit ochii ruşinat sau a mimat că a murit, merge în faza următoare a competiţiei.

Concurentul căruia Andi Moisescu i-a spus: "Pentru mine TU eşti"

"Cred că juriul va fi bulversat un pic", a promis un actor de 22 de ani din Bacău, care s-a prezentat la preselecţiile de la Bucureşti îmbrăcat cu un sacou galben. "Al lui tata", aşa cum a replicat atunci când Smiley i-a cerut haina.

Băcăuanul a cântat hip-hop, versificând spre deliciul juraţilor şi al publicului, care l-a acompaniat pe tot parcursul piesei.

VEZI AICI CLIPUL CU RĂZVAN ALEXE

Răzvan Alexe, "repăraşul din Bacău", aşa cum s-a autocaracterizat actorul, a ridicat juraţii în picioare. "Am rămas extrem de încântată de ceea ce am auzit", i-a spus Andra concurentului.

"Ascultându-te, în mine s-a produs un declic, a replicat Andi Moisescu. Eu cred că tu eşti. Şi dacă n-o să fi pentru toţi, îţi spun că pentru mine tu eşti", a continuat juratul. Mi-ai plăcut la nebunie, a continuat în acelaşi ton şi Mihai Petre. Mulţumit că Alexe îşi compune singur versurile , acesta a spus doar: "Bun, bun, bun".

Cu trei de DA, Răzvan Alexe merge în faza următoare a competiţiei.

La fel cum merg şi magicianul Verdini, care a scos porumbei de unde nimeni nu se aştepta sau micuţa Laura Dragomir, care a oferit un număr de gimnastică ritmică cu cercuri.

Pe scena de la "Românii au talent" a urcat şi un tânăr pianist, care a reuşit să o topească pe Andra cu interpretarea piesei sale. Jurata i-a strigat Bravo adolescentului Cosmin Mihalache, care a venit la preselecţii cu bunica lui extrem de emoţionată. Fermecată, jurata i-a spus : "Tu ai mai avut pitite acolo lângă pian încă două mâini cu care ai cântat".

"Foarte mult mi-a plăcut", i-a replicat Mihai Petre, în vreme ce Andi Moisescu a vorbit despre imposibilitatea de a nu remarca talentul deosebit al acestui tânăr: "Pari un băiat special care o să ajungă departe în concursul nostru", a mai spus acesta.

MINI RECITALUL OFERIT DE COSMIN MIHALACHE

Ca să participe la competiţie, băiatul a primit bani de la bunică, care s-a împrumutat bani de la bancă. "În viaţa mea nu m-am simţit aşa de emoţionat. Am simţit că am realizat ceva cu munca mea", a mai spus adolescentul plângând după ce a auzit verdictul juraţilor.

Ciprian, concurentul care a cântat ...la dinţi şi fălci

Cu DA-uri de la juraţi merg mai departe şi doi mici magicieni, plus un domn care a cântat la fierăstrău.

Un moment exotic l-a oferit Ciprian, abia ieşit din spital, cu o branulă pe braţ. Bărbatul a cântat, aşa cum singur a spus, "la dinţi şi la fălci", spre mirarea juraţilor. Deloc convinşi de prestaţia acestuia, Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu au decis: Ciprian are nevoie de sănătate, aşa că mai bine merge acasă.

Valentin Busioc, cel care a cântat la tastele telefonului melodia sponsorului emisiunii în primul sezon al emisiunii, a revenit. De data asta, cu acelaşi număr, dar interpretat cu ajutorul unei aplicaţii la un smartphone. "A fost superb", i-a spus concurentului Mihai Petre înainte de a-l dezarma cu verdictul său negativ. De altfel, Busioc n-a reuşit să-i convingă nici pe ceilalţi doi juraţi de talentul lui.

Ajutat de vocea sa, sau d enegativ - după cum au glumit prezentatorii show-ului în culise - Gheorghe Vijai din Constanţa merge cu trei de DA în etapa următoare. La fel şi Andrei Stratulat, un puşti cu chitară electrică.

"Pentru vârsta ta sunt realmente impresionant", i-a spus acestuia Andi Moisescu, în vreme ce Andra i-a recomandat să zâmbească mai mult pentru că are doi de DA. Pe al treilea, micul chitarist l-a obţinut de la Mihai Petre.

Stelian Fericeanu, un tată singur, i-a convins pe doi dintre juraţi că merită să meargă în faza următoare a competiţiei cu dansul lui. Trupa Shadows din Constanţa însă a obţinut trei răspunsuri afirmative cu numărul de acrobaţie pe care l-a prezentat. "Aţi făcut spectacol", le-au spus juraţii concurenţilor.

Mihai Teacă, un puşti emoţionat, a venit la preselecţii cu tatăl lui, lăutar percuţionist. Copilul de 12 ani a cântat o canţonetă şi şi-a făcut tatăl aflat în culise să plângă. "Vreau să îâi mulâumesc pentru un lucru. O să îmi dai şansa să aud o sală întreagă strigând Mihai! Cred că ai potenţial, mi-a plăcut", i-a spus copilului Mihai Petre. "Când ai intrat pe scenă credeam că o să îmi spui o poveste. Băieâii puternici ca tine au şi un viitor."

ASCULTĂ-L PE MIHAI TEACĂ CÂNTÂND

La rândul său, Andi Moisescu a punctat: "Când unul dintre părinţi e lăutar, ori e nimic, ori e foarte bine. La tine e foarte bine".

Cu trei de DA copilul merge mai departe.

Un concurent de 68 de ani a şocat o sală întreagă

Trupa Sobis din Bucureşti a prezentat un dans al căluşului cu ghete de kangoo jumping. Dacă lui Mihai Petre nu i-a plăcut dansul considerându-l un exerciţiu fizic, Andi Moisescu a fost de altă părere: "Dacă ţara vrea ţopăială, să-i dăm ţopăială".

Juratul a dat un vot favorabil, la fel şi Andra, care a motivat că iubeşte folclorul şi mişcarea. Cu doi de DA, Sobis merge în faza următoare a competiţiei.

În ciuda vârstei sale, un pensionar de 68 de ani a demonstrat că este în formă şi că ştie ce înseamnă acrobaţia. Tiberiu Antal l-a făcut pe Mihai Petre să spună că-l invidiaze pentru forma în care se află: "Mi-aş dori ca la vârsta pe care o aveţi dumneavoastră să fiu şi eu într-o formă la fel de bună". Cu trei de DA, acesta merge mai departe.

VEZI AICI VIDEO CU TIBERIU ANTAL

Trupa Aset Crew, cu încălţăminte colorată, i-a făcut pe juraţi să le acorde trei de DA pentru dansul pe care l-au prezentat.

Ce i-au cântat juraţii unei mirese

Victor Beliciu şi soţia sa indiancă au adus pe scena de la "Românii au talent" un dans specific şi un instrument ciudat, descris de Beliciu drept dureros. Momentul însă nu a convins, dar a fost pigmentat de o apariţie care nu era programată. O mireasă.

Tânăra, îmbrăcată în alb, s-a prezentat drept Ruxi, şi a spus că a fost furată de Pavel Bartoş şi de Smiley. Ajunsă pe scenă, miresei i s-a cântat piesa tradiţională Ia-ţi mireasă ziua bună.

Mai mult decât atât, Mihai Petre a invitat-o pe tânără la dans. Cei doi au efectuat în aplauzele juriului câţiva paşi de vals.

 

Citește și: