Diana MARCU
1003 vizualizări 8 apr 2011

"E una dintre cele mai puternice semifinale", a spus Mihai Petre în debutul semifinalei cu numărul 3 la Românii au talent. "Sper să câştige trupele mele favorite", a mai spus coregraful înainte ca Pavel Bartoş să cheme în scenă primii concurenţi - trupa Clevers. Îmbrăcate în costume de deţinuţi, fetele de la Clevers au umplut scena de energie şi de efecte pirotehnice. "Sunt de neoprit", a spus Mihai Petre, felicitându-le pentru starea de energie pe care o transmit şi "pentru ideea cu care au venit". "Sunteţi una din trupele mele favorite. Bravo, fetelor!", le-a mai spus coregraful. "M-aţi dat pe spate la preselecţie şi nu s-a schimbat nimic nici până în ziua de astăzi", a continuat şi Andi Moisescu lăudând prestaţia dansatoarelor.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

Acrobaţi şi dansatori, Oana şi Bogdan, respectiv AcroMistyc, şi-au propus să încânte publicul, după cum au declarat în interviul de prezentare. Cei doi au fost la înălţime la propriu, dansând tango în timp ce se aflau suspendaţi deasupra scenei. "Doar m-am uitat la ei şi am febră musculară", a spus Pavel Bartoş spre deliciul publicului. "Eram sceptic în ceea ce vă priveşte, dar aţi reuşit să ne uimiţi", a spus Petre duo-ului de acrobaţi care s-au prezentat în semifinală cu un număr total diferit de cel de la preselecţii. "Aţi oferit un spectacol total", a spus şi Andi Moisescu, felicitându-l pe Bogdan că reuşeşte să facă ce vrea din partenera lui fără ca aceasta să se supere.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

Cu o şansă mare în buzunar a venit pe scenă Marian Vasilescu, studentul din Drobeta Turnu Severin care a făcut-o pe Andra să fredoneze alături de el refrenul de la "Hero", a lui Enrique Iglesias. Şi ca să demonstreze că poate fi mai mult decât un latino-lover, tânărul a schimbat rapid registrul muzical cântând şi muzică populară. "Ar vrea Iglesias să cânte aşa muzică populară", i-a spus jurata Andra lui Marian Vasilescu. "Ai ceva al tău pus de-o parte", a auzit concurentului de la Andi Moisescu, în vreme ce Mihai Petre i-a punctat atuurile: "Charisma şi felul în care arăţi sunt punctele tale forte şi sper ca publicul să fie alături de tine".

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

Cu strungăreaţă şi o voce ireală ce părea că nu iese dintr-un piept atât de micuţ, Rebecca Neacşu a ridicat sala în picioare când a cântat "Ave Maria". "Eşti preferata mea", i-a spus Mihai Petre fetiţei. "Eşti uimitoare şi fantastică şi îţi mulţumesc că ai venit. Ai reuşit să mă scoţi complet din platoul ăsta şi să mă duci în altă lume", a afirmat acesta emoţionat mărturisind că, din punctul lui de vedere, doar două voci s-au auzit cu adevărat pe scenă la "Românii au talent", iar una dintre ele este cea a Rebeccăi.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

Concurentul cu numărul 5 a fost Daniel Borşan, un Dracula îndrăcit care a dansat aşa cum doar el ştie pe melodia lui Scooter. Şomerul din Turda a reuşit să obţină două X-uri de la juraţii Andra şi Andi Moisescu în timp ce ţopăia costumat în vampir. De altfel, acesta i-a spus şi lui Borşan că s-a convins că e un concurent "de finală, dar nu pentru emisiunea Românii au talent, ci pentru Ce se întâmplă doctore".

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

La minutul 21.44 a intrat în scenă Alma Nicole Boiangiu, bucureşteanca de 19 ani, care a îmblânzit publicul cu o voce şi un pian. Extrem de talentată, tânăra a mărturisit că intenţionează să dea admitere atât la Universitatea de Teatru cât şi la Conservator.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

Cristian Lorenzo Stancu, magicianul din Timişoara, a venit cu un număr special reuşind să aducă pe scenă femei frumoase, bărbaţi, dar şi o motocicletă având ca fundal muzical Prodigy. "Sper să ajungi în finală şi să faci măcar 30 de kilometri de autostradă de aici până la Constanţa. Şi, crede-mă, te va vota toată lumea", i-a spus juratul Moisescu iluzionistului.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

La 22.15 a fost rândul Ioanei Roxana Rotar (13 ani) să-şi prezinte numărul, graţia şi mobilitatea. Copila, subţire ca un fir de aţă, a combinat elemente de gimnastică cu cele de acrobaţie şi contorsionism. Ioana a mărturisit că o are drept idol pe Nadia Comăneci şi că, asemeni marii campioane, îşi doreşte să-i fluture deasupra capului drapelul României.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

După ce în preliminarii au cucerit publicul şi pe juratul Mihai Petre cu piesa "Măciuca lui Mihai", cele 16 fete din corala Transylvania Voces au intrat în concurs cu numărul 9. Au cântat la sticle, la beţe, dar n-au uitat de muzica de gospel demonstrând, potrivit lui Mihai Petre, că au voci frumoase. "Meritaţi votul nostru", le-au spus clujencelor juraţii Andra şi Andi Moisescu.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

Puştiul Cosmin Agache a făcut show în semifinala cu numărul 3. Băiatul de 14 ani a imitat perfect o baterie şi a intrat în pielea unui DJ experimentat. Prestaţia lui i-a ridicat pe juraţi în picioare. "Faci cel mai bun beatbox pe care l-am auzit", i-a spus Andra copilului, în vreme ce Andi Moisescu l-a descris pe acesta drept "ireal". "În sufletul meu tu eşti deja în finală", a mai zis prezentatorul Apropo TV.

 

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

Robo, băiatul cu oase din cauciuc, a intrat penultimul în semifinală, alături de colegii săi din trupa de street dance DFC şi a făcut spectacol la propriu. "Vreau să vă văd în finală", le-a spus Mihai Petre celor trei dansatori veniţi parcă din "Star Trek"."Sper să nu fiu nevoit vreodată să aleg între voi şi Cosmin Agache, puştiul beatbox. Din punctul meu de vedere sunteţi talente veritabile şi meritaţi să ajungeţi în finală", a declarat şi Andi Moisescu.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

Ultimul concurent în semifinala din 8 aprilie este Ştefan Florescu, băiatul care face spectacol cu mingea. De fapt, cu mingiile de fotbal pe care le îmblânzeşte, chiar şi atunci când una dintre ele este în flăcări la propriu. Impresionat de numărul lui Ştefan şi de sacrificiul pe care acesta l-a făcut vânzându-şi bicicleta pentru a putea ajunge la preselecţiile de la "Românii au talent", Andi Moisescu a promis că-i va cumpăra el o alta nouă.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

 

La ora 23.11, prezentatorul Smiley anunţă START VOT. Publicul îşi poate vota favoriţii trimiţând un sms la numărul 1276 cu numele celui pe care îl vor în finală.Votul este deschis până la 23.55.

Miezul nopţii îi prinde pe aceeaşi scenă pe cei 12 semifinalişti care au concurat pe 8 aprilie. Prezentatorii show-ului urmează să anunţe cine sunt primii doi norocoşi care au prins trenul spre finala "Românii au talent" din 25 aprilie.

La ora 00.04 se aude numele lui Ştefan Florescu, puştiul care face jonglerii cu mingea. El este primul finalist. Peste un minut este rândul unui alt copil să se bucure - Cosmin Agache, puştiul care face beatbox tremură. "Sunt foarte emoţionat", spune băiatul înainte de a merge în culise. Patru minute mai târziu, juraţii trebuie să aleagă pe cine vor trimite în finală: Rebecca Neacşu ori trupa DFC. "Robo, îţi promit că voi face tot ce îmi stă în putinţă să vă ajut să ajungeţi acolo unde meritaţi - în indusria de entertainment din România, dar în seara asta o votez pe Rebecca". Astfel şi-a motivat juratul Andi Moisescu alegerea. Cu un al doilea DA obţinut de la Mihai Petre, fetiţa care a cântat "Ave Maria" merge în finala din 25 aprilie.

5 milioane de români s-au uitat la Pro TV

 

Peste 5 milioane de români s-au uitat la semifinala cu numărul 3 în minutul de maximă audienţă de la 22.18, când la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani ratingul ProTv ajungea la 26,4 puncte şi cota de piaţă de 64,8%, arată un comunicat al televiziunii.
Audienţa medie înregistrată de emisiunea "Romanii au talent" a fost pe publicul din mediul urban de 19,0 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 45,7%, în timp ce Antena 1 obţinea de 6 ori mai puţin, adică 3,1 puncte de rating şi 7,4% cota de piaţă.
Şi pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani ProTv a fost lider absolut de audienţă cu o medie de 18,8 puncte de rating şi 52,9% cotă de piaţă, în timp ce Antena 1 obţinea doar 3,1 puncte de rating şi 8,7% cota de piaţă.

 

 

 

 

 

 

Citește și: