Gandul.info
Raluca ION
3593 vizualizări 20 feb 2011

Când adolescentul slăbuţ, timid şi ochelarist a ajuns pe scenade la "Românii au talent", juratul Mihai Petre a crezut că a venitacolo să vorbească despre teoreme, necum să cânte cu o voceuluitoare. "A fost şocant de-a dreptul! Când apare pe scenă unbăiat slăbuţ, timid, cu ochelari, nu te aştepţi să urmeze un momentde asemenea intensitate. În primul rând, nu mă aşteptam să cânte,ci mai degrabă să încerce să demonstreze o teoremă lamatematică.

Vezimai multe pe Romanii au talent

Povestea lui Iustin este emblematică pentru acest show: un om alcontrastelor, extrem de surprinzător", a declarat Mihai Petrepentru gândul. De-alungul vieţii lui, puţini au crezut în Narcis Iustin Ianău şi nicichiar părinţii săi nu au fost de acord, la început, ca el să cântecu vocea aceasta de fată. "Mama, când m-a auzit, a crezutcă nu pot realiza ceva cu această voce", a povestitbăiatul după concurs. Şi tot atunci, tatăl a spus, extremde emoţionat, că s-a temut, la început, că publicul "face mişto" defiul său.

Narcis Iustin: "Când s-a difuzat emisiunea, am plâns defericire"

"De mine aurâs şi copiii, şi adulţii. Cel mai neplăcut lucru care mi s-a spuseste că nu am voce, că eu nu ştiu să cânt, ci că măstrâmb", povesteşte pentru gândul Narcis,care a ajuns la cinci ani în corul bisericii. Se dusese acolo cumătuşa sa, Elena, pe care o aştepta să termine repetiţiile şi,auzind corul, a început să cânte şi el. Dascălul şi-a dat seama căeste talentat şi l-a aşezat în rândul sopranelor, unde a rămas timpde patru ani. Băiatul, care locuieşte împreună cu tatăl său şomerşi cu fratele său mai mic într-un sat din judeţul Bacău, a venit la"Românii au talent" pentru ca mama lui, care lucrează de 12 ani înItalia, să îl audă cântând pe scenă. "În seara în care afost difuzată emisiunea, am plâns de fericire! Nu credeamcă voi ajunge aici. Mă simt cu mult mai diferit, pentru că acumtoată lumea mă bagă în seamă", spune băiatul care învaţă la Liceulde Artă "George Apostu" din Bacău. Deşi la "Românii au talent" aimpresionat pe toată lumea cu vocea de soprană, adolescentul poatecânta şi cu voce de altistă, mezzosoprană, tenor şi bariton.

Citeşte şi COMENTARIULLIVE AL RALUCĂI ION: "ROMÂNII AU TALENT", cazul Ianău:În România, politica de încurajare a talentelor este"miştoul"

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE EMISIUNEA CUCEA MAI MARE AUDIENŢĂ DINTRE SHOW-URILE DE DIVERTISMENT DINROMÂNIA: Susan Boyle de România,REVELAŢIA PRIMEI EMISIUNI "ROMÂNII AU TALENT" - Narcis IustinIanău, băiatul de 15 ani care a uluit publicul cu vocea sa.VIDEO

Povestea lui Narcis Iustin Ianău,VOCEA EXTRAORDINARĂ DE LA "ROMÂNII AU TALENT": "Copiii râd de mine,spun că am voce de fată". VIDEO

Juratul Andi Moisescueste convins că, după apariţia lui Narcis, noţiunea de "vedetă" îşiva schimba înţelesul în România. "Dincolo de neaşteptatul apariţieiîn sine, în emisiunea "Românii au talent", Narcis cred că va marcaun moment istoric în spaţiul public românesc. Va fi,probabil, primul om obişnuit care devine vedetă peste noapte,bazându-se pe un talent autentic şi o valoare indiscutabilă şi nupe operaţii estetice, scandaluri prefabricate şi conjuncturifavorizate de goliciunea trupului. Drept urmare,noţiunea de vedetă va avea, prin apariţia lui, un altînţeles", spune Andi Moisescu. Andra crede că la "Româniiau talent" totul este posibil. Oricine poate să ia microfonul şi săimpresioneze o ţară întreagă. Aşa s-a întâmplat şi cu Iustincăruia, la prima vedere, publicul nu îi acorda nicio şansă".

O altă supriză ashow-ului a fost trupa "Dance Fiction Crew", al căruilider, Robo, pe numele lui adevărat Cristian Dorian Novac, a uimitpublicul când cu mişcări de robot, când de păpuşă care se dezumflă,când de fiinţă umană străbătută de un curent de înaltătensiune. Pasiunea lui pentru dans a început la cinci ani."Mă jucam cu nişte maşinuţe, cu spatele la televizor care era puspe un canal sârbesc, iar pentru prima dată în viaţa mea am avutacea emoţie în care simţi cum ţi se ridică părul pe mâini. Eramelodia lui Michael Jackson - «Don't Stop 'til You Get Enough.»Pentru mine a fost o experienţă de neuitat, ca şi când aş fi fostun robot care a primit conştiinţă, o maşină care s-a trezit laviaţă", spune Robo.

Seara a continuat laPro TV cu un număr spectaculos prezentat de Mădălina Felea,gimnastica la bară. Mădălina a practicat gimnastica artistică timpde 6 ani, dar la vârsta de 12 ani a fost nevoită să renunţe dincauza unui accident, în urma căruia a avut nevoie de 22 de cusăturila spate şi 7 la cap. La vârsta de 16 ani, Mădălina a descoperitdansul la bară, într-o discotecă din Galaţi. Acolo a văzut douădansatoare care făceau câteva acrobaţii la bară. "Îmiimaginam elemente de gimnastică la bară, o alternativă aparalelelor", spune Mădălina.

Citeşteşi ROMÂNII AU TALENT.Madonna, Shakira şi Lady Gaga au făcut senzaţie -VIDEO

Număr impresionat degimnastică la "Românii au talent" -VIDEO

VEZI AICI primelefilmuleţe cu participanţii la "Românii au talent": de la cântăreaţade operă şi Cristi Minculescu, la Omul -orchestră

Câştigătorul potului de 120.000 €de la "Românii au talent" va fi decis prinsms-uri

ÎNCEPE! "Românii au talent": totuldespre show-ul care a reinventatdivertismentul

Record absolut de audienţă

Emisiunea "Românii au talent" a înregistrat un recordabsolut de audienţă în rândul show-urilor de divertismentdin România, prima ediţie a programului de la Pro TV fiind urmărităvineri seara de peste patru milioane de telespectatori dinîntreaga ţară în minutul de aur, înregistrat la ora 21.17.Şi la reluare, emisiunea a obţinut rezultate spectaculoase, româniistând cu ochii lipiţi de televizor sâmbătă, de la ora 17:00.Potrivit GFK România, peste două milioane şi jumătate detelespectatori au dorit să revadă, sâmbătă, talentele României.

Pe microsite-ul romaniiau talent.ro, cele mai urmărite momentedin emisiune au fost cel cu Narcis Iustin Ianău, care a fostaccesat de 319.847 de ori, urmat de gemenii Păunescu, care aucântat şi au dansat ca la revelioanele din Mangalia anilor '70 şiau totalizat 227.162 vizite, şi de trupa de travesti "Veveriţelevesele", cu 166.404 vizite.

Citește și: