Raluca ION
3624 vizualizări 20 feb 2011

Când adolescentul slăbuţ, timid şi ochelarist a ajuns pe scena de la "Românii au talent", juratul Mihai Petre a crezut că a venit acolo să vorbească despre teoreme, necum să cânte cu o voce uluitoare. "A fost şocant de-a dreptul! Când apare pe scenă un băiat slăbuţ, timid, cu ochelari, nu te aştepţi să urmeze un moment de asemenea intensitate. În primul rând, nu mă aşteptam să cânte, ci mai degrabă să încerce să demonstreze o teoremă la matematică.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

Povestea lui Iustin este emblematică pentru acest show: un om al contrastelor, extrem de surprinzător", a declarat Mihai Petre pentru gândul. De-a lungul vieţii lui, puţini au crezut în Narcis Iustin Ianău şi nici chiar părinţii săi nu au fost de acord, la început, ca el să cânte cu vocea aceasta de fată. "Mama, când m-a auzit, a crezut că nu pot realiza ceva cu această voce", a povestit băiatul după concurs. Şi tot atunci, tatăl a spus, extrem de emoţionat, că s-a temut, la început, că publicul "face mişto" de fiul său.

Narcis Iustin: "Când s-a difuzat emisiunea, am plâns de fericire"

"De mine au râs şi copiii, şi adulţii. Cel mai neplăcut lucru care mi s-a spus este că nu am voce, că eu nu ştiu să cânt, ci că mă strâmb", povesteşte pentru gândul Narcis, care a ajuns la cinci ani în corul bisericii. Se dusese acolo cu mătuşa sa, Elena, pe care o aştepta să termine repetiţiile şi, auzind corul, a început să cânte şi el. Dascălul şi-a dat seama că este talentat şi l-a aşezat în rândul sopranelor, unde a rămas timp de patru ani. Băiatul, care locuieşte împreună cu tatăl său şomer şi cu fratele său mai mic într-un sat din judeţul Bacău, a venit la "Românii au talent" pentru ca mama lui, care lucrează de 12 ani în Italia, să îl audă cântând pe scenă. "În seara în care a fost difuzată emisiunea, am plâns de fericire! Nu credeam că voi ajunge aici. Mă simt cu mult mai diferit, pentru că acum toată lumea mă bagă în seamă", spune băiatul care învaţă la Liceul de Artă "George Apostu" din Bacău. Deşi la "Românii au talent" a impresionat pe toată lumea cu vocea de soprană, adolescentul poate cânta şi cu voce de altistă, mezzosoprană, tenor şi bariton.

Citeşte şi COMENTARIUL LIVE AL RALUCĂI ION: "ROMÂNII AU TALENT", cazul Ianău: În România, politica de încurajare a talentelor este "miştoul"

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE EMISIUNEA CU CEA MAI MARE AUDIENŢĂ DINTRE SHOW-URILE DE DIVERTISMENT DIN ROMÂNIA: Susan Boyle de România, REVELAŢIA PRIMEI EMISIUNI "ROMÂNII AU TALENT" - Narcis Iustin Ianău, băiatul de 15 ani care a uluit publicul cu vocea sa. VIDEO

Povestea lui Narcis Iustin Ianău, VOCEA EXTRAORDINARĂ DE LA "ROMÂNII AU TALENT": "Copiii râd de mine, spun că am voce de fată". VIDEO

Juratul Andi Moisescu este convins că, după apariţia lui Narcis, noţiunea de "vedetă" îşi va schimba înţelesul în România. "Dincolo de neaşteptatul apariţiei în sine, în emisiunea "Românii au talent", Narcis cred că va marca un moment istoric în spaţiul public românesc. Va fi, probabil, primul om obişnuit care devine vedetă peste noapte, bazându-se pe un talent autentic şi o valoare indiscutabilă şi nu pe operaţii estetice, scandaluri prefabricate şi conjuncturi favorizate de goliciunea trupului. Drept urmare, noţiunea de vedetă va avea, prin apariţia lui, un alt înţeles", spune Andi Moisescu. Andra crede că la "Românii au talent" totul este posibil. Oricine poate să ia microfonul şi să impresioneze o ţară întreagă. Aşa s-a întâmplat şi cu Iustin căruia, la prima vedere, publicul nu îi acorda nicio şansă".

O altă supriză a show-ului a fost trupa "Dance Fiction Crew", al cărui lider, Robo, pe numele lui adevărat Cristian Dorian Novac, a uimit publicul când cu mişcări de robot, când de păpuşă care se dezumflă, când de fiinţă umană străbătută de un curent de înaltă tensiune. Pasiunea lui pentru dans a început la cinci ani. "Mă jucam cu nişte maşinuţe, cu spatele la televizor care era pus pe un canal sârbesc, iar pentru prima dată în viaţa mea am avut acea emoţie în care simţi cum ţi se ridică părul pe mâini. Era melodia lui Michael Jackson - «Don't Stop 'til You Get Enough.» Pentru mine a fost o experienţă de neuitat, ca şi când aş fi fost un robot care a primit conştiinţă, o maşină care s-a trezit la viaţă", spune Robo.

Seara a continuat la Pro TV cu un număr spectaculos prezentat de Mădălina Felea, gimnastica la bară. Mădălina a practicat gimnastica artistică timp de 6 ani, dar la vârsta de 12 ani a fost nevoită să renunţe din cauza unui accident, în urma căruia a avut nevoie de 22 de cusături la spate şi 7 la cap. La vârsta de 16 ani, Mădălina a descoperit dansul la bară, într-o discotecă din Galaţi. Acolo a văzut două dansatoare care făceau câteva acrobaţii la bară. "Îmi imaginam elemente de gimnastică la bară, o alternativă a paralelelor", spune Mădălina.

Citeşte şi ROMÂNII AU TALENT. Madonna, Shakira şi Lady Gaga au făcut senzaţie - VIDEO

Număr impresionat de gimnastică la "Românii au talent" - VIDEO

VEZI AICI primele filmuleţe cu participanţii la "Românii au talent": de la cântăreaţa de operă şi Cristi Minculescu, la Omul - orchestră

Câştigătorul potului de 120.000 € de la "Românii au talent" va fi decis prin sms-uri

ÎNCEPE! "Românii au talent": totul despre show-ul care a reinventat divertismentul

Record absolut de audienţă

Emisiunea "Românii au talent" a înregistrat un record absolut de audienţă în rândul show-urilor de divertisment din România, prima ediţie a programului de la Pro TV fiind urmărită vineri seara de peste patru milioane de telespectatori din întreaga ţară în minutul de aur, înregistrat la ora 21.17. Şi la reluare, emisiunea a obţinut rezultate spectaculoase, românii stând cu ochii lipiţi de televizor sâmbătă, de la ora 17:00. Potrivit GFK România, peste două milioane şi jumătate de telespectatori au dorit să revadă, sâmbătă, talentele României.

Pe microsite-ul romaniiau talent.ro, cele mai urmărite momente din emisiune au fost cel cu Narcis Iustin Ianău, care a fost accesat de 319.847 de ori, urmat de gemenii Păunescu, care au cântat şi au dansat ca la revelioanele din Mangalia anilor '70 şi au totalizat 227.162 vizite, şi de trupa de travesti "Veveriţele vesele", cu 166.404 vizite.

Citește și: