Silviu Bănilă
1547 vizualizări 26 iun 2018

Ron Perlman a recunoscut luni, pe Twitter, că şi-a stropit mâna cu propria urină, înainte să îl salute pe celebrul magnat de la Hollywood.

Perlman, în vârstă de 68 de ani, a jucat în seriale cunoscute, precum „Sons of Anarchy” şi „Hands of God” şi a scris că s-a dus la toaleta bărbaţilor de la o recepţie sofisticată, şi-a stropit mâna cu urină şi i-a strâns mâna lui Weinstein.

Actorul nu a precizat când a avut loc acel eveniment. Luna trecută, Weinstein a fost condamnat pentru viol în New York, după ce două femei l-au acuzat de asemenea fapte. Perlman a scris în luna noiembrie a anului trecut despre dorinţa de a-l „lovi” pe Weinstein.

Producătorul de film american Harvey Weinstein a fost inculpat în luna mai pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual şi riscă o pedeapsă de la cinci la 25 de ani de închisoare, a anunţat Cyrus Vance, procurorul din Manhattan, New York, citat de Reuters.

Un mare juriu l-a inculpat pe Weinstein pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, după ce producătorul de film s-a predat poliţiei newyorkeze, care l-a reţinut şi i-a adus la cunoştinţă acuzaţiile. Vineri seară, Weinstein a fost eliberat după ce a depus o cauţiune de 1 milion de dolari.

Weinstein a refuzat să depună mărturie în faţa marelui juriu, iar şeful echipei de avocaţi a acestuia, Ben Brafman, a declarat într-un comunicat că producătorul va pleda nevinovat şi se va apăra împotriva acuzaţiilor aduse. Brafman a mai spus că se aşteaptă ca Weinstein să fie achitat.

Weinstein "a fost pus sub acuzare pentru viol, delicte cu caracter sexual, abuz sexual şi comportament sexual nepotrivit, pentru incidente privind două femei", se arăta într-un comunicat al poliţiei din New York dat publicităţii. Producătorul de film şi-a lăsat paşaportul în custodia oficialilor şi şi-a dat acordul să poarte dispozitiv de monitorizare.

 Faptele datează din 2004 şi 2013, iar poliţia nu a făcut publică identitatea celor două victime.

Presa americană a scris însă că una dintre ele este actriţa Lucia Evans.

Autorităţile federale analizează, în cadrul acestei anchete, şi dacă Weinstein "a ademenit sau determinat vreo femeie să treacă graniţa statului cu scopul de a comite o infracţiune sexuală", potrivit presei americane.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din New York, Los Angeles şi Londra. Aceasta este, însă, prima oară când este şi inculpat.

Producătorul a făcut tratament pentru dependenţa de sex în ultima perioadă.

 

Citește și: