53 vizualizări 8 apr 2008

Un bărbat căruia i-a fost transplantată inima unui sinucigaş s-a sinucis, la rândul său, în acelaşi fel ca şi donatorul, la 12 ani după operaţia de transplant. După amândoi plânge aceeaşi femeie, întrucât Sonny Graham, care a primit inima lui Terry Cottle, s-a căsătorit ulterior cu văduva acestuia, relatează publicaţia britanică The Daily Mail.

Prietenii cuplului susţin că soţia celor doi, asistentă medicală de profesie, este absolut uluită de această coincidenţă bizară.

Graham, în vârstă de 69 de ani, a murit după ce s-a împuşcat în gât cu o armă de vânătoare. El a fost găsit, susţin autorităţile din localitatea Vidalia, statul american Georgia, în garajul casei sale.

În urmă cu 12 ani, Sonny Graham se afla pe marginea morţii, în urma unei probleme la inimă. Medicii îl anunţaseră că mai are şase luni de trăit, când a aflat că există un posibil donator. Inima care i-a fost transplantată îi aparţinea lui Terry Cottle, care se sinucisese împuşcându-se în cap. Graham nu a ştiut iniţial identitatea donatorului, însă după un an de zile, a contactat agenţia care se ocupase cu donarea de organe pentru a-i mulţumi familiei donatorului. Aşa a cunoscut-o pe văduva lui Terry, Cheryl, mamă a patru copii. Cei doi s-au îndrăgostit, s-au căsătorit şi s-au mutat împreună în Georgia. La 12 ani distanţă s-a produs tragedia inexplicabilă, mai ales că Graham nu dădea semne că ar fi sinucigaş sau depresiv .

Oamenii de ştiinţă susţin că există mai mult de 70 de cazuri de pacienţi care au primit un organ şi în acelaşi timp au primit şi ceva din personalitatea donatorului, fenomen numit „memorie celulară”. Cu toate acestea, experţii susţin că există puţine dovezi clare cu privire la existenţa „memoriei celulare”. (A.I.)

Citește și: