Gandul.info
Mădălina CHIŢU
860 vizualizări 9 aug 2011

Ronţăitul din plictiseală este unul dintre principalele motivepentru care numărul persoanelor care au probleme cu greutatea esteîn creştere. Pentru a stopa acest fenomen, oamenii de ştiinţă de laClemson University din sudul Carolinei au inventat un aparat carenumără fiecare înghiţitură şi care te opreşte din mâncat.

Dispozitivul, denumit "Bite Counter", poate fi purtat atât larestaurante, cât şi la locul de muncă, fără a atrage atenţiacelorlalţi clienţi din local sau a colegilor de serviciu. Gadgetularată ca un ceas de mână şi are rolul de a-i atenţiona să ia opauză pe cei care uită să se mai oprească din mâncat.

Contorul care numără kilocaloriile este asemănător unuiceas

După ce majoritatea programelor de slăbit s-au doveditineficiente, cercetătorii americani şi-au propus să creeze undispozitiv care să îl atenţioneze pe cel care-l poartă atunci cânddepăşeşte limita de kilocalorii admise pe zi. Aparatulmonitorizează mişcările încheieturii mâinii specifice mâncatului,informează Daily Mail.

"Este uşor de utilizat. Singurul lucru pe care proprietarul unuiastfel de dispozitiv trebuie să îl facă este să îl pornească atuncicând se apucă de mâncat Aparatul va calcula singur numărul dekilocalorii servite la o masă.Oamenii subestimează ce şi câtmănâncă, pentru că se bazează doar pe observaţie şi e greu să fiiobiectiv. Ceasul nostru nu scapă nicio înghiţitură şi teavertizează atunci când mănânci prea mult", a declarat precizatprofesorul Adam Hoover, inventatorul dispozitivului.

Studiile de laborator, efectuate pe un eşantion de 20 desubiecţi care au trebuit să poarte ceasul timp de o lună, audovedit că aparatul are o eficienţă de peste 90% în contorizareaînghiţiturilor, indiferent de alimentele consumate sau detacâmurile folosite.

Citește și: