4407 vizualizări 8 oct 2010

Cu timpul, structura facială îşi pierde din ţesutul adipos şiîncepe să capete un aspect slăbit. În plus, acţiunea nocivă arazelor soarelui, fumatul şi afecţiunile dermatologice grăbescprocesul de îmbătrânire a pielii.

Specialiştii în chirurgia estetică au găsit o nouă soluţiepentru a masca trecerea anilor. Potrivit chirurgului plasticianEugen Turcu, liftingul facial nechirurgical poate fi soluţia pentrua obţine un aspect mai tânăr al chipului, fără a te supune însăriscurilor intervenţiei clasice. "Liftingul facial tridimensional,nechirurgical, cu fire de suspensie, cunoscut şi sub denumirea delifting de weekend, este o procedură ce se substituie liftinguluiclasic chirurgical. Liftingul de weekend este o metodă neinvazivă,ce se realizează cu anestezie locală, în maximum o oră, recuperareafiind rapidă, respectiv una-două zile", a explicat dr. Turcu.

Liftingul de weekend nu lasă cicatrice

Liftingul facial clasic nu este lipsit de riscuri precum:afectarea nervilor feţei, cicatricele vizibile, tumefierea şiînvineţirea zonei, durerea resimţită postoperatoriu. Specialiştiisusţin că toate aceste efecte secundare nu apar şi în cazulliftingului de weekend.

"Pentru a obţine un aspect întinerit al feţei, cu ajutorul unuiac sunt introduse sub ţesutul facial firele de suspensie. Fireleprezintă pe suprafaţa lor cârlige mici care au scopul de a susţinestructura feţei şi de a ridica pielea lăsată. Firele sunt ascunsesub piele, iar inciziile sunt invizibile", menţionează dr.Turcu.
Mai mult, în timpul procedurii de lifting facial nechirurgical,medicul estetician poate realiza şi alte intervenţii necesare"ştergerii" ridurilor, respectiv corectarea şanţurilor faciale prininjectarea de substanţe de umplere a acestora, peelingul chimic,lipoaspiraţie, injectare de grăsime, blefaroplastia sau corectareaobrajilor.

Timpul de recuperare postoperatorie este de 24 de ore.Specialiştii în chirurgia estetică recomandă ca timp de o săptămânăde la intervenţie alimentaţia să fie bazată pe alimente moi, pentrua nu supune muşchii feţei la efort, atunci când mestecăm.
Majoritatea persoanelor care apelează la liftingul nechirurgicalsunt femei cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani. Costulintervenţiei este cuprins între 600 şi 1.200 euro, în funcţie denumărul zonelor faciale ce trebuie tratate şi implicit de numărulfirelor utilizate.

Citește și: