Alexandra PELE
3114 vizualizări 15 apr 2011

Într-o intersecţie celebră din New York, mai multe persoane au împărţit broşuri care prevesteau sfârşitul lumii, potrivit Business Insider. Curioşi, jurnaliştii americani au cercetat de ce oamenii din Union Square cred că apocalipsa va fi pe 21 mai 2011.

Explicaţia este destul de întortocheată şi se bazează pe două "dovezi" numerologice. Primul argument în favoarea teoriei sfârşitului lumii se află în capitolul Geneza (versetul 7:4) când Dumnezeu îi spune lui Noe "după şapte zile, voi face să plouă pe pământ patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi; şi voi şterge astfel de pe faţa pământului toate făpturile pe care le-am făcut". Când Dumnezeu a spus şapte zile, el s-ar fi referit şi la şapte mii de zile deoarece "o zi înaintea Domnului este ca o mie de ani şi o mie de ani ca o zi". Prin urmare, având în vedere că potopul ar fi avut loc în anul 4990 înaintea erei noastre, şapte mii de ani mai târziu ar fi în 2011 (desigur, nu s-a luat în calcul anul 0).

A doua parte a demonstraţiei se referă la numărul de zile dintre răstignirea lui Iisus şi data de 21 mai, acest număr având o semnificaţie deosebită. De la răstignirea lui Iisus şi până la data când "lumea se va termina" sunt 722.500 de zile. Numărul este semnificativ deoarece este compus din 5x10x17x5x10x17. Cinci simbolizează mântuirea, izbăvirea. Zece sugerează întregime, iar 17 simbolizează raiul, potrivit evlavioşilor care avertizau asupra sfârşitului lumii. Astfel, numerele reprezintă ziua mântuirii (5), era creştină (10) şi ridicarea la cer (17). Faptul că ele sunt dublate (5x10x17x5x10x17) le sporeşte cu atât mai mult semnificaţia.

Citește și: