354 vizualizări 14 iun 2019
Acesta a acumulat o datorie de 87.000 de dolari, dar refuză categorie să renunţe la vreunul dintre câinii salvaţi de el.

Până acum doi ani, Zhang Kai, în vârstă de 41 de ani, a avut o viaţă liniştită. Era managerul unei companii de stat şi tocmai ce îşi deschise propria agenţie de turism. Dar totul s-a schimbat când câinele lui de 13 ani, pe care îl crescuse din 2003, a murit subit. Tragicul eveniment l-a marcat şi, cumva, l-a determinat să acorde mai multă atenţie nenumăraţilor câini ai străzii care aveau nevoie de un adăpost, de o casă.

La început, avea grijă doar de doi câini, la agenţia lui de turism, însă, nici nu şi-a dat seama când ajunsese să aibă 8, iar de atunci a ajungs la 260 pe care se chinuie să îi crească din împrumuturi bancare şi donaţii.

Când Zhang şi-a dat seama că agenţia lui de tursim nu mai este încăpătoare pentru 8 câini, a închiriat o casă în apropiere de Chengdu. Totuşi, varianta nu s-a dovedit a fi cea mai bună deoarece la scurt timp vecinii au început să fie deranjaţi de zgomotele pe care le făceau animalele.

Ulterior, a găsit o fabrica abandonată, aflată la doar 10 minute de casa lui, unde a făcut un fel de sanctuar al animalelor numit Little Angel Animal Protection Center.

De-a lungul timpului, bărbatul a tot salvat câini, ajungând la un număr de 260. Mai ales în jurul fabricii se găseau mulţi câini fără adăpost, dar Zhang a salvat pe zi ce trecea tot mai mulţi.

Totuşi, nu a trecut mult timp până când costurile întreţinerii celor 260 de câini au devenit prea mult pentru Zhang.

Iubitorii de animale care au aflat despre povestea bărbatului au sărit în ajutorul lui prin intermediul donaţiilor, dar s-au dovedit a fi insuficiente deoarece la începutul lui 2019 în sanctuarul lui Zhang erau adăpostiţi 300 de câini. Între timp, o parte din ei au fost adoptaţi iar în prezent Zhang are grijă de aproximativ 260 de animale.

În urmă cu doi, când bărbatul a făcut primul împrumut de aproximativ 30.000 de dolari, credea că îi va plăti imediat, însă numărul de câini salvaţi a crescut şi la fel şi datoriile iubitorului de animale.

Ulterior, nevoit de împrejurări, bărbatul a apelat la cardul tatălui său, iar părinţii au părut îngrijoraţi de faptul că fiul lor şi-a cheltuit toate economiile şi mai are şi datorii la bănci. Totuşi, aceştia i-au sărit în ajutor şi continuă să muncească chiar dacă au ieşit la pensie, doar pentru a-l ajuta pe Zhang să îşi reducă datoria, relatează People.com.

„Nimeni nu i-a vrut. E responsabilitatea mea să am grijă de ei până la sfârşitul vieţii lor”, a mărturisit Zhang.

 

Foto: Captură

 

Citește și: