Laura HOLBAN
3022 vizualizări 12 ian 2012

Controversatul moderator al emisiunii automobilistice Top Gear, Jeremy Clarkson, a reuşit să îşi dubleze salariul în 2011 faţă de anul precedent, în ciuda scandalurilor în care a fost implicat. Clarkson a încasat nu mai puţin de 2.57 milioane de euro, 2.15 milioane provenind de la firma sa care face profit de pe urma brandului Top Gear, iar ceilalţi 421.000 de euro reprezentând banii pe care îi primeşte direct de la BBC, notează Daily Telegraph.

În 2010, Clarkson a încasat peste 1 milion de euro, reuşind să-şi dubleze veniturile în doar un an. Cecul gras pe care-l primeşte moderatorul Top Gear este doar cireaşa de pe tort, Clarkson încheind un an plin de evenimente. Fosta sa soţie nu s-a putut abţine şi l-a catalogat în public drept "o brută şi un ipocrit", însă comentariile acide, rasiste şi cinice ale lui Clarkson însuşi au fost cele care au stârnit cea mai mare vâlvă în Marea Britanie. Din cauza replicilor sale din rubrica editorială din The Sun şi din cadrul emisiunii "One Show", BBC a primit un număr record de plângeri, înregistrând circa 32.000 de persoane nemulţumite de comportamentul şi comentariile prezentatorului TV.

Clarkson a gafat grav când a spus că i-ar împuşca pe greviştii din sectorul public în faţa familiilor lor, dar şi când a comparat înotul sincron cu victimele unui tragic accident în urma căruia 23 de chinezi au murit înecaţi. Deşi a insistat să lămurească că scuzele publice vin doar din partea BBC şi nu şi din partea sa, Clarkson are în continuare numeroşi fani.

Citește și: