Silviu Bănilă
172 vizualizări vineri, 14:25

Alexandr „Saşa” Gabişev, în vârstă de 60 de ani, supranumit „noul Rasputin”, a fost arestat în data de 19 septembrie, fiind acuzat de extremism. În momentul reţinerii, acesta călătorise deja timp de şase luni, pentru a-şi îndeplini obiectivul bizar, scrie dailymail.co.uk.

Şamanul a fost expulzat înapoi în Orientul Îndepărtat, autorităţile declarându-l nebun. În ciuda obstacolelor, şamanul doreşte să reia călătoria temerară.

Exorcizarea implică aprinderea unui foc lângă Kremlin, în Piaţa Roşie, în care să arunce păr de cal şi lapte de iapă fermentat.

De asemenea, acesta va lovi într-o tobă învelită în piele şi va spune o rugăciune.

Bărbatul a declarat în repetate rânduri că scopul lui este să-l înlăture pe Vladimir Putin de la putere. „Dumnezeu mi-a zis că Putin nu este om, ci demon, pe care trebuie să-l exorcizez”, a spus şamanul.

Gabişev, care vrea să ajungă la Moscova până în 2021, a fost reţinut luna trecută de „mascaţi”, în apropierea Lacului Baikal din Siberia.

„Un bărbat născut în 1958 era pe lista celor căutaţi pentru infracţiuni în Republica Sakha. Bărbatul va fi transportat la Yakutsk cu următorul avion”, a declarat poliţia, la momentul arestării şamanului.

 

Citește și: