Silviu Bănilă
2045 vizualizări 29 nov 2018

Agenţii guvernamentali şi federali colaborează pentru a face legătura între mărturiile acestuia şi decesul a zeci de femei în SUA, între anii 1970 şi 2005, scrie BBC.

Anchetatorii spun că au găsit deja dovezi care atestă implicarea lui Little în 34 de crime.  Little ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, după ce a fost condamnat în 2014 pentru uciderea a trei femei.

Bărbatul se află închis încă din septembrie 2012, când a fost arestat într-un adăpost pentru persoane nevoiaşe din Kentucky şi extrădat în California, unde era căutat pentru infracţiuni legate de droguri.

Probele ADN prelevate de la Little au demonstrat că el a ucis trei femei în Los Angeles în perioada 1987 - 1989.

Toate cele trei victime au fost bătute şi strangulate, înainte ca trupurile lor neînsufleţite să fie abandonate.

 Individul a pledat nevinovat la proces, dar a fost condamnat apoi la trei sentinţe consecutive cu închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de eliberare.

Înainte de a fi închis pentru crimă, Little avea deja un cazier bogat, cu infracţiuni precum violul şi jaful armat.

Condamnările pentru crimă au determinat ca Little să fie inclus în programul ViCAP (Violent Criminal Apprehension Program) al FBI-ului, care analizează persoanele responsabile pentru infracţiuni sexuale violente şi oferă informaţii autorităţilor locale, pentru a rezolva cazuri încă nesoluţionate.

Poliţiştii au găsit asemănări alarmante şi legături evidente în mai multe cazuri de crimă înregistrate pe teritoriul SUA.

De exemplu, autorităţile din Odessa, Texas, investigau uciderea unei femei pe nume Denise Christie Brothers. Un poliţist local, James Holland, a călătorit în California alături de echipa ViCAP, pentru a-l interoga pe Little. Criminalul a decis să vorbească în speranţa că va fi transferat la altă închisoare.

FBI precizează că Little a mărturisit că a ucis 90 de OAMENI - în mai multe state americane, precum California şi Maryland.

Echipa ViCAP a precizat că Little se face vinovat de comiterea a 34 de crime, iar pentru restul se aşteaptă confirmarea.

 Anchetatorii sunt de părere că Little viza mai ales femeile marginalizate şi vulnerabile, precum prostituatele şi dependentele de droguri.

De multe ori, cadavrele rămâneau neidentificate („Jane Doe”) şi decesele nu erau investigate de autorităţi.

Multe crime au avut loc în intervalul 1970-1980, înainte ca tehnologia ADN să ajungă în dotarea poliţiei.

Beth Silverman, procurorul din Los Angeles County care a ajutat la condamnarea lui Little în 2014, a declarat pentru New York Times că „multe autorităţi din SUA...au tergiversat cazurile”.

„A scăpat iar şi iar şi iar...”, a spus Silverman. FBI precizează că bătrânul de 78 de ani Samuel Little este „grav bolnav” şi va rămâne închis în Texas până la moarte, într-un penitenciar în care a fost transferat din California, după ce a recunoscut crima din Odessa.

FBI spune că va continua să colaboreze cu Holland, pentru a-l interoga pe Little „aproape zilnic”, în scopul unei imagini cât mai complete asupra crimelor sale.

 „Cea mai importantă lecţie în acest caz este puterea de distribuire a informaţiei”, a declarat Kevin Fitzsimmons, analist în cadrul ViCAP.

„Un caz JANE DOE (victimă neidentificată), o femeie găsită moartă pe o stradă din New Orleans poate părea un incident izolat, până când consultăm baza de date ViCAP şi o examinăm în contextul altor decese şi dispariţii misterioase, unde ies la iveală modele de acţiune. Aceasta este valoarea ViCAP”, a conchis Fitzsimmons.

Citește și: