Silviu Bănilă
1269 vizualizări 26 oct 2014

Banksy vinde artă, scrie cărţi, regizează documentare despre escapadele sale artistice, dar preferă să rămână în anonimat, scrie Business Insider. Artistul este un maestru în arta graffiti-ului şi a stencil-ului, două tehnici specifice pictorilor stradali.

Cea mai recentă lucrare a lui Banksy este „Girl with a Pearl Earring”, un omagiu adus pictorului Johannes Vermeer. Celebrul cercel este „improvizat” din cutia unei alarme de locuinţă.

În 2007, Banksy a vizitat Betleemul în timpul Crăciunului, pentru a dezvălui şase noi lucrări, pictate pe zidurile oraşului. Banksy a dorit să contribuie la stimularea turismului local.

Această lucrare datează din 2009 şi ilustrează modul în care autorităţile tratează arta stradală. De cele mai multe ori, picturile murale sunt considerate acte de vandalism.

În 2008, Banksy a vizitat New Orleans-ul pentru a comemora trei ani de la producerea uraganului devastator Katrina, printr-o lucrare murală.

Uneori, în picturile murale ale lui Banksy, copiii sunt înghiţiţi de bancomate.

Banii obţinuţi de Banksy în urma vânzării lucrării „Mobile Lovers” au fost donaţi clubului Broad Plain Boys din Bristol, care traversa o perioadă financiară dificilă.

Una din cele mai celebre picturi murale ale lui Banksy, care poate fi admirată pe un zid din Betleem.

Citește și: