11507 vizualizări 4 mar 2013

Cântăreaţa de muzică populară Laura Lavric (65 de ani) a fost exclusă din Ansamblul "Ciprian Porumbescu" din Suceava, pe motiv că este pensionară.

Conducerea Consiliului Judeţean Suceava i-a cerut directorului Ansamblului, care se află în subordinea CJ, să îi concedieze, conform legii, pe toţi pensionarii cu care au contract. Singura vizată de această modificare era chiar interpreta Laura Lavric.

Solistei nu i-a picat deloc bine această veste, pe care a aflat-o la sfârşitul săptămânii trecute. "Să nu credeţi că veneam la ansamblu pentru salariul de 1.700 de lei. Pentru banii ăştia, cânt o jumătate de oră. Mă deranjează însă acest om care se află la conducerea judeţului (n.r. preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor) şi care dă cu bâta în artişti şi în tradiţia din Bucovina", a declarat Lavric.

Sofia Vicoveanca se află într-o situaţie similară, fiind pensionară, dar colaborând cu Ansamblul Rapsozii Botoşanilor. Cu toate acestea, reprezentanţii Ansamblului din Botoşani spun că nu este niciun fel de problemă. "Avem un contract cu Sofia Vicoveanca, totul este perfect legal. Am vorbit şi în ţară şi peste tot e aşa, doar la Suceava nu. Cred că domnii de acolo au ceva cu Laura Lavric, altfel nu pot să-mi explic", a declarat Ioan Cobâlă, dirijorul Ansamblului Rapsozilor Botoşanilor.

Laura Lavric este cetăţean de onoare al municipiului Suceava.

Citește și: