Ana Obretin
10554 vizualizări 14 aug 2018

Scriitorul Charles Casillo se documenta pentru noua sa carte, "Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon" - care a fost lansată marţi -, când a descoperit că producătorul filmului, Frank Taylor, a păstrat înregistrarea video, deşi se ştia că majoritatea scenelor nefolosite au fost distruse.

Fiul lui Taylor, Curtice, i-a povestit lui Casillo că înregistrarea este păstrată într-un sertar închis, din 1999, când a murit tatăl său.

În această scenă, care durează 45 de secunde, cu Monroe şi Clark Gable, actriţa renunţă la un cearşaf care îi acoperea corpul gol. Se pare că a fost ideea ei să filmeze scena respectivă. În cele din urmă, regizorul filmului, John Huston, a tăiat scena la montaj.

Scriitorul Arthur Miller, soţul lui Monroe la acea vreme, a scris scenariul filmului.

Dacă nu ar fi fost tăiată la montaj, aceasta ar fi fost una dintre primele scene nud ale unei actriţe americane într-un lungmetraj hollywoodian.

Clark Gable a murit la zece zile după ce s-au încheiat filmările.

Monroe a murit în 1962, în timp ce scurtmetrajul "Something’s Got to Give" (1962), de George Cukor, era în etapa de producţie. O scenă pe care a filmat-o pentru această producţie a fost considerată prima apariţie nud a lui Monroe într-un film.

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială - cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din "Unora le place jazz-ul" şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul "Bus Stop". A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele "Şapte ani de căsnicie" şi "Prinţul şi dansatoarea".

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.

Foto: Hepta

Citește și: