36 vizualizări 10 nov 2014

Potrivit sursei citate, acţiunea vine ca urmare a includerii Asociaţiei 'Sfânta Ana' în cadrul European Cancer Patient Coalition (ECPC), organizaţie care are sediul la Bruxelles şi care se ocupă cu promovarea de proiecte în Parlamentul European pentru a creşte numărul modalităţilor prin care pacienţii de cancer sunt diagnosticaţi, trataţi, luptând pentru ca bolnavii de cancer să beneficieze de tratamente inovative şi să le crească speranţa de viaţă.

"Cu ajutorul Primăriei Târgu-Jiu, am ales să iluminăm Poarta Sărutului. În acelaşi timp, la nivel mondial, vor mai fi iluminate în violet Primăria din Londra, clădirea Parlamentului European, Cascada Niagara, Gloucester Cathedral şi Trafalgar Square din Marea Britanie.

La noi, joi seară, va fi o adevărată ceremonie, vor fi arborate steagurile UE şi ale României, vom avea un bolnav sau cineva din familia unui bolnav de cancer pancreatic care va aprinde luminile şi Poarta Sărutului va fi iluminată în violet.

Vorbim de un iluminat arhitectural, cu o lumină accentuată, iar specialiştii de la Primăria Târgu-Jiu ne vor ajuta în acest domeniu pentru a ne reprezenta cu cinste la nivel european şi mondial. Vom aduce şi o firmă din Cluj care se va ocupa cu realizarea unui joc impresionant de lumini", a spus Bogdana Costoiu.

Ea a mai menţionat că evenimentul va fi mediatizat prin câteva mii de flyere care vor fi tipărite cu ajutorul reprezentanţilor Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu, scrie Agerpres.

Potrivit şefului secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Mariana Găvănescu, cancerul pancreatic se află pe locul trei ca şi număr de cazuri noi, medicii descoperind cinci noi bolnavi lunar. Ca şi gravitate, această afecţiune se află pe locul întâi în rândul tumorilor maligne.

Citește și: