Alexandra PELE
1054 vizualizări 8 iun 2011

Trupa Scorpions le promite celor care vor merge mâine la concertul din cadrul turneului mondial de adio un show deosebit, plin de energie şi piese puternice, potrivit declaraţiilor făcute de membrii formaţiei în cadrul conferinţei de presă de astăzi. Ei au spus că încearcă să nu se gândească la momentul în care vor urca pe scena ultimului concert, preferând să se bucure de cariera lor de până acum şi să sărbătorească mâine, la Zone Arena, 40 de ani de Scorpions.

"Nu suntem trişti. Nu vrem să fim trişti că e ultimul turneu. E mai mult o celebrare - 40 de ani de Scorpions, alături de fanii noştrii de pretutindeni", a explicat Klaus Meine, solistul trupei. Concertul susţinut de formaţia germană face parte din turneul mondial de retragere "Get Your Sting And Blackout" care se va încheia la sfârşitul anului următor.

De ce au hotărât membrii formaţiei să încheie "cartea Scorpions"

Meine spune că au hotărât să se retragă înainte ca fanii să le poată reproşa că s-au ramolit. O dată ce vor înainta în vârstă, nu vor mai avea energia necesară pentru a se ridica standardele pe care şi le-au impus. "Suntem un uragan rock'n'roll, nu vrem să aşteptăm retrogradarea la o furtună tropicală", a declarat el.

Klaus Meine, solistul trupei Scorpions. Foto: Octav Ganea

Solistul recunoaşte că este destul de greu să faci faţă ritmului unui turneu, să fii mereu plecat şi să dai tot ce poţi pe scenă, seară de seară. "Simţim că le datorăm fanilor noştri acelaşi nivel de energie până la sfârşit. Dar ştim că, în câţiva ani, va fi imposibil să menţinem ritmul. Anul trecut am avut 100 de concerte în 25 de ţări din toată lumea. Toată ziua eşti pe drum. O noapte eşti în Brazilia, unde sunt 30 de grade, iar următoarea zi cânţi în Bolivia, pe stadionul aflat la cea mai mare altitudine, în La Paz, unde nu ai aer să respiri", a explicat el.

Cu toate că trupa Scorpions scrie ultimul capitol al carierei, Klaus nu exclude posibilitatea ca membrii formaţiei să se apuce de proiecte solo. "Suntem artişti şi când se va încheia cartea Scorpions nu înseamnă că vom înceta să mai fim artişti. Vor urma, poate, alte proiecte pentru toţi", a spue el. Momentan însă, nimeni nu şi-a făcut planuri. Ei ştiu că momentul în care vor urca ultima dată împreună pe scenă va fi unul emoţionant, însă preferă să se bucure de spectacole rămase.

Ce concert le-a rămas în minte din cei 40 de ani de carieră

"Cel mai memorabil moment a fost invitaţia înaintată de preşedintele rus Mihail Gorbaciov, la Kremlin" spune Rudolf Schenker, chitaristul formaţiei. El este de părere că momentul acela ilustrează foarte bine mesajul trupei care doreşte să construiască, prin muzică, poduri între continente, generaţii şi religii. "Despre asta este muzica noastră", a mai spus el.

Citește și: