Cum ar trebui să vină, din nou, „Apocalipsa”? Totul se reduce la o planetă mitică, denumită Planeta X sau Nibiru. Ani la rând unii oameni au crezut că această structură extraterestră se va ciocni cu Pământul şi va aduce sfârşitul lumii. Susţinătorii acestei teorii spun că evenimentul fatidic ar urma să aibă legătură şi cu eclipsa totală de soare care va avea loc în America pe 21 august şi care va lăsa regiuni întregi ale planetei în întuneric. Iar Biblia este, desigur, implicată, pentru că o apocalipsă n-ar avea credibilitate fără o  componentă religioasă, informează The Independent. 

Această teorie este  cunoscută drept „mişcarea apocaliptică Nibiru”, iar unul dintre susţinătorii săi cei mai înfocaţi este convins că se va materializa foarte curând. David Meade, „astrolog amator şi numerolog creştin”, a studiat alinierea planetelor în comparaţie cu unele versete din Biblie, analiză care l-a condus la aceste predicţii. 

„Atunci când eclipsa va începe, pe 21 august, răsăritul va fi întunecat, exact aşa cum prezice Isaia. Luna va fi una neagră, lucru care se întâmplă o dată la 33 de luni. În Biblie, numele divin al lui Elohim apare în Geneză de 33 de ori. Eclipsa va începe din Lincoln Beach,  Oregon, al 33-lea stat al SUA, şi se va termina în Charleston, Carolina de Sud. O asemenea eclipsă de Soare n-a mai avut loc din 1918, adică de 99 de ani, ceea ce înseamnă 33 de 3 ori”, susţine acesta. 

Meade crede că Apocalipsa va începe pe 23 septembrie, cu un semn măreţ din  rai despre care este scris în Biblie şi care se corelează, aparent, cu răsăritul lunii la baza Constelaţiei Fecioarei. 

Există, însă, şi argumente împotriva acestei teorii. În acest moment, am putea spune că posibilitatea ca ea să se adeverească este una extrem de mică. Mitul Planetei X circulă din 1975 şi a fost profetizat în repetate rânduri încă de atunci. Şi în luna decembrie adepţii acestui mit prevesteau că Pământul va fi distrus în acea lună, la fel cum asta s-a întâmplat şi în 2003, 2007, în 2012 şi 2015. Teoretic, pentru că evident că niciodată n-a devenit realitate. 

Asta şi pentru că dacă un obiect atât de mare ar exista în spaţiu, probabil el ar fi vizibil şi cu ochiul liber şi ar provoca haos şi în rândul celorlaltor planete, este ceva de la sine înţeles. Pentru a demonta această teorie, chiar cei de la NASA au transmis că nu există nicio dovadă a existenţei lui Nibiru. În 2012, Don Yeomans, expert în categoria obiectelor apropiate de planeta noastră, a scris: „Nu există nicio dovadă credibilă, nici telescopică, nici de altă natură, pentru a dovedi existenţa acestui obiect”. 

 

Citește și: