10613 vizualizări 5 ian 2015

The Pirate Bay se va redeschide, după ce a fost închis pe data de 9 decembrie. Data de relansare va fi 1 februarie, după cum se poate vedea pe pagina de start al torrent-ului, unde a fost afişat un ceas care arată cât timp mai e până la relansare.

Torrent-ele a fost vânat în permanenţă în ultimii ani, precum şi fondatorii, iar poliţia din Suedia a reuşit în această lună să găsească serverele domeniului şi să îl închidă.

„A avut loc o intervenţie asupra unei camere cu servere din zona metropolitană din Stockholm. Aceasta a fost realizată în conexiune cu încălcarea legii copyright-ului“, s-a rezumat şefului departamentului de poliţie să comenteze acţiunea. „De fiecare dată când închideţi Pirate Bay, ne vom înmulţi“, a declarat Bruno Kramm, preşedintele filialei din Berlin a Partidului Piraţilor, la scurtă vreme după incident.

PlayTech.ro notează că adresa de IP a acestui site - 178.175.135.122, adresa IP a acestui site, conduce spre Chişinău, Republica Moldova, iar nameserverele TPB sunt controlate de binero.se, un registrar de domenii online din Suedia. Atenţie însă la accesarea site-ului, deoarece conţine cod de advertising şi rişti să ţi se umple browser-ul cu tot felul de reclame, scrie Wired. Poate sau nu să fie revenirea mult aşteptată a TPB şi în egală măsură poate fi o înşelătorie, în prezent se ştiu prea puţine detalii.

Domeniul mai afişază şi un şir de caractere codat în standardul AES (Advanced Encryption Standard). Ultima mare intervenţie a autorităţilor asupra The Pirate Bay s-a derulat în mai 2006, iar în ultimii ani fondatorii au fost arestaţi. Totuşi, TPB a ajuns un simbol al libertăţii de circulaţie a culturii, informaţiilor şi cunoştinţelor online.

Citește și: