Silviu Bănilă
1044 vizualizări 4 dec 2018

Fiul celui mai temut traficant de cocaină a distribuit un clip şi a condamnat statutul de erou popular al tatălui său, la 25 de ani de la moartea lui Pablo Escobar, scrie Daily Mirror.

Sebastian Marroquin, în vârstă de 41 de ani, a distribuit un material video în care apar imagini din viaţa lui Escobar. Acesta refuză să-l glorifice pe Regele Cocainei şi declară răspicat că drumul ales de tatăl lui NU a fost cel bun.

 

 

Considerat un soi de Robin Hood al oraşului său natal, Medellin, Pablo Escobar a devenit un laitmotiv al narco-democraţiei columbiene, ascensiunea şi decăderea sa fiind prezentate în serialul NARCOS, difuzat de Netflix, dar şi în alte documentare şi cărţi.

Marroquin - născut Juan Pablo Escobar - consideră că faptele tatălui său trebuie condamnate, nu venerate. „Lumea refuză să-l uite, dar victimele sale nu ar trebui să-l uite”, a spus Sebastian.

Clipul îl prezintă pe Escobar din copilărie până la imaginea de cel mai bogat interlop şi - ulterior - cel mai căutat infractor din lume. „În memoria tuturor familiilor care au suferit o durere imensă”, a adăugat Marroquin.

În momentul de vârf al evoluţiei sale, cartelul din Medellin, patronat de Escobar, furniza 80% din cocaina trimisă în SUA şi avea un venit de 30 miliarde de dolari.

 

 

Escobar a fost împuşcat mortal în Medellin de către Poliţia Naţională Columbiană, în data de 2 decembrie 1993, la o zi după ce a împlinit 44 de ani.

Pablo a fost responsabil pentru 5.000 asasinate, dar rămâne un personaj relativ pozitiv în Medellin, Columbia, unde a construit case şi terenuri de fotbal pentru săraci.

Marroquin şi mama lui, Maria Isabel Santos, locuiesc acum în Argentina şi sunt anchetaţi pentru spălare de bani. Cei doi neagă însă toate acuzaţiile.

 

Citește și: