Ionela SAMOILĂ
1024 vizualizări 19 oct 2012

Elevii de la mai multe şcoli din Marea Britanie au făcut o serie de pagini pe reţeaua de socializare Facebook, unde au dezvăluit secrete din intimitatea lor şi a colegilor lor, scrie The Sun.

Potrivit Daily Mail, una dintre pagini se numea “Penistone Grammar School’s Dirtiest Secrets” şi era apreciată de peste 600 de elevi de gimnaziu, deşi posta mesaje cu conţinut sexual explicit.

Totul funcţiona extrem de simplu: elevii erau îndemnaţi să trimită un mesaj în care să povestească un lucru intim din viaţa lor, iar secretul avea să fie postat de către administratorul paginii, sub protecţia anonimatului.

Copii au căzut în plasa administratorului paginii de internet şi au dezvăluit o sumedenie de lucruri despre ei şi despre colegii de clasă. Câteva exemple dezvăluie că “X şi-a pierdut virginitatea cu un tip de 22 de ani” sau că “X îi face sex oral lui Y la toalete”.

Elevii din trei şcoli din zona Yorkshire, Marea Britanie, au fost atraşi în cursă şi au încălcat dreptul la intimitate al minorilor.

Reprezentanţii instituţiilor de învăţământ implicate în scandal au luat legătura cu cei de la Facebook, care au blocat paginile respective. Mai mult, având în vedere că este vorba despre un caz de expunere minorilor, au fost sesizate şi autorităţile pentru protecţia copilului, respectiv poliţia.

Citește și: