Silviu Bănilă
2237 vizualizări 26 oct 2014
În timpul vizitei sale, Ama a fost uimită de numărul mare de femei europene în vârstă, care aveau relaţii cu tinerii kenyeni. Acestea practicau ”turismul sentimental” şi îi recompensau pe amorezi cu bani, cadouri şi un acoperiş deasupra capului. În hotelurile din Mombasa erau mulţi turişti europeni, atât femei, cât şi bărbaţi, care călătoreau singuri, spune Klougart.
 
„Dragoste? Nici vorba de aşa ceva!”, a declarat Louise, una dintre femeile intervievate de Klougart. Louise se afla într-o relaţie cu doi bărbaţi din Kenya. Cu unul dintre ei a avut un copil.
 
Turistele apelează la „turismul sentimental” din cauza singurătăţii. Barbaţii îşi joacă rolurile cu grijă, în condiţiile în care trăiesc în condiţii mizerabile şi doamnele generoase le pot oferi un pat comod, mese calde, cadouri şi bani.
 
Cele mai multe femei sosesc din Germania, Elveţia, Europa de Est şi Turcia. De obicei, acestea sunt „în vârstă, bogate şi supraponderale”.
 
Una dintre femei, originară din Germania, vine în Kenya de două ori pe an şi apelează întotdeauna la acelaşi bărbat, scrie Business Insider.
 
 
 

Citește și: