Silviu Bănilă
156 vizualizări 30 aug 2018

Site-ul zeigdeinenlohn.ch sau Zeig Deinen Lohn (Show Your Salary) a fost deschis săptămâna trecută şi deja 500 de oameni au distribuit informaţii despre salariul lor, scrie euronews.com. Site-ul a întâmpinat miercuri câteva probleme tehnice, din cauza traficului prea mare.

Oamenii care distribuie informaţii despre salariu provin din numeroase sectoare, precum un inspector petrolier, care câştigă 37.000 CHF (32.369 euro) sau un îngrijitor, care ia acasă doar 3.200 CHF (2.800 euro).

Utilizatorii trebuie să specifice numele, funcţia, industria, norma de lucru, sexul, vârsta şi o fotografie de a lor. Există şi alte câmpuri opţionale, precum numele companiei pentru care lucrează. Unul din riscurile implicate este legat de posibilul contract de confidenţialitate.

Nicole Niedermueller, şefa de comunicare a sindicatului Unia, a declarat, pentru Euronews, că în Elveţia oamenii - fie că vorbim de prieteni sau rude - nu discută despre cât câştigă.

„Este un subiect tabu în Elveţia, să vorbeşti despre salarii. Încercăm să eliminăm acest tabu, prin site-ul nostru”.

Lipsa de conştientizare şi opacitatea generează inegalitatea salarială în Elveţia, a mai spus Niedermueller.

„Dacă nu ştii cât câştigă persoana cu care lucrezi, şeful va putea foarte uşor să profite de inegalitatea în privinţa oferirii salariilor”, a mai spus aceasta. „În Elveţia, avem o problemă uriaşă cu egalitatea salarială”.

„Femeile câştigă cu 20% mai puţin decât bărbaţii”.

„Există diferenţe şi în privinţa străinilor”, a mai spus specialista. „Elveţienii care lucrează full time primesc, cel mai probabil, salarii mai mari decât străinii”.

Potrivit unui studiu PricewaterhouseCooper, implementarea egalităţii în privinţa salarizării „generează un nivel mai mare de angajament al angajaului, îmbunătăţeşte procesul de atragere a unor noi talente, reduce riscul pentru reputaţie şi stimulează rămânerea acestor angajaţi în companie”.

foto: Hepta

Citește și: