Florin Jinga
578 vizualizări 6 oct 2018

Nu, nu este o glumă. A apărut pe piaţă o gamă limitată de whiskey scoţian ce este inspirată de cele Şapte Regate din Westeros, locul unde se desfăşoară povestea şi de familiile proeminente din serial, informează USA Today.

Gigantul producător Diageo a realizat o linie specială numită White Walker/Umblătorul Alb de Johnnie Walker şi o colecţie de whiskey, obţinut exclusiv din malţ de orz, care va apărea în noiembrie.

White Walker, un amestec de două scotch-uri de malţ, obţinut exclusiv din malţ de orz, de la distileriile Cardhu şi Clynelish din nordul Scoţiei, este menit să fie servit la rece. Când este pus în congelator, cerneala termocromică albă şi albastră a flaconului de 750 de mililitri va străluci, acest lucru amintind de lumina fosforescentă emisă de ochii maleficilor umblători albi, personaje ale serialului.

Scoţia de Nord se confruntă cu "ierni grele şi lungi, care influenţează apoi lichidul ce este pus într-o sticlă de White Walker", a explicat Dan Sanborn, vicepreşedinte al culturii şi parteneriatelor la Diageo.

Fiecare dintre cele opt tipuri de whiskey de malţ Game of Thrones este creat de un alt distilator scoţian deţinut de Diageo, numărul şapte este inspirat de Casele familiilor din Westeros, iar ultimul de Rondul de Noapte. Whiskey-ul scoţian din casa Targaryen, care are arome de cuişoare şi măr roşu, a fost făcut de distileria Cardhu. Două femei, Helen Cumming şi nora sa, Elizabeth, sunt figuri proeminente ce au făcut istorie în cadrul distileriei.

La acea vreme, vorbim de începutul anilor 1800, industria a fost "aproape în întregime dominată de bărbaţi. Am vrut cu adevărat să aducem spiritul lui Daenerys Targaryen" (un personaj cunoscut sub numele de "Mama Dragonilor"), a spus Sanborn

Un alt whiskey, cel al Casei Lannister, este un scotch în vârstă de 9 ani de la Lagavulin. Casa Stark vine la înaintare cu "Iarna îngheţată", realizat de Dalwhinnie, una dintre cele mai bine cotate distilerii din Scoţia.

"Este rece şi îndepărtat la fel ca Winterfell (casa familiei Stark). Am vrut cu adevărat să avem un whiskey şi o regiune care să corespundă valorilor fiecărei case".

Whiskey se APROPIE. Game of Thrones

Mixul White Walker şi malţurile pe bază de orz sunt noi în Statele Unite, două dintre ele - Casa Targaryen, realizat de Cardhu,  şi cel al Casei Baratheon, obţinut de Royal Lochnagar - au fost vândute ca whisky-uri Game of Thrones pe pieţele globale selectate.

Acesta nu este primul demers neobişnuit pentru brand, care a câştigat premiul Emmy pentru dramă de excepţie de trei ori. Berăria Ommegang a lansat o linie oficială de bere "Game of Thrones".

Berea şi vinul au jucat un rol important  în "Game of Thrones", cu Tyrion Lannister (Peter Dinklage) care a fost atras de ambele. Vinul a fost cheia în moartea a cel puţin două personaje, dar scotch-ul şi whiskye-ul nu au primit rolul pe care îl meritau.

Foto: Hepta/ Ravish Kumar/ Twitter

Citește și: