Razvan Tupa
12448 vizualizări 13 mar 2019

Jung Joon-young, în vârstă de 30 ani, a recunoscut tot ceea ce i s-a reproşat, dar a scandalizat opinia publică atunci când a afirmat că nu se simte prea vinovat de ceea ce a făcut. Muzicianul a anunţat că se va retrage din industria divertismentului, potrivit bfmtv.com.

Cântăreţul a arătat înregistrările video într-un grup de discuţii online la care participau opt persoane. O parte dintre cei care au participat la discuţii au distribuit înregistrările video care surprindeau cel puţin zece femei în ipostaze sexuale.

Din grup făcea parte şi Seungri, solistul Bigbang, una dintre cele mai cunoscute trupe K-pop. Şi acesta a anunţat, luni, că se va retrage din lumea divertismentului. Vedeta este bănuită că a încercat să mituiască poliţiştii care investigau cazul oferindu-le serviciile unor prostituate din mai multe cluburi de noapte din Gangnam, un cartier select din Seul.

Vedetele K-pop ţin să îşi cultive imaginea de oameni decenţi. Guvernul sud-coreean le susţine activitatea şi le tratează creaţia ca pe un produs de export, iar acest lucru a amplificat scandalul.

Jung a mai fost acţionat în justiţie în 2016, când a fost acuzat că a realizat o înregistrare video cu conţinut sexual fără consimţământul partenerei în cauză. Acuzaţiile au fost retrase din lipsă de probe, după ce victima a renunţat la plângere.

La rândul său, Seungri era anchetat pentru că în clubul pentru care era director de relaţii publice s-au descoperit camere video ascunse cu care erau filmau clientele şi pentru că s-au primit plângeri legate de agresiuni sexuale săvârşite sub influenţa alcoolului şi a drogurilor.

În Coreea de Sud este combătut fenomenul "molka" - folosirea camerelor de filmat pentru a surprinde pe ascuns femei în locuri publice.

 

Citește și: