Mădălina CHIŢU
378 vizualizări 10 dec 2010

Fericirea într-un cuplu durează doi ani, şase luni şi 24 de zile. Acesta este concluzia unui studiu dat publicităţii la începutul anului. Potrivit experţilor, după această perioadă, intervine obişnuinţa, iar singurul lucru care îi mai leagă pe cei doi parteneri este rutina.

Pentru a preveni apariţia rutinei, un grup de cercetători americani au găsit antidotul perfect împotriva monotoniei din cuplu: sex de cel puţin trei ori pe săptămână, informează cotidianul britanic Daily Mail.
James McNulty şi Michelle Russell, autorii studiului, de la Universitatea din Tennessee, susţin că după o partidă de amor partenerii uită de momentele tensionante dintre ei.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat, timp de patru ani, 144 de persoane căsătorite. De-a lungul perioadei de supraveghere, cercetătorii au constatat că, în majoritatea cuplurilor, numărul partidelor de sex se reduce de la un an la altul. "Apogeul sexual era atins în primele şase luni de căsnicie, în 90 la sută dintre cupluri. După această perioadă, partidele de sex au continuat să scadă dramatic, astfel încât 70 la sută dintre cupluri făceau sex de trei ori pe lună după patru ani de mariaj, iar acest lucru şi-a pus amprenta şi asupra calităţii vieţii de cuplu", spune Michelle Russell.

Potrivit cercetătorului, voluntarii care făceau sex de cel puţin trei ori pe săptămână erau fericiţi alături de partener, precizând că monotonia nu intervenise în relaţia de cuplu. "După actul sexual, atunci când partenerii ajung la orgasm, în organism se eliberează endorfine, cunoscute şi sub denumirea de hormoni ai fericirii. Astfel, sexul ne face mai buni, mai toleranţi şi mai fericiţi", precizează Russell.

Citește și: