Gandul.info
Ana Obretin - Mediafax
813 vizualizări 27 feb 2018

Cotidianul catalan El Periodico a scris, marţi, citând o sursă, că artista columbiană a plătit această sumă "pentru a acoperi datorii reclamate de fiscul spaniol". Suma corespunde taxelor datorate pentru anul 2011.

Fiscul spaniol a depus o plângere oficială la instanţa competentă din Barcelona, acuzând-o pe Shakira de neplata taxelor, fapt ce a dus la deschiderea unei anchete, a declarat Jose Miguel Company, purtător de cuvânt din partea procuraturii.

Plângerea vizează taxe neplătite din perioada 2012 - 2014.

Deşi locuieşte în această ţară de mulţi ani, cu partenerul său de viaţă, jucătorul de fotbal Gerard Piqué, Shakira a explicat că, în toată această perioadă, a avut foarte multe deplasări în străinătate şi că veniturile sale au provenit din concerte pe care le-a susţinut în afara Spaniei. De asemenea, Shakira s-a mutat oficial în Spania abia în 2015, până atunci având reşedinţa în Bahamas.

Însă fiscul spaniol a informat-o că, dacă locuieşte mai mult de 183 de zile în această ţară, este obligată să o declare ca reşedinţă fiscală şi să plătească impozite ca toată lumea.

Avocatul cântăreţei spune că este vorba de o "diferenţă de criterii şi nu de o fraudă fiscală", însă autoarea hitului "Chantaje" risca o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

De-a lungul carierei, Shakira a primit numeroase distincţii, printre care două premii Grammy şi 13 Latin Grammy, şi a fost nominalizată la premiile Globul de Aur în 2007, pentru melodia "Despedida", inclusă pe coloana sonoră a filmului "Dragoste în vremea holerei", de Mike Newell.

Printre cele mai reuşite colaborări ale cântăreţei au fost cele cu Beyonce şi Wyclef Jean, pentru piesele "Beautiful Liar" şi "Hips Don't Lie".

Cel mai recent album de studio al său, al 11-lea, intitulat "El Dorado", a fost lansat în mai 2017. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial. Site-urile de specialitate susţin că artista are o avere de aproape 250 de milioane de euro

Citește și: