62 vizualizări 27 dec 2009

Vorbim, însă, doar de încasările obţinute pe 25 decembrie, în ziua lansării celei mai recente pelicule semnate Guy Ritchie. Crăciunul a adus filmului "Sherlock Holmes" vânzări de 24,9 milioane de dolari, ceea ce echivalează cu un nou record stabilit de Crăciun. Precedentul, datând de anul trecut, îi aparţinea producţiei "Marley and Me", care adunase din bilete 14,4 milioane.

Oricum, fenomenul "Avatar", cu care James Cameron a dat anul acesta lovitura, a avut vineri încasări de 23,5 milioane de dolari, obţinând, în cele 8 zile scurse de la lansare, un total de 160,8 milioane.

Noua versiune cinematografică a aventurilor cu cel mai celebru detectiv al planetei îl are în rolul titular pe Robert Downey Jr., iar pe Jude Law în postura la fel de faimosului său colaborator, Dr. Watson. Deşi cronicile de specialitate nu sunt chiar entuziaste, cele două nume de pe afiş au făcut ca publicul să umple sălile de proiecţie chiar în prima zi a Crăciunului.

Podiumul încasărilor a fost completat, vineri, de comedia "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel", cu 14,5 milioane. Cum pelicula în care protagoniştii au cozi stufoase şi sunt mari consumatori de alune a ieşit pe piaţă miercurea trecută, până vineri inclusiv a adunat 41,3 milioane de dolari.

Locul 4 a fost adjudecat de o altă comedie, "It's Complicated", pentru care Meryl Streep este nominalizată de Globul de Aur. Filmul în care mai joacă Alec Baldwin şi Steve Martin şi-a trecut deja în cont 7,1 milioane de dolari, din bilete vândute.

Deşi este are 6 nominalizări la Globul de Aur (inclusiv cele pentru "Cea mai bună dramă" şi "Cel mai bun actor" - George Clooney), producţia "Up in the Air" nu străluceşte la capitolul încasări. Vineri a realizat 3,7 milioane de dolari, ceea ce i-a asigurat locul 5 în box office, iar de la data lansării (4 decembrie) şi până pe 25 decembrie a adunat numai 16,4 milioane. (D.P.)

Citește și: