Simona TUDORACHE
162 vizualizări 31 iul 2017

Dispozitivele mobile au o importantă tot mai mare în procesul de achiziţie, în condiţiile în care 4 din 10 respondenţi declară că fac cumpărături online lunar, iar 3 din 10 utilizează telefonul mobil sau tableta pentru astfel de tranzacţii.

„Observăm o schimbare importantă în comportamentul de consum în randul cumpărătorilor români şi o aliniere la tendinţele globale, mare parte dintre clienţii magazinelor online utilizând telefonul mobil pentru achiziţii. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre magazinele online nu sunt optimizate pentru mobile, lucru absolut necesar pentru a rămâne competitive în această industrie. Iar într-o industrie cu o concurenţă atât de ridicată, să nu ai un magazin online optimizat pentru mobil înseamnă, cel mai probabil, să pierzi un sfert din vânzări”, spune Sandu Băbăşan, CEO Blugento.

Potrivit studiului, smartphone-ul a devenit indispensabil pentru aproape toţi românii, 9 din 10 respondenţi declarâ că deţin un astfel de dispozitiv, iar peste 80% dintre aceştia recunosc şi că accesează website-uri direct de pe mobil.

Cât despre categoriile de produse achiziţionate online de pe telefonul mobil, în topul preferinţelor românilor se află hainele, urmate de electronice, electrocasnice şi produse cosmetice.

Cât despre sumele cheltuite, în mod uzual, cumpărătorii care utilizează telefonul mobil fac comenzi online cu valori între 100 şi 500 de lei (5 din 10).

Studiul „Online shopping de pe telefonul mobil” a fost realizat în perioada 1 – 30 iunie 2017 pe un eşantion de 2.875 de respondenţi majori, din mediul urban, de către iVox, platformă online de sondare a opiniei publice, la solicitarea Blugento.

 

Citește și: