Gandul.info
Oana Bujor
561 vizualizări 8 mar 2018

Se pare că deţinerea unei păpuşi voodoo a şefului la birou este o modalitate prin care poate fi îmbunătăţită starea de spirit a angajaţilor. Conform Science Alert, psihologul Lindie Hanyu Liang, din cadrul Universităţii din Wilfried Laurier (Canada), a descoperit că această modalitate funcţionează sub forma unor ''represalii simbolice'' împotriva şefilor  ''Deşi pare ciudat, da am găsit un act simbolic, simplu şi inofensiv prin care oamenii pot să simtă că şi-au recăpătat simţul dreptăţii,'' a declarat Liang. 

Pentru a testa ipoteza, Liang şi echipa sa au recrutat aproximativ 400 de participanţi pentru a verifica dacă actul de represaliu simbolic poate ajuta la recăpătarea dreptăţii emoţionale. După povestirea întâmplărilor de la muncă, aceştia au fost rugaţi să-şi verse frustările pe o păpuşă voodoo care îl reprezenta pe supervizorul lor. La îndemână au avut diferite ustensile pentu a se răzbuna cum doresc. 

După sesiunile cu păpuşa voodoo, participanţii au declarat că senzaţia de nedreptate s-a redus în comparaţie cu participanţii care nu s-au eliberat în acelaşi mod.  ''Probabil că nu este neapărat vorba despre o păpuşă voodoo, şi aruncatul cu săgeţi într-o imagine cu şeful tău te poate ajuta,'' a declarat Liang. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Locul de muncă plătit cu 240.000 de euro anual care-ţi oferă 3 luni de concediu pe o insulă, dar pe care nimeni nu-l vrea
 
Oraşul cu prea multe locuri de muncă şi case, dar fără locuitori. Cum încearcă să atragă rezidenţi
 
Top 5 locuri de muncă prin care poţi câştiga mulţi bani fără să mergi la serviciu
 
Roboţii ar putea acapara peste 800 milioane de joburi până în anul 2030

Citește și: