Adriana Stanca
4676 vizualizări 4 nov 2014

Administratorii de bloc din Petroşani au găsit o soluţie pentru a-i determina pe locatari să achite contribuţiile la asociaţie: lifturile cu cartelă. Aşadar, în blocurile cu opt etaje, ascensorul poate fi folosit doar de persoanele care nu au datorii. Ceilalţi sunt nevoiţi să urce pe scări, scrie presa locală.

Deocamdată, dintre cele 32 de lifturi funcţionale din municipiul Petroşani, doar cinci funcţionează cu cartele.

„Operaţiunea de introducere a cartelelor la ascensoare se efectuează doar la solicitarea locatarilor din blocurile în care există şi rău-platnici care nu vor să achite lucrările de modernizare şi întreţinere a lifturilor şi nici curentul consumat. A fost aleasă această soluţie pentru ca locatarii bun-platnici să circule doar ei cu ascensorul”, a explicat Istvan Hodos, maistru SC Gospodărie Prest Com SA Petroşani.

Potrivit sursei citate, ascensoarele pot fi echipate cu sistemul electronic de acces de către firma municipalităţii care se ocupă de întreţinerea lor.

„Este o firmă din Deva care se ocupă cu introducerea acestor cartele, care nu este o operaţiune asemănătoare cu cea de introducere a interfonului”, a mai spus Hodos.

Există însă un inconvenient chiar şi pentru posesorii de cartele: în cazul în care sunt vizitaţi pe persoane care nu locuiesc în acelaşi bloc , trebuie să coboare pentru a prelua musafirii.

 

Citește și: