Adrian POPA
387 vizualizări 24 apr 2015

Moore câştigase premiul la categoria „Current Afairs”, iar pentru L'Iris D'Or a concurat cu câştigătorii de la celelalte secţiuni din categoria Professional (dedicată profesioniştilor). Printre aceştia s-a numărat românul Cosmin Bumbuţ, premiant la secţiunea Arhitecture cu seria de imagini „Intimate Room” (trad. - „Camera Intimă”), care arată încăperile din sistemul penitenciar românesc în care deţinuţii pot întreţine periodic relaţii intime cu partenerii de viaţă.

„Ce supriză minunată! Accept acest premiu cu o recunoştinţă specială pentru toţi jurnaliştii şi fotografii care lucrează în locuri periculoase chiar acum, fie că este vorba de Siria, Irak. Suntem în faţa unor riscuri nemaiîntâlnite, dar jurnaliştii încă merg acolo pentru a spune povestea. Le mulţumesc lor şi vă mulţumesc tuturor!”, a declarat Moore la Londra, oraşul în care a fost organizată ceremonia de acordare a premiilor. 

Foto: gândul.info

Foto: gândul.info

Foto: gândul.info

Foto: gândul.info

Puteţi vedea toate imaginile din seria lui Moore pe site-ul competiţiei. Odată cu trofeul L'Iris D'Or, Moore primeşte şi un premiu în valoare de 25.000 de dolari. 

Toate imaginile pot fi văzute la expoziţia Sony WPA de la Somerset Gardens din Londra, care va fi deschisă în perioada 24 aprilie -10 mai.

Câştigătorii ediţiei din acest an a Sony WPA au fost aleşi după ce juriul a analizat peste 173.000 de imagini, trimise de fotografi din 173 de ţări.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiţie de fotografie din lume. Fotografii care participă se pot înscrie la cinci categorii: Professional (pentru profesionişti), Open (oricine poarte participa), Youth (pentru fotografii cu vârste mai mici de 19 ani şi Students pentru cei care studiază fotografia), Mobile Phone (pentru imagini realizate cu telefonul mobil).

Există şi categoria National Awards, la care în România premiul a fost câştigat în acest an de Auraş Mihaiu pentru fotografia „Alesul oilor”. 

Citește și: