Ghita Oana Mihaela
136 vizualizări 23 ian 2012

Teatrul Masca va sărbători Ziua Unirii prin intermediul unui spectacol, pe care îl va susţine marţi, de la ora 17.00, la staţia de metrou Unirii 1 din Bucureşti, informează un comunicat remis Mediafx de instituţia de spectacole.

"Aniversăm mâine un moment crucial din istoria poporului nostru, unul dintre cele mai valoroase momente de solidaritate ale naţiunii noastre. Vă invităm să rememoraţi alături de noi ziua în care aspiraţia unităţii culturale, de obârşie şi limbă vibra pe întreg teritoriul ţării", declară Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

În acest context, Teatrul Masca va prezenta, marţi, la staţia de metrou Unirii 1, spectacolul de două minute "Tradiţii", care aduce în prim plan viaţa satului românesc, un univers mitic în care tradiţiile folclorice se păstrează intacte.

Evenimentul organizat de Teatrul Masca pentru a marca Ziua Unirii va continua cu un recital folk susţinut de Maria Gheorghiu.

La finalul evenimentului, toţi spectatorii vor fi invitaţi să danseze Hora Unirii, împreună cu actorii Teatrului Masca.

Sărbătorirea Zilei Unirii se înscrie în categoria proiectelor social-culturale susţinute în fiecare an de Teatrul Masca.

Citește și: