648 vizualizări 20 dec 2017

George Lucas, creatorul francizei de succes "Star Wars", care şi-a vândut casa de producţie LucasFilm companiei Disney, în 2012, pentru 4,1 miliarde de dolari, are o avere de 5,5 miliarde de dolari.

Pe poziţia a doua în topul realizat anual de Forbes s-a situat regizorul Steven Spielberg, care are o avere de 3,6 miliarde de dolari. Deţinător a două premii Oscar, pentru regia filmelor "Lista lui Schindler/ Schindler's List" şi "Salvaţi soldatul Ryan/ Saving Private Ryan", Spielberg este şi un bun om de afaceri: DreamWorks Animation, companie pe care a cofondat-o, a fost vândută Comcast, în 2016, pentru 3,8 miliarde de dolari.

Pe poziţia a treia se află singura femeie din acest top, vedeta de televiziune Oprah Winfrey, cu o avere de 2,8 miliarde de dolari. Mare parte din avere o datorează anilor în care a lucrat ca gazdă de talk show-uri, însă Winfrey deţine şi propriul canal TV, OWN.

Topul 5 realizat de Forbes este completat de fostul baschetbalist Michael Jordan, cu 1,4 miliarde de dolari - mare parte din bani provenind din contractele publicitare cu Nike -, şi de iluzionistul David Copperfield, cu 875 de milioane de dolari.

În topul 10 al celor mai bogate celebrităţi din America au mai fost incluşi, în ordine, rapperul Diddy Combs (820 de milioane de dolari), rapperul Jay-Z (810 milioane de dolari), jucătorul de golf Tiger Woods (750 de milioane de dolari), producătorul hip hop Dr. Dre (740 de milioane de dolari) şi scriitorul James Patterson (730 de milioane de dolari).

Citește și: