Silviu Bănilă
2877 vizualizări 3 iul 2018

Se pare că trainingul nu vizase şi persoanele cu dizabilităţi, pentru că, recent, barista unui Starbucks din Philadelphia a făcut haz de sâsâiala unui client. Sam are 28 de ani şi este absolvent al Universităţii din Pennsylvania. Recent, el a intrat într-o cafenea Starbucks şi comandat o cafea, scrie yahoo.com. Când bărbatul şi-a pronunţat numele în faţa femeii barista de la tejghea, aceasta a făcut băşcălie de el: „Bine, S-S-Sam”.

 

Pentru a face situaţia şi mai dureroasă, angajata a scris pe paharului omului SSSAM, ca o continuare a glumei.

Chitanţa de la Starbucks scrisă în băşcălie

”Rareori, ca adult, ai parte de o asemenea lipsă de respect”, a declarat Sam pentru Philly.com. „Mi s-a mai întâmplat, n-am mai avut ocazia ca gluma să fie „TIPĂRITĂ”...

Incidentul l-a deranjat pe prietenul lui Sam, Tanner Lekwijit, care a postat fotografia cu paharul şi chitanţa de la Starbucks pe contul său de Facebook, după ce Starbucks a şters de mai multe ori reclamaţia de pe pagina sa. Compania şi-a cerut ulterior scuze şi i-a oferit 5 dolari clientului batjocorit.

”E clar că Starbucks nu înţelege situaţia. E vorba de modul în care sunt trataţi oamenii cu defecte de vorbire, nu despre cum scrii un nume pe pahar”, a spus Lekwijit.

Starbucks investighează acum incidentul.

 

Citește și: