993 vizualizări 4 nov 2009

MediaPro Pictures aduce Crăciunul mai devreme într-o poveste despre prietenie, familie şi visuri, care devin posibile atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat. Filmul, al cărui scenariu este scris de Bogdan Mirică, surprinde povestea lui Horaţiu, un puşti de 8 ani care crede în Moş Crăciun şi care primeşte - drept cadou de sărbători - o zi la mall. Ceea ce ar fi trebuit să fie o zi normală de Crăciun se transformă, însă, într-o veritabilă aventură, în momentul în care copilul se pierde de mama sa. El îl întâlneşte pe Ion, un hoţ deghizat în Moş Crăciun, aflat în mijlocul unei operaţiuni cât se poate de ilegale - spargerea unui magazin de bijuterii.

"Dacă o să vedeţi filmul, o să constataţi că sunt un Moş Crăciun atipic, dar care, până la urmă, este pătruns de spiritul Crăciunului, datorită unui puşti foarte simpatic, care îl face să-şi schimbe opţiunile", spune Ştefan Bănică pentru Gândul.

"Ho, Ho, Ho" este un film clasic de Crăciun, care mizează pe sentimente: "Asta mi-a plăcut cel mai mult atunci când am citit scenariul: nu e doar o poveste bine construită, ci o poveste care-ţi trezeşte o gamă variată de sentimente - eşti, pe rând, înduioşat, amuzat, în suspans", povesteşte regizorul lungmetrajului, Jesus del Cerro.
Pentru protagoniştii comediei, regizorul spaniol, care a mai lucrat în România la producţiile "Cu un pas înainte", "Contra Timp 1" şi "Contra Timp 2", a optat pentru Ştefan Bănică, în rolul lui Ion/Moş Crăciun, şi Bogdan Iancu, puştiul care, de vârsta personajului său, şi-a făcut astfel debutul în film.

Bogdan Iancu are blog

Dacă în ceea ce-l priveşte pe Ştefan Bănică, regizorul susţine că alegerea lui a venit firesc - "În afară de faptul că este un actor foarte bun, mi s-a părut un Moş Crăciun perfect", pentru rolul lui Horaţiu, altfel au stat lucrurile. Bogdan Iancu nu e la prima sa experienţă cu camera de filmat. El a mai apărut în câteva reclame la detergenţi, îngheţată, ciocolată şi iaurt, numele lui aflându-se în baza de date a unei agenţii de casting. S-a prezentat la probe şi s-a descurcat de minune, mai ales la întâlnirea cu Ştefan Bănică. "E un puşti foarte talentat şi natural", povesteşte actorul pentru Gândul.

"Ne-am înţeles perfect, de fapt s-a înţeles foarte bine cu întreaga echipă de filmare". De altfel, copilul, care pe parcursul celor patru săptămâni cât au durat filmările a avut şi propriul său blog, unde şi-a povestit aventurile, spune despre Bănică că l-a ajutat mult la filmări: "Ne-am împrietenit foarte repede, chiar de la casting", ne-a declarat el. "M-a ajutat mult la filmări, am discutat fiecare secvenţă, iar de câteva ori, în pauzele de filmare, ne-am jucat şi i-am cântat «Veta»".

Bogdan Iancu şi-a intrat repede în rol. Mai mult chiar, el şi-a realizat singur cascadoriile. ""M-am dat pe un tobogan foarte înalt, am sărit dintr-o maşină în mers. Am învăţat de la cascadori cum trebuie să cazi ca să nu te loveşti: trebuie să ţii bărbia în piept şi să cazi pe umăr", povesteşte micuţul. Chiar dacă a jucat într-un film alături de nume grele precum Valentin Teodosiu, Adriana Titieni şi Ion Sapdaru, Bogdan Iancu este un copil care-şi aşteaptă darul de la Moş Crăciun: "Un robot care merge pe roţi, are o sabie şi un buzdugan cu care îi taie capul altui robot".

Citește și: