Diana Marcu
23378 vizualizări 10 mar 2011

"Între noi a fost mai mult decât o căsătorie", povesteşte Stela Popescu. "Ştiu că se spune de suflete pereche , dar e adevărat. El nu se culca până nu veneam eu, indiferent la ce oră. Şi se trezea devreme. Lucra dimineaţa, la 6.30 îi duceam cafeaua şi nu mai intram acolo să-l întrerup". Cu lacrimi în ochi, marea actriţă vorbeşte într-un interviu acordat ACASĂ, lui Emil Cârjan, pentru "Doamne de poveste", despre iubirea vieţii ei, Puiu Maximilian. S-a îndrăgostit într-o clipă de bărbatul pe care îl alintă şi acum "Puişor" şi a renunţat la o căsătorie de opt ani pentru a fi cu el. "Nu ştiu ce e cu dragostea, e un lucru foarte interesant, e un fluid care se petrece între doi oameni, nu ştiu. În clipa aceea eram măritată şi am simţit că acest om (n.r. Puiu Maximilian) mi se potriveşte mie, că nu pot merge pe două drumuri cu el. Din clipa aceea totul a fost altfel", îşi aminteşte Stela Popescu.

"Viaţa calcă". Tragedia Stelei Popescu

Cu lacrimi în ochi, actriţa aminteşte cel mai greu moment - acela în care şi-a pierdut jumătatea.
"Am o prietenă care a venit să mă încurajeze după ce s-a prăpădit Puiu. Ştii, plecarea părinţilor vine cumva în normalitate, după copii.Tragic e când moare copilul şi trăiesc părinţii. Moartea unui bărbat în putere care înoată 10 km pe zi, care scria zilnic, care avea talent e o tragedie. Şi a venit prietena mea şi îi zic lasă că viaţa şterge, dar ea mi-a zis: "Nu, viaţa calcă". Îţi dai seama ce diferenţă. Durerea aia nu pleacă niciodată din tine. El mi-a lipsit din clipa în care a dispărut nu numai ca soţ, a dispărut ca scop, nu ştiu cum să spun, şi, din clipa în care a dispărut el, totul s-a schimbat."
"Ca iubit era un bărbat pudic, delicat. Îmi spunea "te iubesc" din privire. Lucrurile astea îmi e greu să le spun…Îmi spunea: "Tu eşti norocul meu!"(...) "Decât să moară, mai bine se încurca cu una de 20 de ani şi pleca în lume. Aş fi acceptat. Pentru el aş fi acceptat acest lucru".


Despre divorţul de regizorul Dan Puican

În cadrul aceluiaşi interviu, ce va fi difuzat duminică ACASĂ, la "Doamne de poveste", de la ora 16.30, Stela Popescu îşi aminteşte şi cum şi-a anunţat primul soţ, pe Dan Puican, că s-a îndrăgostit de un alt bărbat. "Nu a vrut să se despartă, a căzut ca un trăsnet pe capul lui. A acceptat până la urmă toată povestea asta. Suntem prieteni şi cu nevasta lui şi acum joc într-o piesă regizată de el. Dar ăsta a fost drumul meu. Şi nu-mi pare rău", povesteşte actriţa, care poate fi văzută ACASĂ în "Iubire şi onoare".
La "Doamne de poveste", Stela Popescu vorbeşte despre părinţii ei şi despre faptul că, deşi a ajuns o mare vedetă în România, o singură dată a fost lăudată de mama ei."I-am zis mamei, care nu a vrut să mă fac actriţă, «Ai văzut, mamă, că am succes»? E, zice, «Ai avut noroc că ţi-a ieşit». Şi după aia îmi zicea, «Uite ce frumos e Bănică, ce bun e Arşinel». Şi îi zic, «Bine, mamă, dar eu»? «Eh, tu când intri în scenă răsare soarele». Vă daţi seama că nu mai mi-a trebuit nimic."
Marea doamnă a evocat în cadrul aceluiaşi interviu momente tragice din viaţă. A povestit cum, în 1939, când avea 4 ani, tatăl ei a fost "săltat" de bolşevici şi deportat în Siberia. Toţi au crezut că bărbatul a murit. După 18 ani, tatăl actriţei, unul dintre puţinii supravieţuitori ai lagărelor ruseşti, a revenit în Basarabia. Stela Popescu îşi aminteşte unde şi-a reîntâlnit tatăl şi cum l-a adus pe acesta în România. Actriţa povesteşte şi cum, după 18 ani de separare, părinţii ei s-au recăsătorit. Telespectatorii vor afla duminică, de la 16.30, ACASĂ, şi de ce Stela Popescu nu a avut copii şi care a fost natura relaţiilor sale cu Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel.

Citește și: