Silviu Bănilă
380 vizualizări 27 mar 2018

În ultimul an, filmele produse de Netflix au reuşit să atragă atât criticile lui Christopher Nolan, regizorul superproducţiei de război „Dunkirk”, cât şi atenţia negativă a organizatorilor festivalului de film de la Cannes, care au interzis participarea peliculelor Netflix în competiţie, scrie independent.co.uk.

„Nu cred că filmele care dobândesc doar câteva calificări, în anumite cinematografe, în mai puţin de o săptămână, ar trebui să se califice pentru nominalizarea la Oscar”, a declarat Steven Spielberg pentru ITV News, manifestându-şi îngrijorarea că filmele independente „sar” peste lansarea cinematografică, pentru a fi prezentate exclusiv în reţele de streaming precum Amazon, Hului sau Netflix.

Spielberg a mai spus: „Tot mai puţini regizori se vor strădui să strângă bani sau să concureze la Sundance şi nu vor mai reuşi să obţină calificările necesare pentru lansarea filmelor în cinematografe. Tot mai mulţi regizori vor permite SVOD-ului (Streaming Video On-Demand) să le finanţeze filmele, cu promisiunea unei lansări cinematografice de foarte scurtă durată, pentru a se califica pentru premii mai mari. De fapt, în momentul în care accepţi un format de televiziune, devii un film de televiziune”.

Spielberg a adăugat că televiziunea este mai influentă ca niciodată, dar a promis că nu va urma exemplul unor nume mari din industrie, precum Martin Scorsese şi fraţii Coen, care au produs conţinut exclusiv pentru Netflix.

Regizorul american şi-a exprimat opinia potrivit căreia filmele produse de Netflix ar merita să fie prezente în competiţia pentru Emmy, nu pentru Oscar.

Anul acesta, Mary J. Blige a obţinut o nominalizare la Oscar, categoria cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din „Mudbound”, un film produs de Netflix.

Citește și: