Laura HOLBAN
1615 vizualizări 4 ian 2012

Reţeaua de socializare Facebook a fost folosită ca probă în 33% din procesele de divorţ din Marea Britanie, potrivit unui studiu. Procentul este în creştere cu 13% faţă de acum doi ani, scrie portalul The Blaze. De asemenea, mesajele postate pe Twitter au fost folosite ca probe în instanţă, dar numai în cazul a 20% dintre divorţuri.

Sondajul, iniţiat de către Divorce Online, a primit 5.000 de răspunsuri şi a clarificat care este implicaţia exactă a reţelelor de socializare în separarea cuplurilor.

Facebook nu este folosit doar pentru a exemplifica comportamentele negative ale unora dintre soţi, ci şi drept armă pentru a grăbi divorţul. Iată care sunt cele trei motive principale pentru care Facebook-ul este folosit la tribunal:

1. Postarea de comentarii indecvate la utilizatori de sex opus.
2. Soţii care s-au despărţit postează comentarii răutacioase la adresa celuilalt.
3. Prietenii de pe Facebook raportează unuia dintre soţi paşii greşiţi ai celuilalt.

"Reţelele de socializare au devenit principala cale de comunicare şi a depăşit cu mult mesajele scrise de pe telefon şi e-mailul. Dacă cineva vrea să aibă o aventură sau să filtreze cu o persoană de sex opus, acestea sunt cel mai la îndemână. De asemenea, Facebook-ul este mult folosit de cei care vor să facă diferite comentarii la adresa foştilor parteneri. Utilizatorii trebuie să fie atenţi la ceea ce postează pe profilele lor pentru că aceste comentarii vor deveni probă în tribunal şi în funcţie de ele se va decide împărţirea bunurilor, cât şi custodia copiilor", a explicat Mark Keenan, purtător de cuvânt pentru Divorce Online.

În ceea ce priveşte SUA, ultimele statistici au fost realizate în 2009, iar în acea perioadă, Facebook era folosit în unul din cinci divorţuri, potrivit Academiei Americane a Avocaţilor Matrimoniali.

Citește și: