Mădălina CHIŢU
2325 vizualizări 10 mai 2012

Recunoscut pentru beneficiile sale asupra digestiei, iaurtul pare să crească virilitatea bărbaţilor, după cum arată rezultatele unui studiu recent.

Oamenii de ştiinţă de la Massachusetts Institute of Technology au descoperit, în urma unei cercetări realizate pe cobai, că iaurtul conţine anumite substanţe care ajută la sporirea numărului de spermatozoizi, informează Daily Mail.

Testele realizate în laborator au arătat că şoarecii care au fost hrăniţi cu iaurt aveau testiculele cu 5% mai mari şi cu 15% mai grele decât cele ale cobailor care au fost hrăniţi cu mâncare proastă sau obişnuită.

Mai mult, experimentele făcute pentru a evalua obiceiurile de împerechere ale acestor animale au mai arătat că şoarecii hrăniţi cu iaurt au reuşit să însemineze mai uşor partenerele.

Savanţii sunt de părere că rezultatele obţinute în laborator ar putea fi aplicate şi în cazul subiecţilor umani. “Nu ne-am dat seama ce îi face pe cobaii de sex masculin să se comporte diferit, dar era clar că, după ce se hrăniseră cu iaurt, purtarea lor era alta. Analizele făcute au arătat că subiecţii hrăniţi cu iaurt aveau testiculele mai mari, astfel că şi numărul de spermatozoizi erau mai mulţi”, a declarat Eric Alm, unul dintre coordonatorii cercetării.

Mai mult, şi blana cobailor care fuseseră hrăniţi cu iaurt devenise mai lucioasă şi mai sănătoasă. Din punct de vedere al siluetei, şoarecii de laborator care au mâncat iaurt erau într-o formă fizică mai bună, spre deosebire de cei care nu aveau inclus în meniul zilnic acest aliment.

Oamenii de ştiinţă consideră că responsabile pentru aceste efecte sunt probioticele gasite în iaurt. Acestea ar putea interacţiona cu celulele organismelor vii, determinând reacţiile menţionate mai sus. “Credem că şi bărbaţii ar putea beneficia de pe urma acestor descoperiri”, a indicat Susan Erdman, un alt coordonator.

Citește și: