735 vizualizări 27 mar 2011

Exerciţiile fizice şi sexul regulat oferă organismului numeroase beneficii: de la creşterea imunităţii şi până la îmbunătăţirea activităţii cardiace. Cu toate acestea, un grup de cercetători de la Universităţile Tufts şi Harvard din Boston au constatat că persoanele care fac ocazional atât sex, cât şi sport îşi pun viaţa în pericol, informează site-ul news72.com. "Organismul acestor persoane nu este obişnuit cu efortul fizic intens. În timpul partidelor de sex corpul depune mare efort pentru a ajunge la orgasm. Astfel că riscul apariţiei unui atac de cord în timpul sau după partida de amor este de 2,7 ori mai mare", susţine Isa Daabre, coordonator al studiului de la Universitatea Tufts.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au analizat 14 studii, în care erau incluşi 10.000 de pacienţi, privind motivele infarctului miocardic şi au descoperit că un număr mic, dar semnificativ de infarcturi au avut loc în timpul activităţii fizice sau sexuale.

"Activitatea fizică regulată scade semnificativ riscul bolilor cardiovasculare şi mortalitatea din această cauză. În ciuda binecunoscutelor beneficii ale activităţii fizice constante, există dovezi potrivit cărora activitatea fizică, precum şi expunerile excesive la efort intens, precum activitatea sexuală sau stresul psihic, pot acţiona ca detonatoare ale episoadelor cardiace acute", menţionează Daabre.

Citește și: