Mădălina CHIŢU
1472 vizualizări 3 iul 2011

Un studiu recent al oameniilor de ştiinţă de la Universitatea Louisiana din Statele Unite ale Americii demontează tot ce se ştia până în prezent despre dulciuri. Cercetătorii americani au constatat, după cinci ani de cercetare, că aceste alimente nu ar trebuie excluse din alimentaţia copiilor. Potrivit specialiştilor, produsele care au un conţinut ridicat de zahăr ajută la menţinerea greutăţii corporale, informează Daily Mail.

Pe parcursul monitorizării, experţii au observat că micuţii care includ în dieta zilnică dulciuri prezintă un risc scăzut de a deveni obezi la vârsta adolescenţei, spre deosebire de copiii care nu mănâncă aceste alimente. Studiul pare să contrazică alte cercetări anterioare, care indicau faptul că aceste produse distrug dantura şi sunt responsabile de numărul tot mai mare de copii care suferă de obezitate.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat 11.000 de copii cu vârste cuprinse între doi şi 18 ani. Rezultatele au arătat că micuţii care mâncau regulat dulciuri prezentau un risc cu 22% mai mic să se îngraşă odată cu înaintarea în vârstă, spre deosebire de cei care nu mâncau alimente cu un conţinut ridicat de zahăr.

Cu toate acestea, coordonatorul studiului dr. Carol O'Neil subliniază faptul că aceste produse nu trebuie mâncate în mod abuziv. "Copiii au nevoie de o dietă echilibrată pentru a se dezvolta armonios. Dulciurile fac şi ele parte dintr-un regim alimentar echilibrat. Alimentele care au un conţinut ridicat de zahăr nu fac rău, atât timp cât urmăm un stil de viaţă sănătos", menţionează dr. O'Neil.

Citește și: