Corina VÂRLAN
3354 vizualizări 30 apr 2012

Autorităţile de reglementare americane au aprobat utilizarea unui antibiotic puternic dezvoltat de către compania multinaţională farmaceutică Johnson & Johnson care ar trata ciuma, o infecţie bacteriană extrem de rară şi, în unele cazuri, mortală, informează Business Insider.

Reprezentanţii Administraţiei Alimentelor şi Medicamentelor (AAM) din Statele Unite ale Americii au aprobat şi medicamentul Levaquin, cunoscut generic ca levofloxacin, care reduce riscul populaţiei de a se îmbolnăvi de ciumă după expunerea la bacteria care cauzează această boală, numită Yersinia pestis şi considerată a fi un posibil agent în cazul atacurilor teroriste biologice.

Ciuma afectează în principal animalele. Oamenii pot să se îmbolnăvească dacă sunt muşcaţi de purici infectaţi sau dacă intră în contact cu animale sau alţi oameni bolnavi. Între 1.000 şi 2.000 de cazuri apar la nivel mondial, în fiecare an, în rândul oamenilor.

Reprezentanţii AAM au aprobat folosirea medicamentului Levaquin pentru tratarea ciumei după ce el a fost testat în laborator pe maimuţe. Astfel s-a descoperit că 94% dintre cele cărora le fusese administrat medicamentul au supravieţuit. 

Citește și: